Сполучливи имитации на маркови парфюми - 42

• 80 112
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
  • София
bubanka, Flowers Hibiscusблагодаря, гръмнах Lemon Dulce. За лятото трябва да стане и мисля да се спра за малко...че днес поръчах вече 3 аромата и една книга, като за празника...да видим до кога ще се удържа
 И от мен +1 за Либре-Гиза, траен, плътен, излъчващ, но не задушлив(оригинала обаче не познавам)

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 00:44 от Emsi696

# 481
  • Бургас
Аз бях с Black Opium на Parfen.
Харесвам го повече от оригинала,оригиналът се оказа нетраен или notino не са ми изпратили оригинален продукт.Уж твърдят,че само оригинали продават...Не знам.
Свежи някак не мога всякакви да приема,не ми стоят добре на кожата.
Разбирам се с имитацията на Заг на Tendre Chanel,имитацията на Елоде на J'Adore,взех Be delicious DKNY пак на Заг,добре е,сетих се,че го имам и в имитация на Зара,пак е добре.
И дотук се разбирам със свежите аромати.

# 482
Либре на Заг при мен е супер траен.

# 483
  • Русе
Здравейте мили дами.Чета,че повечето си поръчвате парфюми на Зак от оlx.bg.Но видях,че техния сайт също има промяна:
Тестер - 10 ml - 4.80 лв
Стандарт - 50 ml - 16.90 лв

Стандарт - 100 ml - 27.90 лв

Premium - 100 ml - 29.90 лв

Пълнител - 50 ml - 12.50 лв

Пълнител - 100 ml - 24.00 лв

# 484
  • Пловдив
Извинете може ли линк към официалния сайт ?

# 485
# 486
Ето - https://www.zagzodiakshop.com/

Не знам дали от хубавото разносване вчера или защото отлежа няколко дни, но първото ми впечатление за Диа Фем (Amouage Dia) на Гиза като за нещо не кой знае какво, се оказа грешно. Този парфюм е разкош - нежен, цветен, женствен, чист, ненатрапчив. Сестра ми като го помириса отсече - Шанел № 5. Щях да падна Grinning За мен нямат нищо общо, а Шанела не мога да го дишам Grinning Колкото носове, толкова и възприятия явно.

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 09:45 от Анонимен

# 487
Здравейте дами,искам да попитам има ли сполучлива имитация на Нарцисо амбър?

# 488
  • Стара Загора
Muscent

# 489
знам, че темата е за имитации, но ще си позволя да ви препоръчам един прекрасен и много бюджетен (в момента) парфюм - от парфимо:

тестерът идва с капачка, а описанието му е това:
https://www.fragrantica.com/perfume/Chopard/Happy-Chopard-Lemon-Dulci-49806.html
прилики: момичето от капри (ланвин) и лайт блу (долче и габана)

не съм тествала 'сестричката' му, но сигурно и тя е добро попадение според приликите й
третата е не така евтина (за съжаление)
https://www.fragrantica.com/perfume/Chopard/Happy-Chopard-Bigaradia-51703.html
Да не остана назад и аз го поръчах🤣🤣🤣🤣. Преди време пак по препоръка на една дама тук взех Stella McCartney Pop Bluebell 🧐😁и не съжалявам. Много елегантен аромат с развитие и шлейф(аз не го усещам, но околните го казват - о между другото, много комплименти ми правят за него)

# 490
  • София
И малко полезна информация, защото май не сме много наясно...не получих отговор на зададения ми въпрос.
Звъннах до Гиза и разговарях с една жена. Не ми беше удобно да попитам дали е Милка, но доколкото съм схванала май тя си е в магазина на Гиза. Въпроса ми беше за изчакването на маслата, които си поръчваме от там. Та тя каза, че е добре да се изчака след разреждане 7-10 дена,за да се напаснат субстанциите по-добре. Когато са под формата на масло не било необходимо. Но и в другите теми съм чела, че се препоръчва да се изчака някой ден след получаване на парфюм, за да се успокои и разгърне по-добре след пътуването. Не знам дали е така, но аз мисля, че има логика и ще ги оставям да си отпочинат след пристгане. Надявам се да съм била полезна.

# 491
  • София
Момичета, някоя от вас дали би могла да каже, кой прави Cerutti 1881, и евентуално чия имитация е най-добра?
Предварително благодаря на всяка, ангажирала се с отговор.

# 492
Здравейте, дами! Имате ли наблюдения за някои от тези аромати на ЗАГ?

032 ange ou demon
43 dune
320 desire-D&G
373 modern muse, Estee lauder (по спомен от форума, този е харесван от повечето)
392 because it's you armani
398 idole (За този съм чела, че е добър като трайност из форума)

# 493
От известно време само четях темата и си записвах какво да купувам и тествам.
Но сега ще се разпиша с едно разочарование - номер 739 на Парфен, Afgan Nero.
Поръчах го от намалението, защото го бях тествала преди време в мола и мнооого ми хареса. От тогава не спирах да мисля за този аромат. Но този, който поръчах от сайта е много нетраен. След час няма никой, и при мен не се задържа, и при мъжа ми също.
На коса, на дреха, на кожа - няма никой Sad Явно има разлика от наливните и от тези, който се предлагат в сайта им, капсуловани те.

# 494
Момичета, някоя от вас дали би могла да каже, кой прави Cerutti 1881, и евентуално чия имитация е най-добра?
Предварително благодаря на всяка, ангажирала се с отговор.
Има тестери на много добра цена, според мен не си струва с имитационен

И да споделя нещо, което е много полезно:

"Трайността на парфюма означава ли задължително качество ?

Знам че всеки е убеден в това 🙂

Отговорът е « НЕ задължително », нещата са малко по-сложни...

Трайността зависи от ЕСТЕСТВОТО на съставките в парфюма.
Ако той е свеж, с цитруси и цветя, например бергамот от Калабрия или масло от ирис/роза - скъпи и изключително качествени съставки - той въпреки това може да не е с трайност 10 часа, а 3.

Защо ? Защото цитрусите и цветята се изпаряват по-бързо от кожата, такава е натурата им.
Но пък съставки като ванилия или ванилин, сладките нотки като етил малтол, бял мускус, синтетични еквиваленти на дърво, кожа, тютюн увеличават трайността, но се губи от финеса....
Всичко зависи от таланта на парфюмера, той трябва да намери баланса между трайност и лекота.

Жан-Клод Елена, бившият парфюмер на Hermès, споделя че тежкият парфюм е като прекалено сладък сладкиш, лесен за правене и продаване, но не е нито най-качествения нито най-изисканият избор."

❤❤

Последна редакция: чт, 10 мар 2022, 18:16 от the_demon

Общи условия

Активация на акаунт