За една красива Коледа

• 53 270
  • 459
  •   1
Отговори
# 255
Нали немските сайтове също си ги бива Simple Smile Peace

# 256
кака сврако,
шишарките могат да се оцветят с бронз - златен е, продава се по магазините за разни железарски неща. Съхне много бързо и лесно, само при боядисването трябва да се разклаща от време на време, защото бронзовите частички се утаяват на дъното. А, и струва някакви си стотинки....

# 257
Използвала съм готови изкуствени венци, които само украсих. Жал ми е да скубя клони от елхичките, а и те няма да издържат дълго. Сега си имам няколко вечни венеца, на които всяка година мога да сменям украсата.
Amarena е дала добри идеи за основи на венци. Аз се сещам също, че могат да се увият и върбови клонки или някаква слама и да се пристегнат с канап. А ако решите и вие да ползвате изкуствени венци, но не намерите такива без украса, може да си купите гирлянд с връхчета и да го навиете в кръг или просто обикновен зелен гирлянд, който вътре е с тел.
Моите шишарки са напръскани с безцветен акрилен лак. Има такъв, който се продава под формата на спрей и струва 3.80лв. Златните и сребърни спрейове са 6-7 лв. Продават се в железариите и магазините за бои и лакове.
Плодовете съм сушила на стайна температура. Стават за 3-4 дни. Покрай радиатор може да са готови и по-бързо. Лимонът и портокалът са нарязани на резени около 3-4мм. Кивито нарязах по същия начин, но се сбръчка и не е много представително.
Всичко по венците е лепено с горещ силикон. Имам такова пистолетче и е много удобно.

# 258
Благодаря ви за съветите, наредих ги да съхнат.
Колко време да ги оставя?(шишарките) newsm78

# 259
Ати , страхотни са венците от сайта. Чак сега успях да ги разгледам всичките!  bouquet
Аз също използвам изкуствени клонки.

И тук е мястото да апелирам към всички момичета, да използваме само изкуствени коледни дръвчета и клонки за доброто на Майката-Природа, която ни дарява всеки ден!!!

# 260
И аз се присъединявам към призива на Amarena!

Много харесах свещниците на Вечерница, но понеже се страхувам от комбинацията огън и хартия, реших да пробвам със стъклена чаша. Залепих на чашата  с малко лепило хартиени звездички и елхички, а след това боядисах отгоре с дебел слой темперна боя. После разлепих хартиените фигурки и се получи това

# 261
Ати, а чашите, които ползваш, как се изказаха по въпроса? в смисъл- издържат ли на температурата? защото миналата Коледа ми се пръснаха свещници- от ония малките, като чашки, които продават в Метро по 3 или 6 броя

# 262
Чашата е от средно дебело стъкло и издържа около час, надявам се и за повече да няма проблем. Ако все пак някой се притеснява, може да ползва буркан.
На Метро чашките не знам какви са. Аз имам от Бонжур и с тях също не съм имала проблеми.

# 263
Ати, свещниците са доста широки и нямат почти никакъв допир със свещта.
Ако не се лъжа ширината на едната страна е 11 см. Знаеш колко са малките чаени свещи в алуминиева чашка (не повече от 3 см). Освен ако се лашкат насам и натам, може да има опасност.
Аз нарочно ги направих широки, за да имат достатъчно въздух, за да горят добре, а не да мъждукат. В стъклените тесни чаши дори може да угаснат.
Ние вече опаткахме няколко свещи. Много им харесва на малките и искат за вечеря да ги палим Wink

# 264
Съгласна съм, че не е толкова опасно, но откакто дъщеря ми започна да си пъха носа навсякъде, съм станала малко параноична. Даже сега не смея да си закача венеца от страх да не започнат да падат топчетата и тя да ги изяде.
Пропуснах да напиша, че тествах свещника не с чаена свещичка, а с дебела 3см свещ, която има доста силен пламък.

# 265
Здравейте! Поздравления,страхотни идеи Grinning. Искам да попитам само за фигурките от тесто...след като ги изпечете мажете ли ги с нещо и по време на печенето не се ли напуква тестото? newsm78

# 266
  • София
Здравейте!
Да се отчета и аз...
Направих от прословутите топки с конци, станаха супер, но не съм ги украсила още и не съм ги снимала. Започнах да украсявам с разни мъниста. Лепя ги по конците и става доста добре. Мислех да купувам спрейове за коса и с тях да пръскам топките и разнидруги неща, но сега като прочетох, че бронза е толкова евтин, май към него ще се насоча.
Правих и фигурки с тесто, но тях също не ги снимах...
Само ми е малко странно с каква цел се слага сол в тестото? Не може ли само с брашно и вода? Солта стои на топченца и някак си не е еднородна сместа.
Та покрай коледните фигурки измайсторих нещо друго от тестото и бързам да се похваля! Нищо че не е коледно....
Ето снимка... с рамка!  Mr. Green

В действителност не изглежда толкова лъскаво...
Всичко от тесто лакирам с лакове за нокти, имам голямо количество развалени, които вършат чудна работа!
Лека нощ!

# 267
  • Пловдив
ma_nda_rinka, можеш ли да ми кажеш как направи рамката от тесто  newsm78
Ако е възножно да я снимаш и отзад .... много ще съм ти благодарна Simple Smile
Само оформи правоъгълник или и отзад има стъпалце за снимката?!?

и... звездичките и сърчицата как го залепи - преди да изпечеш или след това???

Последна редакция: пн, 27 ное 2006, 08:34 от benitta

# 268
ma_nda_rinka, много сполучлива рамка, как закрепи снимката отзад?
Солта държи тестото да не се напуква. Затова е толкова важна съставка. Много отдавна не съм правила такова тесто, но предполагам, че ако се ползва по-ситна сол и се размеси добре няма да стои на зрънца.

# 269
Како Сврако,от шишарките могат да се получат и мини-елхички.Ето такива:http://images12.snimka.bg/001606696.jpg
П.П.:И аз съм се навила да си събера шишарки,но все не мога да се наканя да отида Blush

Общи условия

Активация на акаунт