Подготовка за малкия човек - тема 17

• 39 661
  • 806
  •   1
Отговори
# 675
Няма нищо лошо човек да има повече пари. Аз също бях загледала мима защото е много красива лично според мен и на мен също ми беше трудно да се откажа, но се радвам, че го направих. Макларън може да ти е препоръчана, но според мен има далеч по-хубави колички които можеш да купиш в комплект. На муци според мен са най-добрите. Пробвай ги според мен няма да съжаляваш. Да дизайна не е най-красиявият цвят на света, но се чисто лесно, не се цапа и лично според мен има по-важни неща от визията, а именно да е удобна и маневрена. Когато човек има много удобства като кола, асансьор и още хиляди си казва, че не му трябва специална количка, но като отидеш в парка ще ми еш покрай някой магазин ще загледаш ромпара на витринтата ще влезеш уж само за него и ще си тръгнеш с една торпа, къде я слагаш? Ще се разходиш ще видиш плод и зеленчук и се срщаш, че ти трябват ябълки. Няма никакъв багажник количката. София е много…имтересен град, визирам улиците разбити и криви, наистина е неудобно когато е тежка и когато се мъчиш да я буташ, а бебето реве, защото му е писнало да пада в дупките. С муци буквално съм вървяла на зиг заг, племеницата ми на 12 е вървяла на зиг заг, доказателство, че става и за ниски хора. Съпругът ми е висок за него също става.

# 676
  • Beyond the stars
Плюс, че нито една лятна количка не е толкова стабилна и удобна като нормална. Малките гуми на нашите тротоари са истинско предизвикателство.
Не е въпросът в парите, а в удобство и практичност.
Лятна количка взехме единствено с идеята за самолет, ползвали сме я броени пъти. Та с две ръце гласувам за количка, която ще се ползва и с летен кош. Cybex, Mutsy, Maxy Cosy, Quinny, Cam, Peg Pereggo.. достатъчно добри марки, също не евтини, но доста по функционални.

# 677
  • до най-прекрасния мъж
В@ня, всеки си има глава на раменете и преценя как да вози новороденото си бебе. Изказвам мнение като човек, който гледаше кошницата като нещо напълно излишно. Не съм я купувала, дадоха ми я на заем в комплект с количката и мислех, че изобщо няма да я ползвам. И в най-полегналото столче детето стои полуседнало, а не полегнало, както трябва да бъде и това е важно заради тежестта на главата на бебето и натискът, който оказва на гръдния кош и съответно дишането на бебето, докато е съвсем малко. И това не е мнение на продавачите в магазина. Иначе, да, може и без стол/кошница да си вземете и откарате бебето вкъщи. В БГ рядко някой проверява как и с какво ще го отнесете. Може и на ръце Simple Smile в колата, защото е "само за малко".
Sonya_Dimitrova, щом няма да ползвате седналия кош, за мен не си струва количка 3 в 1 или 2 в 1. Не знам кога очаквате бебето, но кошът за новородено аз го ползвах до преди 10 дни, дъщеря ми стана на 4 м вчера. От 10 дни я возя в лятна количка с напълно легнало положение. Едно, че вече се повдига на лакти да гледа (не вярвах, че ще го прави от толкова малка, но е факт), друго, че другият кош почти й окъся. За мен ако има от къде да вземеш назаем количка за първите 4-5 месеца, е по-добър вариант. И после да си вземеш качествена лятна количка, която реално ще ползваш до края, тоест около 1.5-2.5 г, зависи бебето ти до кога ще иска да се вози. Но пък скъпите колички се продават на добри пари и ако искаш да буташ такава и имаш възможности, вземи я, пък после ще я продадеш.
Вълшебство, има летни колички с големи гуми. Аз взех Инглесина Майор, много съм доволна - под 8 кг е, лесно се сгъва, има огромен сенник с прозорче, чувалче за крачета за зимата, голям багажник, широка седалка, борд, големи гуми, маневрена е много. В темата за количките едно момиче похвали Pali Wizard. Също ми хвана окото, че е с големи гуми и сенник. Като характеристики е почти като Инглесината, само няма чувалче. И двете са до 22 кг на детето. Аз съм много доволна от избора си. Иначе, да, масово са с малки гуми летните.

# 678
И аз да се присъединя към отрицателните мнения за кожени колички и в частност Мима.

Интересен дизайн (въпрос на вкус, на мен лично не ми харесва, но това не е важно) и това изчерпва позитивите й. Не е проблемът в цената, но има скъпи колички, при които купувате комфорт за малкото бебе. Тая кожа ще е кошмар и лятото, и зимата. Лятото запарва и е непроветрива, зимата студена… Кога чакате бебето?

За пролетно-лятно бебе вижте колички с кош за новородено с панел с мрежа (като Приам). Дъщеря ми обожаваше да се вози по корем и да зяпа. Хубав, широк кош, чудесен матрак. За пролетно-лятно бебе и кошовете на Пег Перего от памук и лен са чудесни. Кожата е много неудачен избор, помислете добре.

