Подготовка за малкия човек - тема 17

• 39 991
  • 806
  •   1
Отговори
# 540
Подариха ни  овлажнител на Joycare преди месец.
Мнението ми е като горното, доволна съм, върши работа.
Като свърши водата сам се изключва.
И да, задължително водата някаква изворна.

Поръчах поредната джаджа, нагревател за храна. Сега съм разопаковала и се чудя наистина ли ми е нужно.
Navita с адаптер за кола и ширина на шишета 8,5см. Къде ли ще загрявам баш в кола?!

Последна редакция: сб, 02 апр 2022, 10:07 от Щефи

# 541
Поръчах поредната джаджа, нагревател за храна. Сега съм разопаковала и се чудя наистина ли ми е нужно.
Navita с адаптер за кола и ширина на шишета 8,5см. Къде ли ще загрявам баш в кола?!
Второ дете гледам и нагревател нямам и никога не ми е трябвал - кипвам вода в електрическа кана и сипвам в термос, така имам топла вода денонощно и на всякъде.

# 542
За термоса да питам - той стерилизира ли се? И трябва ли да е някакъв по-специален или и най-обикновен върши работа? Трябва ли да се сложи по-топла от необходимото вода или с каквато температура ни е нужна за приготвянето?
Досега съм ползвала нещо като термо несесер, но не върши работа честно казано. Не знам дали в моя конкретно е проблемът или са си такива, но водата си изстива.

# 543
  • Асеновград
Попринцип знам че и най-обикновен върши работа, но има и специални детски. На по-висока цена са разбира се, както всичко останало.😅 Аз също ще взема термос, но се чудех ако кърмя и се изцеждам, ще мога ли да слагам в термоса кърмата като я затопля преди това, защото не възнамерявам да кърмя навън, или поне в повечето случаи не знам дали ще ми е удобно. Четох че топла или на стайна температура кърмата има срок на годност до 4-5часа. Ако преди това е била в хладилник примерно и после се стопли пак ли издържа толкова. И изобщо как процедират майките които кърмят и излизат на разходка с бебето?? За мен е изключено да кърмя навън, в 99% от случаите няма да имам тази възможност.

# 544
Шишето с кърма слагах в термочанта аз.

# 545
С първото бебе имах цял шкаф непотребни неща, които раздадох или препродадох. С второто, купих само дрехи (вкл. чаршафи, пелени, хавлии), количка, кошара, помпа, комплект шишета, аспиратор за носле, нокторезачка, стерилизатор (който ползвах 2 пъти и вече дадох на друга мама), памперси, душ гел с хидратиращ крем, крем за под пелени. Чиста работа, нищо друго не ми е трябвало вече 9м. Термометър за телесната температура си имам от първото дете.
Общо взето това е. И не е от финансови съображения, просто наистина всичко друго за мен лично е екзотика. Само на 6м като беше купих уред за готвене на пюрета, защото аз приготвям храната й. Ако се купуват пюрета и после е на кухня и това е излишно.

# 546
Аз също приготвях пюретата сама, но специален уред не съм имала, значи може и без него 😄
Факт, че повечето неща са си глезотии, кои спестяват време, кои не. Мен, ако питате, добре че ги има olx и т.н., че да се разчистваме от ненужни за нас и полезни за други вещи.

# 547
  • София
Елмайра, термоса е най-обикновен. Така наречените специални детски, са просто по-скъпи, защото са нарочени за детски. Нищо не им е специалното. Колкото по хубав ти е термоса, толкова по-дълго време ще държи температурата. Най-хубави са старовремските термоси със стъклен балон. Имам такава кана, купувана от Кауфланд. Държи по 8 часа топла вода. Ако е от сега популярните метални, трябва да е с по-дебела стена, за да отдава по-бавно топлината. От време на време го мия с гореща вода. Не съм го стерилизирала. Термоса, с който излизам навън е същия, в който си носех кафе на работа. Водата изстива за два, три часа.

# 548
  • Германия
И аз отгледах и двете ми деца много минималистично, определено нищо не ми е липсвало. На нищо неподозиращите бъдещи майки се предлагат толкова много излишни неща, че чак е плашещо 😉

Аз кърмя навсякъде, където се наложи, вас какво точно ви притеснява? Бързо е, лесно е, практично е

# 549
И аз смятам, че много от нещата, които се продават са ненужни, някои откровено вредни, но ловят око.
Ако нямахме станция за всички тия щуротии заради мъжа ми, който си пада по джаджи, никога нямаше да тръгна да меря влагата на въздуха.
От сегашна гледна точка най-безполезното нещо, което купих е стойка за корито. Няма изглед скоро да я ползваме и сигурно ще я продам, понеже след 6-ти месец не е безопасно.

# 550
  • София
Шишето с кърма слагах в термочанта аз.

И аз. По жегите - вадя от хладилника, увивам в охладител и в термочанта. Като дойде време за ядене - от термоса или ако сме в заведение - по-топла вида и стоплям кърмата.
Никакви проблеми не съм имала, по-скоро цеденето под час беше проблем ори излизането.

Нагревател при цедене или хранене с АМ е много удобнонно, защото нито кърмата, нито АМ е добре да се претоплят над 40 градуса (по спомен)

# 551
  • Пловдив
И аз смятам, че много от нещата, които се продават са ненужни, някои откровено вредни, но ловят око.
Ако нямахме станция за всички тия щуротии заради мъжа ми, който си пада по джаджи, никога нямаше да тръгна да меря влагата на въздуха.
От сегашна гледна точка най-безполезното нещо, което купих е стойка за корито. Няма изглед скоро да я ползваме и сигурно ще я продам, понеже след 6-ти месец не е безопасно.

Ние ползвахме коритото със стойка до 17 месечна възраст на детето. Вие сте до него, ако детето е по- кротко, а и се забавлява в коритото, то стойката няма да ви е излишна.

# 552
И ваната и стойката се оказа  много удобно в моя случай,налага ми се вече три пъти и сама да къпя. Приготвям в банята, постилам с памучна пелена да не се пързаля, едно по едно бебетата, закрепям в полулегналия ъгъл и с подвижния душ действам.

Нагревателя го пробвах, много бързо става. Оставям го, мъжа ми вика, че и в колата за нас ще е по добре с храна за две деца.

Столчетата prima Papa follow me, от десет дни ги ползвам регулярно за укротяване, харесва се. Едното го мъчат повече колики и спи по-малко, в шезлонга  се успокоява.
Сутрин като мрънкат ги слагам докато закуся на спокойствие.

Последна редакция: нд, 03 апр 2022, 14:11 от Щефи

# 553
Аз не мога да си представя да къпем във вана без стойка. За мен и моя кръст стойката е супер удобство.
Също стерилизатор и нагревател при хранене с АМ са огромно улеснение. Не че не можеш и без тях, но спестяват много време и ти улесняват живота, което с бебе не е за подценяване Simple Smile
Иначе влажността на въздуха си е важна. При нас например е много сух та овлажнителят си работи постоянно и се усеща разликата.

# 554
https://iventas.bg/playgro-aktivna-gimnastika-baseyn-s-30-topki- … ;description=true

Някой има ли я да даде отзив? Търся нещо, с което да се занимава самичка по-дълго време.

Общи условия

Активация на акаунт