Подготовка за малкия човек - тема 17

• 40 631
  • 806
  •   1
Отговори
# 360
И на мен така ми се струва, но исках да си сверя часовника с вас. Ако вземем горните примери, тъй като съм сигурна за цените, повивалникът е поскъпнал с 30%, а лигавникът - с 65%. Това е твърде много. Според мен поскъпване с повече от 10-15% макс за такъв тип стоки не е реално.

# 361
Така е, това е напълно нормално. Не се презапасявай, защото е възможно да не ти трябват. Бяха ми подарили космонавт 74см на погачата (март месец е) с идеята да го ползваме догодина ами точно един път края на октомври го облякохме и той стана 75-6см и замина космонавта цяла зима с друг го караме, същото може да се случи с памперси.

Една моя приятелка се запасяваше с пюрета и детето получи алергия към един от зеленчуците и половината пюрета отидоха в кофата…

# 362
Момичета, работя в магазин, всичко започна да  поскъпва от началото на пандемията и то с много, от тогава цените само се качват, не спадат,  надценката не ни е по голяма, доставните цени се вдигат, относно детските стоки, като колички, легла, играчки, при следващата доставка ме предопредиха, че цените ще са още по високи. Според мен от тук нататък цените няма да спадат, работя в магазини от 10 години, може и малко повече, цените никога не спадат, през годините само се покачват.

П. С. Забравих да кажа, че през годините при всяко покачване на минималната заплата имаше и покачване на цените на стоките, демек разходите ставали повече, аз все повтарях, че по този начин нищо не става, вдигнат малко заплатите, айде и стоките и си стоим на едно и също ниво с парите..... Confused та ето още една причина за покачване на цените, от април заплатите се вдигат...

Последна редакция: вт, 15 мар 2022, 18:53 от Lizi:) :)

# 363
  • до най-прекрасния мъж
Особено памперси първи номер не се запасявай с много. Използвах към 4 малки пакета и 3 пакета ми останаха. Дъщеря ми е на 3 месеца, имам още малко 2ка и минаваме на 3ка. Те като че ли се задържат по-дълго. Но аз купувам да имам макс по 3 пакета и следя как наддава. Първите 3 месеца растат много бързо и всичко умалява за дни. Не го вярвах, но е факт. За три месеца сменям трети размер дрешки и така като ги гледам, няма да ни изкарат още дълго, а уж са до 6 месеца. Дъщеря ми не е едра, 5700 гр и 58 см беше на точно 3 месеца.
Относно цените, всичко скача главоломно. Млякото й е поскъпнало с 2 лв за няма и седмица. Беше 21, сега е 23 лв за 400 гр.

# 364
Отдавна писах, но не помня дали беше в тази тема, че очаквам над 30% увеличение на детските стоки. Където и да се произвежда стоката суровината е от Китай. От как се започна с вируса всичко произвеждано там е с по-висока цена и е в недостиг. Дори съставките на 70 % от лекарствата идват от там.

Каквото ви хареса сега, си го вземете сега или изчакайте промоция. Или втора ръка. Не очаквайте спад в цената.

# 365
  • Beyond the stars
И според мен предвид ситуацията, стоките в план следващите месеци, та дори година, не мисля, че има някакви изгледи към понижение, дори напротив цените ще се продължат да се движат нагоре. Предвид покачването на цената на ток, сега и на транспорт, предвиденото още покачване на газ.
Та що се отнася до трайни бебешки продукти тип колички, креватчета, дрешки, не виждам смисъл да се чака.

# 366
Съгласна съм с Вълшебство.
С памперси и козметика обаче не бих се запасявала, колкото и да е изкушаващо.

# 367
Най-оптимистичният вариант според мен е темпът на покачване на цените да се забави. Дори не се и надявам да се задържат цените на същото равнище. Уви…

Аз се запасявам Simple Smile имам късмет засега, че каквото съм купила предварително, все съм ползвала с удоволствие и е имало смисъл от финансова гледна точка. Ето, сега от намаленията купих на девойката дрешки за 3-4-5 годинки, просто отделни неща, които ми се видяха много красиви и бяха на чудесни цени. Имам място вкъщи, ще си ги носи в детската градина живот и здраве. Не ми беше финансов основният мотив, просто като видя нещо красиво, се изкушавам да го купя Simple Smile