# 679
  • София
Пак да кажа, че никъде не съм казала, че детето трябва да се вози на ръце в колата. Може да прегледаш мненията ми през последната година какво съм писала по темата. Нито пък смятам, че всеки сам си преценя (пише се преценява по принцип), когато става дума за безопасност.
Има хора, които живеят на пршеходно разстояние до родилното. Има хора, които ползват слинг. Има жени, които не са шофьори. Има хора, които вземат кошница  еднократно, защото НЯМАТ автомобил и приятели ги прекарват до дома. Има хиляди различни случаи. Добрият консултант е добър, защото консултира според ситуацията на клиента.
Няма нужда да ми обясняваш по-нататък. Изчела съм и съм изгледала всички възможни краш-тестове, статии, характеристики, мнения на падиатри, ортопеди и т.н. на няколко езика свързани с всяка точка от безопасността на малкия човек от зачеването му. Предполагам, че желанието да обясниш е защото скоро си родила и ще ти мине. Simple Smile

# 680
Аз бях влюбена в Мимата.
Отидохме в BabyLife и за радост там работи мой близък приятел.
Еми отказа ме, точно заради кожата.Показа ми и снимка на Мимата на неговата сестра, с бебе на 8 месеца, кожата при крачетата е в покъртително състояние.
Аз съм с GB.Супер доволна съм, въпреки малките ѝ гуми, чудех се между нея и Mutsy.

За кошницата за кола само хубаво. 😂
Бебето рязко отказа да стои в коша за новородено докато е будно, вече иска да наблюдава света, а ортопеда ме посъветва да изчакам шестия месец, за да сменя кошовете.
От две седмици обикаляме с кошницата върху шасито, няма такава радост. 😄

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 11:23 от Paldora

# 681
Аз не съм скоро родила, не знам в каква позиция стои бебето в столчето и дали е по-изправено, отколкото в кошчето. Ако е така, то blue.angel e права, че главата се притиска в гърдичките и затруднява дишането. Затова и не бива да се оставя прекалено дълго време и особено без надзор. Наскоро попаднах на клип за двегодишно дете, което се беше задушило по този начин, какво остава за новородено.
Не мога да сравня, защото нашия стол 0-18кг го взехме чак на годинката, но със сигурност положението не е толкова легнало за новородено.
За мен най-голямото предимство на кошчето е, че може да се закача на шасито. Много често заспиваше в колата и ми беше много удобно да го кача до вкъщи и да го преместя в леглото без да се събужда. Откакто минахме на стол, това вече не е възможно и ми създава неудобство, честно казано.

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 11:29 от Pistachio

# 682
  • до най-прекрасния мъж
Никъде не съм написала, че кошницата е търговски трик, а че продават кошницата като нещо задължително все едно не можеш без нея.
Повечето консултанти говорят за кошница, за да продадат едно нещо повече.
Няма да се обяснявам повече, който е разбрал, разбрал. Който не, да чете и да преценява, има достатъчно информация навсякъде.
Магазините са пълни със стока, и евтина и скъпа. Който се интересува, може да разгледа и сравни позициите на бебето в кошница и стол. Дори визуално се вижда разликата в позициите на тялото. Пък нека търговците се опитват да продадат едно нещо в повече.
Ако мога да си позволя количка с цената на Мима, то ще мога да си купя и хубава кошница, пък нека е излишна.

# 683
Много благодаря за мненията и помощта. Бебчето живот и здраве по-скоро началото на юни месец. Simple Smile

# 684
Ние взехме тази количка. Лека, удобна и лесно се маневрира.
https://visvitalisbg.com/product/cam-bebeshka-kolichka-3-v-1-tas … ejovo-camts020871

# 685
Часове наред не трябва да спи бебе в столче даже и да рискуваш да го събудиш. За педиатъра и кратък преход - да, но за повече не е полезно. Ние днес сме на първи дълъг път час и половина и пак се чудя дали е ок даже без почивка и вадене. На мен не ми е проблем да я вадя даже и да спи. При лекаря така иначе има теглене, мерене, събличане, обличане, ваксини - няма как да остане заспала.
А стол 0-36 по доста причини не е добър вариант.
Тия столчета и кошници са голяма ябълка на раздора.

# 686
  • София
Едно нещо в повече  ПЛЮС столче, когато си решил да купиш столче след 5 месеца четене и сравняване на краш тестове и куп други условности. Все забравям, че трябва изрично да се пишат неща, които се подразбират от контекста 🙄

Това за позицията на главичката е вярно и се отнася включително и за кошниците, и за всички други джаджи, в които новороденото НЕ е легнало по гръб. В кошница или в каквото и да е различно возило/люлка, в което бебето не лежи с изправен гръб се препоръчва бебето да се вози/стои кратко.

Не всички столчета писани и продавани като подходящи за новородени са подходящи наистина. 0-36 не е Ок, но смесените размери по принцип не са ОК и за по-големи деца.

# 687
Ваня, малко си рязка, не е нужно.

Аз също знам, че не бива дълго да спи бебето в кошницата, но час-два не мисля, че е проблем, особено ако не е и често.
Иначе наистина е голямо удобство да не се налага да го вадиш всеки път, когато излизате от колата.

Замислям се за лятна количка, но с идеята да я ползваме само на път. Имате ли препоръки за нещо прилично цена/качество?

# 688
Кажи и определен бюджет.
Много е важно предвид морето от стока, всеки да прецени според своите необходимости, навици и т.н.
Защото ако аз обикалям като луда по цял ден, имам стълби, нямам място вкъщи и т.н. и държа на удобство, то някой може да я ползва само в мола и да му е важно само как изглежда.

# 689
  • Пловдив
Ние също сме с MUTSY и е страхотно маневрена и удобна, наистина се чисти лесно и долу багажника събира доста. Налагало ми се е да пазарувам от пазара/ магазина и винаги съм успявала да натикам всичко 😄

Горе някой беше питал дали се перат пелените преди употреба- всичко се пере преди първото ползване. Това са артикули, които се въргалят по складове, камиони, контейнери. Лазят се понякога от мишки/ насекоми, зависи как са пренасяни и пазени. Изперете ги, не ги слагайте непрани на новородено.

Общи условия

Активация на акаунт