За една красива Коледа

• 53 291
  • 459
  •   1
Отговори
# 225
този сайт се оказа златна мина и за други сезони и празници.
Amarena, много ми харесаха нещицата ти  Grinning. всъщност дано съм ги разгадала правилно- приличат ми на големите кутии с прозорчета, в които има по едно шоколадче за всеки ден от 1.12 до Коледа, само дето са под друга форма. моля те да обясниш как си ги измайсторила.
да, току що се върнах да ги разгледам отново и ти ясно си написала коледни календари  Laughing, ама първия път съм го пропуснала. остава въпроса обаче за изработката. моля  Blush

# 226
Звезди, звезди  Grinning
Я, вижте и тази :

Невероятно лесна !
А готова за има-няма 10 минути.
После ще мисля как ще я декорирам.

Инструкции тук.

# 227
benitta , благодаря ти!  bouquet

chiges , благодаря ти! GrinningТова са празни рула от тоалетна хартия, предварително обвити с фолио и залепени едно за друго. Използвах цветни целофани от цветарските магазини, разрязани на парчета и увих дребни подаръчета вътре, както се увиват бонбоните и всеки "бонбон"  пъхнах в руло. Номерирах отделните рула.
На 1. декември такива калевндари се подаряват на децата( може и на възрастни, де Wink) и детето си търси подаръка всеки ден по номерацията. Като свършат, значи е дошла бялата и снежна Коледа. Grinning. Номерата трябва да са разбъркани, за да я има тръпката на търсенето.
Дано да си ме разбрала. Ако не ти е ясно нещо, питай. Peace

# 228
А ето каква елхичка можете да си сглобите от елементите на горната звезда :

Много хубаво ще е да се боядиса в зелено, да се накичи с мини-гирлянди, с различни, разноцветни фигури. Седи си изправена сама  Laughing Мен времето ме притиска, споделям идеята само.

Последна редакция: пт, 24 ное 2006, 19:47 от калпазанка

# 229
Amarena, благодаря за разясненията. сега въоръжена с тях направих втори "прочит" на снимките и разбрах кое какво е  Grinning
и пак за топките  Mr. Green. май станах малко нещо фенка. понеже пълния с вода балон наистина ми намокри топката, приложих друга тактика. имам корнизи, но нямам пердета и ми послужиха (корнизите) в качеството на "простир". завързах си връвчици, на които окачах да съхнат балоните с намотаната по тях прежда. а това беше необходимо, защото реших да си режа по- дълги парчета- около 1- 1,2 м и да ги намотавам около балона все едно че навивам на кълбо и на практика нямат страна, върху която да ги сложа да съхнат. 4 до 6 такива дължини стигат. по този начин се спасих от стърчащите краища- първия наистина стана ужасяващ и дори се правя че не го познавам  hahaha

# 230
  • Карлово
Калпазанке, а от каква хартия ги правиш? Купила съм гланцови блокчета, но ми се струва, че ще са доста меки за тези звезди.

# 231
Върти ми се из главата един невероятен коледен елен от папие-маше,който Анда беше показала миналата година,някой дали се сеща къде мога да видя как точно се прави?Благодаря ви предварително,защото пробвах да го намеря,ама нещо не успях...Ако може и Анда да се включи направо с обяснения ще съм и страшно благодарна  bouquet

# 232
Благодаря за комплимента  Laughing Embarassed
Ами еленът е много лесен,
1. правиш си две топки от вестници, едната по-голяма.
2  По-голямата я сплескваш яко под формата на чиле вълна и я прищипваш леко горе-долу по средата, за да стане муцуна (абе като глава на елен я правиш.
3. Закрепяш ги една до друга с тиксо. Правиш от навит на руло вестник крака и ръце, които закрепяш пак с тиксо. Ушичките са от смачкани триъгълничета от вестник.
4. Рога и крачета изрязваш от картон и залепяш познай с какво.
5. Намазваш всичко това с С200 и го облепяш с ивици кухненска хартия (във всеки случай някоя здрава хартия, която не се разделя на пластове, има приятна текстура и не е прекалено твърда (листите от принтера не стават). Рогата може да не ги облепяш, само там, където са захванати за главата.
6. Правиш малки топчета във формата на очите и ги лепваш на съответното място на физиономията.
7. Оставяш да изсъхне.
8. Боядисваш. Най-евтина и задоволителна е комбинацията от темперна боя и С200. Ако имаш акрилни бои, още по-добре, разбира се, тях няма нужда с нищо да ги смесваш.
9. Съхне. Voila!

Техниката я свих оттук
http://www.hitentertainment.com/artattack/menu_artattacks.html
и я адаптирах към коледната тема.

# 233
много ти благодаря,а дали ще може да го снимаш отново,за да покажеш към какво да се стремим все пак в усилията си да те достигнем поне малко в сръчността ти  newsm03 newsm03 newsm03моля,моля,моля,моля,моля  bouquet  bouquet  bouquet

# 234
Ето го, не е чудо голямо  Embarassed

# 235
леле,много е сладък,честно Grinning
ще се пробвам ,ама наистина  не знам дали ще ми се получи нещо newsm78

# 236
Анда , недей да скромничиш! Страхотен елен!
А лепилото и боята накрая в какво съотношение ги смесваш?

# 237
Миси!
Колкото лепилото да придобие желания цвят. Този тук е боядисан направо с водна боя, номерът с лепилото го научих после.

# 238
Наистина е невероятно сладък еленът!!!!!!!! Ще го опитам.

# 239
  • София
Ето най-накрая и малко от моите призведения:

Става много красиво ако са близо до стена, защото картинките с епроектират на стената малко уголемени. Вътре има по една чаена свещ.

Общи условия

Активация на акаунт