Сполучливи имитации на маркови парфюми - 42

• 82 455
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
  • Burgas, Bulgaria
Някой беше взел tabaco mandarine от giza....
Може ли мнение?
Tobacco Mandarin Byredo - много ми хареса, фаворит ми е от новите! Започва с кимион, мандарина и кориандър; изсъхва като тютюн, кожа и лабданум, опушен и странен, прекрасен! /за любителите на "тежката артилерия" Smiley  Flowers Hibiscus

# 136
  • Sofia
И на мен много ми хареса, но не мога да го опиша така SmileyПробвах и оригинала на Byredo и ми се струва че е по-нетраен и по-невпечатляващ от този на Гиза.

# 137
А 1:1 ли е като аромат Tobacco Mandarin?

# 138
Може ли мнение?
Tobacco Mandarin Byredo - много ми хареса, фаворит ми е от новите! Започва с кимион, мандарина и кориандър; изсъхва като тютюн, кожа и лабданум, опушен и странен, прекрасен! /за любителите на "тежката артилерия" Smiley  Flowers Hibiscus
A по към женски ли клони или мъжкарее?
На моя мъж му заспа black afgano.
Та ми се ще и аз да си взема нещо.
Имат ли Гиза някой хубав мадамски парфюм, да влачи шлейф, това ми е най важното.
Цветя на Любовта ми е много белоцветен.
Май ми хареса vodka in the rock.
Но се чудя за twilly или zen sun?

# 139
  • Варна
След четене, ли четене, на тази и предишната тема се "престраших" и реших да видя как стои въпроса с Гиза, защото досега съм пробвала само Рефан и мисля преди години и Мартинез.

Та в този ред на мисли, някоя дама намирала ли е Диор Адикт, обаче наистина възможно най-сходен с оригинала? Преди години взех от Рефан, не е лош, ноо когато помириша оригинала се разтопявам, докато с имитацията определено не е така. И бих се радвала да имам такова бижу, тъй като цената на Диор никак не е по джоба 😬😁

# 140
  • Стара Загора
Aз не съм фенка на Диор Адикт, но помня че тук много хвалеха от Мудчетата на Рефан. Дали още ги има не знам. Вижте в сайта на Голдън Роуз на Роксан.

# 141
  • Бургас
Aз не съм фенка на Диор Адикт, но помня че тук много хвалеха от Мудчетата на Рефан. Дали още ги има не знам. Вижте в сайта на Голдън Роуз на Роксан.
Роксана имаше цял стелаж в Елитис,имат попадения по принцип.
На Адикт не съм фенка,но на J'Adore харесвах версията.

# 142
Аз имам на Гиза Zen Sun-много е хубав, траен е, но е типично летен, свеж... Аз пък живо се интересувам за мнения и описание на vodka in the rock и също starry night/montale.
За Twilly ще кажа само, че още щом го получих се намазах и моментално го метнах в коша... Даже не ми мина и през ума да го подаря на някой.... Аз такова отвратително нещо не помня да съм мирисала някога🤣🤣🤣🤣🤣

# 143
  • Бургас
the_demon,доскоро нямаше да ти повярвам,че тоооолкова чак ти е станало неприятно от парфюм,но...
Съвсем наскоро получих тестерче 1 мл Carat Cartier.
Напръсках смело и... кошмар.
Ужас.
Вече няма да се пръскам толкова смело с по 6 пъти фъс с непознати аромати.Има и виолетка,има и лале...Бях сигурна,че ще ми хареса,а чак ми се повдигаше.Честно.

# 144
Аз имам на Гиза Zen Sun-много е хубав, траен е, но е типично летен, свеж... Аз пък живо се интересувам за мнения и описание на vodka in the rock и също starry night/montale.
За Twilly ще кажа само, че още щом го получих се намазах и моментално го метнах в коша... Даже не ми мина и през ума да го подаря на някой.... Аз такова отвратително нещо не помня да съм мирисала някога🤣🤣🤣🤣🤣
От starry night имам ролка 3мл,не ми хареса, груб ми идва малко, немога да го определя, на блотер имах vodka in the rock, приятен ми се видя, свеж и някак едно ментово усещане.
Значи ще си взема zen sun, а цветен ли е, сладък?

