Подготовка за малкия човек - тема 17

• 40 640
  • 806
  •   1
Отговори
# 345
Имаме същата, харесва я бебчо доколкото изобщо обръща внимание на какво лежи Joy
Нас с баща му много ни кефи висящата кравичка - издава звук на цяло стадо, много добре са го докарали.
Иначе тази част, която се рита с крачета и свири, нашето бебе поне още не я регистрира, може би защото сега на фокус са ръцете. Тя може да се пусне и с мелодия и като я пусна му допада да слуша.
Като цяло е хубава, лесно се пере и почиства от локвички лиги Simple Smile
Tiny Love Gymini Kick&Play Farm - напълно си оправда цената

# 346
  • Германия
Възглавничка с гроздови семки имам, много си я обичам, ползвала съм я против колики, но също така и за мен, като ме боли гърба и си я затоплям и си лежа на нея, много облекчава

# 347
Имаме възглавничка с черешови костилки. Затоплям я във фурната и единственото, което ме дразни, е че не се затопля много добре. Бебето няма кой знае какви колики засега, но когато съм я ползвала, е имало облекчение. Между другото по време на раждането ми дадоха такава много добре затоплена обаче и си я слагах на кръста, защото контракциите ми бяха най-брутални точно в кръста. Все едно ще ми се счупи...но възглавничката адски облекчаваше.

За активната гимнастика: имаме на Fehn color friends, много е шарена, но малката я обожава. Аз закачам обаче и други играчки, разни кърпи за гушкане, сменям ги. Днес 40 минути се е занимавала на тази постелка.

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 20:21 от snowwhite12

# 348
  • Германия
Аз затоплям в микровълновата, за 1-2 минути е готова и си отделя топлина доста дълго време

# 349
И аз затоплям в микровълновата за 1 минута и е достатъчно топла.

# 350
Нямам микровълнова и не ми се иска да си купувам, смятам я за нездравословен уред по отношение на храната. :Д единствено за възглавничката и за пуканки ми липсва честно казано. 😄 Но да, който има този уред вкъщи, много по-добре и бързо може да я стопли.

# 351
Нямам микровълнова и не ми се иска да си купувам, смятам я за нездравословен уред по отношение на храната. :Д единствено за възглавничката и за пуканки ми липсва честно казано. 😄 Но да, който има този уред вкъщи, много по-добре и бързо може да я стопли.
Извинявам се, че се отклонявам от същността на темата, но понеже с ММ сме големи фенове на пуканките, а тези пакетираните са изключително нездравословни си купихме машинка за пуканки - сега ям често и без угризения на съвестта 😂

# 352
Кога започнахте да слагате бебето на активната гимнастика?

# 353
  • Beyond the stars
Имахме подарена гимнастика във вариант с пиано, в началото се плашеше, после не проработи като върнахме батериите, но висящите играчки си бяха супер, сменях ги от време на време.
Мисля от два месеца го слагахме на гимнастиката да си зяпа.

# 354
От както стана на 8 седмици.

# 355
Ние пък бяхме взели от Лидл някакви hand wormers. Хем на разходка с кучето топлят много, хем облекчаваща коликите на малкия. Само с едно натискане може и навън в количката и после ги изваряваш отново за 10 минути и са готови.

Аз също нямам микровълнова и това ми беше по-удобно от възглавничката с гостилките, точно заради този факт.

# 356
Моят син така и не си хареса активна гимнастика и единствено се заиграваше с етикетчето. Аз знам, че не е хубаво от много мънички да им се дават висящи играчки, защото могат да станат разногледи. Все още не могат да фокусират добре и очичките се разделят.

# 357
Момичета, имам малко странен въпрос за инфлацията на бебешки стоки. Забелязали ли сте нещо такова? Нашите искаха да вземат нещо за бебето и оставих разни малки неща за тях. Баща ми е суеверен и искаше да изчакаме докато вляза в 7-мия месец. Днес ходихме в най-голямата бебе борса във Варна. Повивалникът е станал от 32 лв - 40 лв. Лигавничетата - от 0.88 лв. на 1.48 лв. Тези конкретно ги бях запомнила януари месец, тогава си ги бях харесала и записала. Това според вас дали е временна спекула като с олиото? За храни и горива не съм се шашнала, и преди това съм го виждала, ама като не съм пазарила бебешки стоки преди и не мога да преценя дали не е пак спекула, или е нормално това покачване. Има ли смисъл според вас да се накупят предварително памперси и мокри кърпички, или пък други комсумативи? Не смея да вземам сякаш предварително, защото не знам какво ще му понесе на бебето, или пък кое ще е практично.

# 358
  • Пловдив
Има инфлация на абсолютно всичко, то пряко се влияе и от цената на тока/ енергията, суровини и т.н.
Поскъпнали са детските стоки, както всички други.
Най- вероятно ще продължат да поскъпват поне до края на годината с оглед нестабилната политическа ситуация и международна енергийна несигурност.

# 359
Реалистично погледнато стоките, които купувате сега са произведение преди повече от 1 година в повечето случай, в момента се спекулира със всичко и то най-вече от търговците на дребно, които услужливо "съветват" как по-добре сега да купите,че утре или няма да има или ще е много скъпо.

Има такава възможност, но пък може и да паднат цените, ако се успокоят нещата, предполагам всички видяха какво стана с олиото и бензина и всички като полудели сакън да не свърши, което е пълен абсурд. Гледайте и си купувайте нещата когато искате или ви трябват. Ако помните в началото около Ковид, маските и ръкавиците и дезинфектантите бяха с някакви абсудни цени, което отмина за няколко месеца.

Общи условия

Активация на акаунт