За една красива Коледа

• 53 286
  • 459
  •   1
Отговори
# 240
Бурканчетата със специални бои за стъкло ли са рисувани или с някакви обикновени?

# 241
Да покажа и аз новите си произведения:

А този не съм го правила аз, но ми е любим. Изцяло е от естествени материали.

Ако искате вдъхновение да правите венци, може да надникнете в този сайт. Има невероятни неща.

# 242
  • София
Бурканчетата със специални бои за стъкло ли са рисувани или с някакви обикновени?

Да. С бои за стъкло. Не се пекат. Не се мият освен с разредител.

# 243

Да. С бои за стъкло. Не се пекат. Не се мият освен с разредител.

Винаги съм искала да си купя такива бои,но не знам защо все си мисля,че са много скъпи...Колко струват всъщност и на комплект ли ги продават или по един цвят?

# 244
  • София
От слънчоглед са. Продават се на бройка. Аз си купувам от най-малките и най-евтините. Мисля бяха по 2,60 или 2,80 бурканчето, но ти стига за много време. По-скъпи са контурите 6-10 лв. Зависи какъв и каква разфасовка искаш. Само засега нещо четките са ми проблем. Немога да уцеля подходяща. уж си купувам, каквито ми преоръчват ама нещо според мен не са тези... Не че не става - напротив, но може аз някъде да бъркам. И едно шише с разредител ти трябва, който не помня колко струваше, но беше по-малко от 10 лв. 

# 245
Само да вметна, че най-обикновен разредител също върши работа. Струва ми се, че десетина лева са доста за разрдител, било то и специален. И също внимавайте като миете боядисаните неща да не е гореща водата, защото боята се разваля.

# 246
  • София
Не е 10 лв, по-малко беше ама не помня колко... примерно към 6-7... може и по-малкод а е бил. Наистина не си спомням.

# 247
ати,много са ти хубави венците  bouquet,искам да попитам слагаш ли някаква основа под клонките или направо си виеш венеца?

Сетих се още нещо да питам-има ли някакви специални условия за сушене на цитрусовите парченца или само се режат и се сушат на стайна температура?беше казала,че и киви си си изсушила,как точно става това?

# 248
Мамчета,
знаете ли кой изкуствен сняг е хубав
Миналата година си купих един от Метро, но за съжаление
не останах доволна.
напръсках с него и след няколко часа
снежинките се спихват  Simple Smile така да се каже
Има ли такъв който да си е на снежинки  newsm78

Hug

# 249
  • Карлово
Мамчета,
знаете ли кой изкуствен сняг е хубав
Миналата година си купих един от Метро, но за съжаление
не останах доволна.
напръсках с него и след няколко часа
снежинките се спихват  Simple Smile така да се каже
Има ли такъв който да си е на снежинки  newsm78
Има два вида сняг-единия е за украса, а другият просто се пръска. Точно този втория се топи след няколко минути

# 250
микки,
а какво представлява този който е за украса
не знаех, че има такъв Embarassed

# 251
микки,
а какво представлява този който е за украса
не знаех, че има такъв Embarassed

Настърган на прах полиетилен.

# 252
Ето къде били джуджетата на дядо Коледа Simple Smile
Благодаря за линка към www.craftideas.info много!
Метнах една финландска звезда като за начало. И мисля, че най-хубави ще станат тез звезди от гръцката пандлека за букети - евентуално сребърни, златни и червени звезди. Вие как мислите?

Моите ръчички почиват една едмица, че щерката е у дома, но след няколко дни ще ви покажа какво мяйсторя.
Иначе ползвам основно www.bawaria97.de и стари списания Бурда моден - много са ценни.

Амарена,
би ли споделила какво има в твоите календари?!
Аз имам цял кашон ролки от тоалетни рула, защото мислех да направя за тази Коледа календар във формата на елха: три рула в кяфяво за стебло, а останалите рула, облепени в зелено се подреждат едно върху друго и образуват елха. Идеята е от миналогодишната тема, но не помня на кого беше Embarassed. Обаче моят малък изтребител няма да иска да отваряме само по едно руло на ден, направо съм убедена в това, и отлагам идеята за следващата Коледа.
Иначе ето какво си пазя като идеи за подаръчета в домашно направените календари:

идеи за подаръчета в календара

купени

малки животни-играчки

сапунени мехурчета

гривна, колие, пръстен и др.под.

