За една красива Коледа

• 53 857
  • 459
  •   1
Отговори
# 195
Ето още страхотни идеи за сръчни момичета като вас.  Grinning

# 196
Да попитам нещо относно тестото за украси:
    разбрах че съотношението брашно - сол е 2:1, и се добавя вода, за да стане гъста каша, но не разбрах суши се на загря та фурна на 220 градуса или се пече, и понеже беше упоменато фурната да е вентилатор, а моята не е - пречили липсата му?

Консистенцията наподобява по -  скоро пластелин или глина, не каша. Каша ми напомня за нещо редичко и стичащо се. Съвсем гъсто трябва да е, дори твърдо! Че е без вентилатор фурната не пречи. Когато бях малка и правех фигурки от тесто, майка ми имаше най - обикновена печка и си ставаха чудесни. Печене, сушене, както и да го наречеш, гледай да станат сухи и твърди, като обикновени бискивите, ама от най-обикновените  Grinning Може да се позачервят по крайчетата или да се поиздуят тук таме, ама да не те тревожи това. Когато се оцветят е по-ефектно дори така.

Страхотни неща !
Благодаря.

# 197
  • София
А тестото за украса, дали ще може да се оцвети със сладкарска боя? ThinkingДали при печенето няма да му се промени цвета?Или ще е най-добре след изпичането да се оцветява? newsm78

# 198
geleva, не знам. Ако се оцвети със сладксрска боя предварително, най-много да поизсветлее. По-добре след изпичането, де да знам. Но пък, ако тестото е с някакъв нюанс, след оцветяването ще е доста по-ефектно. Абе, я пробвай първо ти  Simple Smile

# 199
  • София
Ще опитам и ще докладвам!  Wink

# 200
  • Варна
Днес направих това. Само за три лева се сдобих с букетче коледна звезда и 'лиана' от магазинче 'всичко за лев'. Хубаво е лианата да е с платнени листа, а не полиетиленови. Необходимо е и парче тел - около 70-80 см. Огъва се на обръч и около него се увива лианата. Аз първо го увих хубаво с тоалетна хартия  Blush След това на еднакви разстояния се закрепят коледните звезди.
Моята лиана беше със заоблени листа и се наложи да ги режа, за да добият класическата форма на листата от коледните венци. Не отнема много време.
Когато купя, ще усуча и червена панделка ( която ще използвам и за закачалка ) и няколко златисти перли, в момента нямах.
http://www.bgphoto.net/photos/2226/o632988517170000000.jpg

Ауууууу, супер е венчето, тръгвам и аз да си търся материал да направя такова  Simple Smile

Последна редакция: чт, 23 ное 2006, 12:50 от Месечинка виторога

# 201
В този сайт също има доста добри идеи - http://www.hillcountryannie.com/misc.htm.

# 202
  • Пловдив
Аз съм си запланувала взездички от тестото, но не знам кога ще стигна до тях. Купих си едни формички за курабии, но звездичката нещо не ме очарова, а и нямат дупчица в средата, но ще се постарая с нещо друго да я направя.
А за венеца от лиани... страхотен е и него съм го запланувала. Намерих листа, но червените цветя не, дори нищо подходящо за коледно настроение не намерих. За лианите видях същите листа, които да се изрежат, а също и такива с брашляновидна форма, но пък не ми харесаха

# 203
# 204
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Здравейте и от мен! Simple Smile
Идния уикенд смятам да се захвана с тазгодишната украса, като имам нещо готово, ще се хваля (надявам се Wink) със снимков материал.
Пускам ви сега един гирлянд, който "измайсторихме" с мъжа ми миналата година - в миналогодишната коледна тема някой беше пуснал линкче към сайт, в който имаше подобен, видоизменихме го малко - според способностите си - и това е резултатът. Laughing

А дали ще може малко обяснение  Praynig Heart Eyes

Ами ние действахме малко първобитно, та сигурно няма да съм ти добър съветник, но ще разкажа, каквото си спомням. Simple Smile
На оригиналната картинка свързващият "канап" беше изцяло червен - та може и така да се направи, но аз намерих по-тънък и реших да комбинирам двата цвята - червено и зелено. Завързах ги двата на възел (така че да се получи един канап, на който едната половината е червена, а другата половина - след възела - зелена. С мъжа ми започнахме да вътрим двата края на новополучения канап в противоположни посоки (като деца сме си правили мартенички на този принцип - предполагам, че се сещаш какво имам предвид). Като се навътри много (почти да не може повече, се хваща централният възел, отпускат се краищата и канапът придобива вида от картинката.
Шишарките, като ги събирахме, бяха много свити, та следващата "технология", която се наложи да приложим, беше "разпукване" на шишарките в микровълновата - за съжаление не помня на каква степен - мъжът ми се беше заел с тази част, но ако възникне питане, ще го питам дали си спомня. Simple Smile След това започна "примитивната" част - омотаване на шишарките (по два броя на "композиция") с конец около зеленате клонка, прикрепване на червена сатенена панделка по същия начин (не знам дали сатенената панделка се забелязва добре на картинката, но макар и да беше едва малко, много "отваряше" целия гирлянд), накрая на същия принцип на равни разстояния привързахме вече прикрепените едни за други шишарки и клонки към канапа (предварително придвидихме на какво разстояние да ги привържем, за да остане висящ канап). И гирляндът беше готов!
"Веселбата" настана, като искахме да го окачим на ръба на секцията, а се оказа, че няма как. Мъжът ми измайстори едни кукучки от дебела тел - П-образни, които облепихме с тиксо, за да не изпожулим интериора и сложихме по две такива кукички от двете страни на всяка "композиция" от шишарки и клонки.

Много е ефектен според мен, но отнема страшно много време - почти цял ден го майсторихме, като си давахме обещания "никога повече". Разбира се, вече съм на друго мнение - мисля да си купим изкуствени клонки - хем да не се бодем непрестанно, хем да можем да използваме "произведението" поне няколко години.

Това е. Надявам се, че съм помогнала поне малко. Simple Smile

# 205
  • Вече в моята си приказка...
Нещо ново и от мен:
Украса за полилей/url]

# 206
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.

Страхотни неща !
Благодаря.

Страшни джиджавки има в този сайт, наистина!  bouquet

# 207
Ще взема и аз да се запиша, че снощи до късно разглеждах и много се въодушевих, а сега като търсих темата, едва я открих  Blush
Много ми харесаха: свещниците на Вечерница, глинените фигурки на Фукла, идеята със СД-тата (не помня на кого беше Blush). Ако се получи нещо от това, което се опитам да направя, непременно ще публикувам снимки  Simple Smile

# 208
Ето тези коледни календари измайсторих за племенниците тези дни:

За модел използвах  това коледно дърво. И него обаче смятам скоро да направя. Grinning

Последна редакция: пт, 24 ное 2006, 03:35 от Amarena

# 209
Ето ви новата ми играчка от снощи

Общи условия

Активация на акаунт