Фон дьо Тен, бази за грим и перфектен тен - 38

• 59 147
  • 723
  •   1
Отговори
# 435
Моят къшън е 2 Buff, добре, че не поръчах 4. Нося 2 при Шанел и Диор. ДУ не нося.

# 436
Палитрата хваща окото има ли я някъде? 🤔
https://www.amazon.com/Physicians-Formula-Murumuru-Bronzer-Palet … 8278921&psc=1

https://www.ulta.com/p/murumuru-butter-bronzer-palette-pimprod20 … &cmpid=PS_Non!google!Product_Listing_Ads&cagpspn=pla&CATCI=&CAAGID=&CAWELAID=330000200002471943&gclid=Cj0KCQjwhLKUBhDiARIsAMaTLnEYdHOY5W5pEAI3zwM5LWNq-YzKxoXzqd5-aFb1qgvNyWgebg43TscaAh-PEALw_wcB

https://www.ebay.com/itm/133738084510?_trkparms=amclksrc%3DITM%2 … ;epid=19035962834

# 437
Звезди, аз зимата съм 2W1 и 4.5 ivory WN в този къшън на ТФ. Не съответства на други ФДТни на марката.
Вчера носих ФДТ пудрата на Лореал в цвят rose sable 😁. На моята маслинена кожа. Абе не бяха добре нещата, но се бленднах до колене и става. Днес ще я дам на Петрова.
От далече е чудесен, прекрасен ‘Фотошоп’ ФДТ.

Става

Обаче от близо и на слънце на суха кожа не става. МУФЕ е къде-къде по-добър на бръчки и пори.

Странните ъгли на снимките са с цел да покажа продукта читаво. Ще го пробвам и като сетваща пудра и пак ще дам отзив.

# 438
NiaV, можеш ли да ме упътиш точно за тези ти писания за мелазма? Аз се почувствах доста невежа влизайки в тази тема. Ползвам само ФДТ, коректор никога не съм опитвала, а за къшинг не бях чувала Relaxed  Миналия месец слънцезащитния на Биодерма се изложи и петната ми изтъмняха много. Голям комплекс ми е. Затова си търся нещо, което добре покрива.
Milla_11, твоя ФДТ на Дермакол, кой номер е? Доволна ли си, смесваш ли го с друг или с крем, заради гъстотата?

# 439
Ния, на теб всичко ти стои супер 😍

Аз пък сутринта каква красавица се направих 😂😂 Гледах едно клипче колко е минималното количество слънцезащита което трябва да се изпозлва за да предпазва. Изплясках двата пръста върху лицето и после започнах да нанасям ДУ, така лъснах все едно съм си пържила картофи на лицето. Оправих нещата де, не съм излязла така 😂

# 440
Eee, прекрасна - на остра директна слънчева светлина само истински Фотошоп помага и някой, който да обработва пора по пора и бръчка по бръчка ръчно Wink
Шокираща е разликата, аз затова само на прекрасна разсеяна светлина се снимам и не си мия прозорците на колата Grinning

Джули, давай си 3-5 минути поне на слънцезащитата да попие добре!

Моята кожа изреагира на нещо последните 2 дни и не мога да установя на какво - няколко подкожни и няколко мини с бели връхчета. Но като мажа всеки ден различно сама съм си виновна.

# 441
Джули, това за слънцезащитата-факт. Какво използваш?
Лиана, аз също не мога да си намеря фермана за мелазма, така че ако искаш кажи просто какъв цвят са петната ти? Моите са оранжево-кафяви и ги туширам със синьо или зелено преди да нанеса ФДТ. Щастлива съм от факта, че започнаха да избледняват. Другото, което правя е да нанасям нарочно белеещ се SPF в момента, та да ми дава по-равна база.
Агент, аз също съм с някакви пъпки и не мога да разбера дали са от козметиката на бебето, която реших, че е за лице на мами или от малоумното количество парфюми, които купих напоследък. Щото нали много се пръскам с бебе на шията…
А този ФДТ беше подчертано брашнян на слънце, иначе и от мен- никакво миене на стъкла, сакън!