Последна редакция: ср, 16 мар 2022, 08:24 от Макарон

# 368
  • до най-прекрасния мъж
Добре де, как уцелвате сезона на дрехите, като не знаете детето как ще порасне до тогава? Наскоро гледах страхотни намалени много сладурски дрешки за момиченце, но не посмях да взема. Дъщеря ми не върви едра и пак ми се струва, че бързо ги израства. Имаше страхотни космонавти за другата зима, когато ще е на годинка и ще я водим по екскурзии по снега. Исках да взема, но не мога да преценя какъв размер. То вярно, че първите 3 месеца растат супер бързо и после забавят, но пак не мога да преценя. Дъщеря ми е пораснала с 11 см и 2800 кг за 3 месеца. Сега е 58 см и вече носи 62-68, които са й много леко свободни.
Относно цените - никога не са падали. Помня преди няколко години дизелът отново удари 3 лева. Тогава пак всичко се вдигна. После падна до 2 и нещо, но цените си останаха високите. Преди 7 години автогазта беше 1.30, тогава сложихме АГУ на колата и съм запомнила цената. Миналата пролет зареждах на под левче. Така че повечето цени за мен са спекула. Такова нарастване заради уж повишаване на заплати ми е чак смешно, като се има предвид колко фирми са в сивия сектор и осигуряват на МРЗ.

Последна редакция: ср, 16 мар 2022, 08:55 от blue.angel

# 369
  • Beyond the stars
Нашият младеж си върви с размера за възрастта и винаги купувам като видя нещо намалено и готино.
Вече има яке за другата зима, например. Нито ми заема прекомерно място, нито ще се развали. За обувки не смея, ама за дрехи винаги купувам в края на сезона от намаления.

Последна редакция: ср, 16 мар 2022, 09:01 от Вълшебство

# 370
Добре де, как уцелвате сезона на дрехите, като не знаете детето как ще порасне до тогава?

Не се и стремя да уцелвам Simple Smile купих примерно рокличка размер 3-4 години. Ако върви едра, ще я носи на 2, ако върви дребна, ще я носи на 5, все тая ми е. По-големите деца не растат така бързо, все ще я облече.

# 371
blue.angel след като станат на годинка забавят темпа на растеж и стават доста по-предвидими. Като беше бебе и аз не смеех да взимам много за напред дрешки, но сега вече (на 3.5г е) смело взимам следващите размери и мога да предвидя кога ще ги носи.

# 372
Сравнявайки в племенниците, наистина, след годинка забавят растеж, имам наблюдения, че някои връхни дрехи им се застъпват пролет - есен до година време.

Смятам за моите плюс-минус според слънчев сезон или по-хладно есен-зима-пролет. Купувам дрехи каквото харесам, предимно връхни, складирам в кашони, само обувки не смея да трупам.

Сегашните дрехи повечето ги взех ноември миналата година и добре се получи, сега с няколко седмични деца и период на напасване не ми е до конкретно ровене и пазарене.
Отделно март месец се улучи студен като зима и с мечетата не мога да обикалям спокойно  и за най-дребното нещо.

# 373
Аз купувам доста неща за напред и нямам проблеми. Просто не прекалявам с количествата. Много обичам да съм подготвена от рано и да имам от всичко налично вкъщи, да няма повод да трябва да поръчвам в последния момент и тн. Често взимам и неща на промоция. Единствено с памперси не бих се презапасявала. Бебешката козметика може да се ползва и от мен, ако нещо реша да не ползвам за бебето, или просто приемам, че съм сгрешила и отива в кофата както се случи с бейбилов.

# 374
Бяхме във Магазин Кик във Люлин.
Купихме му суичър на който пише че е за 4 -5 годишни но когато го пуснах във пералнята. Сложих го да изсъхне .
Облякъл му го и мога да кажа че му стой добре само че разликата е че му е малко дълъг.
Дрехите много не си отговарят номерата.
Той е на 16м++ и дрехите който вземам гледам да са по големки защото пък тези за около 2 годишни деца са му малки.
И от всичко купуваме по малко защото още малко  и ще му вземаме пролетни.

Общи условия

Активация на акаунт