За една красива Коледа

• 53 265
  • 459
  •   1
Отговори
# 285
Момичета, ето една добра рецепта за фигурки. Заплюла съм  Laughing си я  отдавна и смятам тия дни да направя малко фигурки:

Тесто за фигурки

2 чаши брашно
2 чаши сол
2 с.л. тапетно лепило
от 1/2 до 3/4 чаши вода

Всички продукти се омесват добре и тестото се оставя в купа с капак или във
увито във фолио около 30 минути да почива. След това още веднъж де омесва
добре. Благодарение на тапетното лепило тестото става меко.
Най-добре е фигурките да се правят върху голяма тава или пекарка хартия.
Преди печене фигурките се оставят 12 до 24 часа да почиват.
На всеки 1/2 см дебелина фигурките трябва да се пекат1 час на 75 градуса С
(следователно при 1,5 см стават 3 часа).
След това независимо от дебелината още:
1/2 час при 100 градуса
1/2 при 125 градуса
1 час при 150 градуса.

Ако тестото се оцветява предварително температурите на печене се
намаляват с 25 градуса.

За оцветяване: преди омесването се добавя какао на прах; къри; червен
пипер; вместо вода сместта се забърква с кафе; хранителни бои; или други.
Иначе фигурките се оцветяват след опичането с водно боички, акрилни или
други. След това се минават с безцветен лак.

# 286
Цитат
Това е добре, но се слага по още една бройка за Божията майка - да мине в нощта на РОждество Христово, да си вземе от всичко по малко и да благослови къщата.
Вечерница, ти ме подсети, че там се оставя също и първото парче от питката на Бъдни вечер, което е за Богородица.

# 287
Цитат
Това е добре, но се слага по още една бройка за Божията майка - да мине в нощта на РОждество Христово, да си вземе от всичко по малко и да благослови къщата.
Вечерница, ти ме подсети, че там се оставя също и първото парче от питката на Бъдни вечер, което е за Богородица.
Точно така  Peace

# 288
И аз направих елхички от шишарки. Много хубави станаха, ама ги занесохме в яслата. Не се сетих да ги снимам.

# 289
  • Пазарджик
Още интересни неща:
http://www.tripple.net/contator/advent/info.asp?nnr=13581

# 290
Записвам се с интерес ще следя...  Hug

# 291
  • Карлово
Днес направих обиколка из магазините, понакупих разни нещица, ама какво да ви кажа-в малкия град трудно се намира нещо свястно. Дори не можах ленти за опаковкиу от онези най-обикновените да намеря. Само ако съм опаковала при тях #Cussing out Но това не намали ентусиазмът ми и от утре се захващам с хартените звезди. После ще показвам

# 292
Моля ви, ако някой има от този златен или сребърен спрей, дето се продавал по коледните базари да снима и да покаже. Аз търся и питам, но никой тук не знае да има такова нещо. Пратиха ме в един магазин за амтобои, но там е от 8 до 15 лв. Е, толкова пари няма да дам! Naughty Мисля ако е нещо до 3-4 лв. И аз като микки - в малък град...  Cry
А от миризмата на бронз ме заболява глава.

# 293
Днес направих обиколка из магазините, понакупих разни нещица, ама какво да ви кажа-в малкия град трудно се намира нещо свястно. Дори не можах ленти за опаковкиу от онези най-обикновените да намеря. Само ако съм опаковала при тях #Cussing out Но това не намали ентусиазмът ми и от утре се захващам с хартените звезди. После ще показвам

Виж в цветарските магазини. Аз си купих ленти по избор на метър. Peace

# 294
  • В най - голямото село
Поздравления! Много красиви неща сте направили.
Някъде бях видяла сайт с шаблони за изрязване, от тези за прозорците, които се пръскат с изкуствен сняг. Бихте ли помогнали?

# 295
  • Пловдив
Видях такива шаблони да се продават по магазините за 1 лев. Приличат на червена книжка опакована в целуфан Simple Smile

# 296
Момичета - много готини неща творите Hug
Златни ръце имате Peace

ma_nda_rinka - страхотно си се справила, а какво точно тесто ползваш и рамката от тестото как я направи така права newsm78
А тези звездички с готови фигурки ли са Wink и с какво оцветяваш ....

Май прекалих с въпросите Blush

Мерси  bouquet

# 297
Отдавна не съм влизала тук, щом съм пропуснала тая готина тема .. и шматката аз вчера цял ден се рових в нета за идеи ... а е трябвало само да отскоча до следващия подфорум ...  Laughing
Започвам да чета внимателно и да си водя записки .. ще взимам идеи, надявам се да не се сърдите, но щом сте ги пуснали тия красоти ... сори Grinning

# 298
  • Карлово
Амарена, как не се бях сетила за цветарските магазини EmbarassedМерси за идеята

# 299
микки,в магазините за шивашки материали също има.Аз си взех тези:http://images12.snimka.bg/001620040.jpg
От някаква изкъствена материя са,като плат.Има в различни цветове и широчини.Но се продават на ролка и ако ти трябват за нещо малко,по-добрият вариант е да си купиш на метър.

Общи условия

Активация на акаунт