За една красива Коледа

• 53 268
  • 459
  •   1
Отговори
# 270
Рефлекс,чудни са ти елхичките!А каква боя си използвала?Аз се опитах да си оцветя шишарки,но не стана хубаво.

# 271
Како Сврако,от шишарките могат да се получат и мини-елхички.Ето такива:http://images12.snimka.bg/001606696.jpg
П.П.:И аз съм се навила да си събера шишарки,но все не мога да се наканя да отида Blush
АЗ си ги набрах, не сЪбрах....малки ШиШарета такива едни, не Знам дали Ше станат тоЧно zа такава идея, но Ше пробвам.
Сега се Чудя откЪде да си купя една голляяяма проЗраЧна стЪклена купа? newsm78

# 272
  • София
Виждала съм в цветарски магазин.
Но предполагам, че ако отидеш в някой голям магазин за домашни потреби, може и да намериш.

# 273
Използвам купена украса, но още е рано.

# 274
  • Има много детски смях.

Освен в цветарски магазин, провери и в магазините за сувенири. Няма начин да няма.  Peace

# 275
Ще следя темата с интерес!

# 276
  • София
Simple Smile

Последна редакция: пн, 27 ное 2006, 16:53 от ma_nda_rinka

# 277
Здравейте момичета направо сте страшни Hug
толкова ме запалихте че,при пьрва вьзможност ще се включа и аз Peace
Страшно ми хареса гирлянда сьс шишарките а вьв венците направо се влюбих Crazy Heart Eyes
Смятам сьщо да пробвам да направя и фигурки от тесто дано да ми се получат newsm78
Ще следя темата с огромен итерес  bouquet

# 278
  • София
Сега да ви обесня за рамката за снимки.
Направих си един шаблон от картон, малко по-малък от снимката в рамката. Така по него изрязах вътрешната част на рамката, а външната на око я докарах да е успоредна на вътрешната. Звездичките и другите неща са лепени на сурово с Ц200. Закрепят се бетон. Аз малко я попрекох мойта рамка, ама не стана лоша. За да закрепя снимката, изрязах един по-голям картон от нея, всъщност взех една стара пощенска картичка. Сложих снимката зад рамката и зад снимката сложих картона, после с тиксо... Бе отзад хич не е за гледане, ама важното е, че се крепи снимката. После с двойнолепливо тиксо - хоп - на стената... После рамката падна от стената и се откърти едната звездичка... Но това са подробности...
Много ме вдъхновява това пусто тесто. Само че, ако продължавам така, ще завъдим хлебарки...
А ето и снимка на фигурките от тесто. С дупки са, защото мисля да ги закачам някъде, но още не съм измислила къде и как.

# 279
 Прозрачна стъклена купа, а и всякакви стъклени неща може да се купят спокойно от някой магазин за домашни потреби! Аз вече само така правя - излиза по-евтино, а понеже никога не ги използвам по предназначение /а предимно за икебани  Wink/, винаги се получава по-ефектно!

# 280
Ех, момичета, като ви гледам само и се сещам как другия път ще натрия носа на всички, които ви наричат "хора без работа" и твърдят, че е по-лесно да си накупиш разни готови неща. Ще потърся снимки от миналата година на моите коледни венци, ако не - ще направя нови по-скоро отколкото мислех! Аз ги правя от истински клони  Confused - украсявам ги с боядисани шишарки, панделки, звънчета, гирлянди и т.н. подръчни материали. Може да се слагат на вратата, а у нас имаме традиция да правим "купа на изобилието", която е оградена от такъв венец. В самата купа има жито, плодове - пресни и сушени, орехи и се слагат свещи. Става много празнична масата.
И ако тов може да бъде критерий - миналага зима ми откраднаха венеца от входната врата още в средата на декември - дори не бях слагала разни скъпи неща по него! Embarassed

# 281
Не е много Коледно, но е много красиво - http://www.origami.ru/pho/i_phot.htm

# 282
svetlan4o, тази "купа на изобилието" вкъщи я наричаме бъдник /макар че бъдникът е дървото, което гори на Коледа/. Бих искала да науча нещо повече за това какво символизира и какво се слага вътре. Ние слагаме жито, сухи плодове, лук, чесън, орехи /толкова на брой, колкото са членовете на семейството/, църковна свещ, която гори на Бъдни вечер. Купата стои до Богоявление, когато всеки член от семейството си чупи по един орех и според това дали е хубава ядката се определя какво ще е здравето на човека през годината.

# 283
http://www.winter-wonderland.de/imagecatalogue/imageview/356/?Re … cleview/333/1/53/
Аз се спрях на тази идея,лесна  красива поне 3 ще направя една за мама и 2 за мен
ако не разбирате кое как и какво ще преведа,ама моля подсетет ме на ли4ни Hug

# 284
svetlan4o, тази "купа на изобилието" вкъщи я наричаме бъдник /макар че бъдникът е дървото, което гори на Коледа/. Бих искала да науча нещо повече за това какво символизира и какво се слага вътре. Ние слагаме жито, сухи плодове, лук, чесън, орехи /толкова на брой, колкото са членовете на семейството/, църковна свещ, която гори на Бъдни вечер. Купата стои до Богоявление, когато всеки член от семейството си чупи по един орех и според това дали е хубава ядката се определя какво ще е здравето на човека през годината.

Това е добре, но се слага по още една бройка за Божията майка - да мине в нощта на РОждество Христово, да си вземе от всичко по малко и да благослови къщата.

Общи условия

Активация на акаунт