# 442
NiaV, петната ми са от светлокафяви до тъмнокафяви (но не най-тъмния тон) на места.
Над веждите пък имам като арка или като втора вежда с една светла линия между веждата и пигментацията. Всичко ми е симетрично. Наблюдавам, че и между веждите ми се засилва.
В момента ползвам този крем, препоръча ми го козметичката в дерматологичния център. Тя е канадка и каза, че крема е полски. Имал 8 часова защита и се справял страхотно и срещу синята светлина. Обаче на мен петната ми изтъмняха преди това и сега...
Именно затова търся нещо по-покривно поне лятото да изкарам, а зимата мисля да се ѝ се доверя и някакво избелване с вит. Ц да пробвам. Тези къшинги, които коментирате, дали биха ми помогнали?

# 443
Ния, ползвам ето този флуид на Авен все още
https://www.eau-thermale-avene.bg/slnce/slnce-grizha/slncezashch … iten-fluid-spf-30

Но ще трябва да го сменя скоро, защото слънцето е много силно вече, а аз съм с много светла кожа и този фактор 30 ще е малко.
Друг е въпроса че съм в чуденка с какво да го сменя, че с моята чувствителна кожа все се пазя да не се изпъпча😄

# 444
Не, къшъна е просто ФДТ в кутийка е гъба в него, напоена така, че да може да се взима количество продукт с друга гъба/тампонче. Тоест не е манна къшъна, а е хубав ФДТна, за който говорихме. Консултирала ли си се с дерматолог, а не само с козметичката? Витамин Ц е прекрасен за употреба и през лятото, той всъщност май е единствения, който може да се използва и тогава. Внимавай обаче какво ще купиш, моите петна потъмняха от един, който беше явно с изтичащ срок или не съм го съхранила правилно. Има доста варианти за справяне с покритието над мелазма, обаче залагането на един продукт и техника- например трупане на ДУ докато покрие, не е сред тях.
Аз ти препоръчвам да си поиграеш с подръчни, дрогерийни продукти или мостри докато разбереш какво работи за теб.
Кожата ти каква е като цяло?
Например, за суха/нормална кожа бих минала за проба на тeси капки през Сефора- имат тестери. Знам, че са зелени, а не прасковени/друг коригиращ цвят, така че не би трябвало да помогнат. Обаче се напасват към по-топъл цвят при нанасяне и намирам, че чудесно крият по-тъмни петна и цялостно изравняват тена.

Ако кожата ти не е откровено мазна не препоръчвам употребата на пудра за фиксиране на грима, когато кожата е по-сочна и отразява повече светлина, дори да прозира някое петно, то цялостно изглежда по-добре. Ако все пак кожата е по-скоро смесена и се омазнява бързо, може да надградил покритие с покривна пудра или т.нар компактен ФДТ. Кънсийлър ползваш ли под очите? Пробвала ли си да го нанесеш на петната под ФДТ? Ако нищо ке сработи, защото предложенията ми са за по-скоро по-незабележим, летен грим, погледни и коректор с прасковен цвят-в зависимост от бюджета има най-различни на доста марки на пазара. Нанасяш го след Витамин Ц, SPF, преди ФДТ. Ако имаш нужда от насоки на живо и си в София- опитвам да организирам виждане на живо. Ще си донеса мазилата, ще скочим и до някой магазин. Или ми пиши на лични и ще пратя телефон- мога да покажа на клипчета различни приоми, с които крия моята мелазма.

# 445
  • София
NiaV а може ли да споделиш хубав коректор с прасковен цвят? Бях си поръчвала един на Авен, но беше ужасно сух.

# 446
За какъв бюджет и за под очи или кожа?

# 447
  • София
За какъв бюджет и за под очи или кожа?
Главно за под очите, като имам и едно петно на бузата. Бюджета, ми е до към 50-60 лв Simple Smile

# 448
Виж препоръките на Happythought назад, защото тя е кралицата на подочието според мен. Аз поне там нямам тъмнина (засега).
Джули, с каква кожа си?

# 449
Ния, мазна, чувствителна и акнетична.
Овладяла съм положението с подходящата грижа явно, но винаги подхождам много внимателно при изпробването на нови продукти.

Общи условия

Активация на акаунт