# 145
  • Burgas, Bulgaria
Може ли мнение?
A по към женски ли клони или мъжкарее?
На моя мъж му заспа black afgano.
Та ми се ще и аз да си взема нещо.
Имат ли Гиза някой хубав мадамски парфюм, да влачи шлейф, това ми е най важното.
Цветя на Любовта ми е много белоцветен.
Май ми хареса vodka in the rock.
Но се чудя за twilly или zen sun?
Tobacco Mandarin Byredo е без уклон към дамски или мъжки, според мен е от малкото парфюми, които са категоричен унисекс, джендър флуид аромати, аз лично го виждам еднакво красив и върху двата пола. Повечето произведения на Byredo, а и на всички марки като тенденция вече са унисекс, всеки се самоопределя според акордите в парфюма, дали са женствени или мъжкареят зависи от композицията и цялостното им излъчване, но конкретно този според мен няма пол. Ето например, аз нося Black afgano и много още унисекс аромати от години и ми стоят прекрасно, но ако Вие търсите силаж и женственост от даден аромат мисля, че трябва да се ориентирате към "класиките в жанра". Посочените от Вас:  twilly и zen sun са красиви, но нетрайни. Впечатляващ, комплиментарен и чисто дамски аромат според мен е вечния Poeme Lancome /който малко от младите познават/ в изпълнение на Гиза. Той е ретро floral, който НЕ следва класическата структура на ароматната пирамида - връхни, средни и базови нотки. Тук те са композирани да се появяват в последователност /като ехо/ - хималайски син мак, бели, жълти цветя - мимоза, роза, фрезия и ванилия. Flowers Hibiscus

Последна редакция: сб, 12 фев 2022, 21:50 от kolevaangela

# 146
  • Варна
mariqivanova799 не си единствената Grinning. И аз не мога да го дишам пустият Карат. Бях го тествала в оригинал и уж ми хареса. Поръчах бидонче направо от Парфен и голяма греда. Така си стои. Ако има някоя фенка да свирка да и го харижа да не ходи зян. И щерката му се мръщи.

# 147
  • Бургас
Оригинал имам уж.
Кошмар.

Бидончетата на Парфен хубави ли са?Сравнение с капсулованите им парфюми можеш ли да направиш?
В Заг наливат от такива бидончета.
Днес проверих,в магазина също са с нови цени парфюмите на Заг.
Шише 100 мл е 28 лв.

# 148
  • Стара Загора
Не мога да повярвам, че сте изхвърлила Туили само след първа проба. За мен е по-траен и по-красив от оригинала. Свеж е и небанален аромат, бяга от масовката, леко сапунен и специално на Гиза е чудесен. Две колежки го имаха и ми носеше голямо удоволствие да ходя след тях като са с него. Когато нещо на пасне на някой, не значи че върху всички ще ухае зле. Кожата оказва голямо влияние. Сезоните също понякога.

Карат имах в оригинал и също не беше моя. Прекалено студен, белоцветен ми дойде. А аз много обичам бели цветя, но да са кремави и леко топли. Казват че е доста траен, но уви. При мен до 2 часа изчезваше напълно.

Водката е страхотна, но е унисекс. Наистина има общо с името си. Свежа и леко пикантна е, трябва да имате бих казала по-бунтарски стил и вкус за нея. Мъжете много я харесват върху жени и питат с какво са.

Чистия Зен вече Гиза нямат за жалост, а беше страхотен. Купих си оригинала след това и я няма тази трайност за мен. Зен Сън е свеж зелен и цитрусов аромат. Никак лош, струва си пробата. Вижте и Льо Пар Кензо. Подобен е, както и Си Кей.

От Поемата си поръчах мини, че ми стана интересна. За привържениците на Ретро парфюми, имат един Нур. Пробвайте го. По спомен е такъв.

# 149
  • Бургас
Не понасям Туили.Карат обаче е сред най- любимите ми парфюми и ми стои убийствено елегантно.При мен трайността му е разбиваща над 10 часа без подновяване, кристален, прозрачен, фин аромат за любители на флорали като мен, истински диамант.Другите да стоят далеч от него, много добър бленд, кристални студени цветя, обичам го и той мен също.Revolving Hearts Много красиви лалета има там.Слагам го в една категория с Диорисимо, но Карат харесвам много повече.Не поръчвайте на сляпо Поем, не е за всеки за повечето ще е непоносим, ретро е и не стои изобщо добре на всяка кожа, аз го харесвам.

Общи условия

Активация на акаунт