пастели, тебешири, флумастери

светещи звезди

татуировки

магнитни буквички

скъпоценен камък

единични дрешки за Барби (ако има детето)

шарени закачливи чорапки

светлоотразители за чанти и дрехи

ключодържател

бижута за коса

лак за нокти детски

балсам за устни детски

пяна за баня, интересен сапун

детско списание

количка Мачбокс

мини пъзел

книжка за оцветяване

печати

шаблони за рисуване

касета/диск с детска музика

лакомства като гумено мечета, Smarties, Milky Way

малко шише сок

саморъчно направени

разпечатки на любими герои за оцветяване

Напишете една дълга коледна приказак, разделете я на 24 части и всеки ден разкажете/прочетет на детето съответната част.

Разпечатайте хубаво коледно стихче върху луксозна хартия и го прочетете.

саморъчно направен пъзел (любима картинка се залепва на картон и се реже във формата на пъзел)

нарисувани билети за:
кино
тв-вечер у дома с родителите
коледна разходка по магазините
домашно представление
приготвяне на коледни вкусотии
посещение в зоологическата градина
посещение на басейн семейно
пренощуване при най-добрия приятел
посещение на сладкарница

Още идеи:
В календара може да се сложи по една играчка за елхата. Така всеки ден децата ще украсяват бавно елхата и тя ще става все по-хубава. Подходящо за по-малки деца, които тепърва научават за коледните обичаи.

Всеки ден в календара има гатанка или тайна карта с отговор/местонахождениете къде е скрит подаръка за деня. Разбира се всяка вечер трябва да се крие по един подарк, но сутрешното търсене е много интересно. За деца на 5 годинки.

Не ме питайте от къде са идеите, не помня, преведох ги от някой си немски сайт........

Последна редакция: нд, 26 ное 2006, 14:47 от Taneto

# 253
И аз се ентусиазирах покрай вас и се записвам в "бюлетина".
Днес като за начало си набрах шишарки....ще ги сложа покрай парното да се поизсушат и мисля да ги напръскам със спрейове в златисто и сребристо. Обаче откъде да си купя? Освен това за осъществяване на идеята си ще имам нужда и от червени панделки и някаква голяяяма керамична купа-или пък стъклена????
Уф, помогнете да си доизчистя идеите, моля ви! Praynig

# 254
Taneto , направо си ми дишала във врата(или аз на теб Joy), докато съм обикаляла из немските сайтове hahaha Това и аз го четох вчера, но вече ги бях напълнила календарите. Общо- взето такива неща съм слагала- лакомства и дребни играчки. Просто минах по магазинчетата "за лев" и книжарниците и избрах дреболии, които знам, че ще се харесат на малките.(за племенника- мини-фенерче, ключодържател, мини-химикалка, цветни моливи, балони, гумички, цветни тебешири, мини-кола..., за племенничката- украшения за коса (има разкошни къдрици), книжки за оцветяване, детски портфейл, мини- кукли, пак балони, ....ох, не помня вече Embarassed,... доста бяха... Коледни аксесоари не съм слагала, защото никъде не намерих по магазините ooooh!
На Симона и аз не съм правила, защото няма много подходящи за нея подаръци, но догодина...Иначе ще участва в украсяването Peace

Момичета- малко въпроси>
Какъв спрей да използвам, за да изрисувам прозорците?(ще използвам шаблони) Изкуственият сняг подходящ ли е?

Кака ви Сврака , аз моите шишарки ги оставям натурални, но можеш да ги напръскаш със спрей (златист и сребрист), който се продава по коледните базари. Ако цапа много, можеш да фиксираш накрая с лак за коса. Миналата година бях наредила елхови клонки и шишарки в една кошничка и после украсих с коледни играчки и панделки. Панделки можеш да купиш от цветарските магазини.
тики-так , можеш да използваш голямо парче вестник или твърда амбалажна хартия, които да огънеш във формата на венец и да увържеш здраво с шнур, докато получиш желаната форма. После боядисваш със зелена боя и започваш да накичваш.. Wink На Запад продават едни кръгчета от стиропор, но тук не съм виждала такива. Чакам и [/Ати да разкрие тайната.

Общи условия

Активация на акаунт