Сполучливи имитации на маркови парфюми - 42

• 80 157
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
  • София

Как е рефанската имитация на Табако Ванил? Чувала съм много добри отзиви за Черната орхидея (пак на Рефан) и се чудя дали да не взема и двете?
Ванилията много ми харесва - трети ми е това. Не знам внушавам ли си, но сякаш този от първата партида беше най-хубав. Орхидеята не е моят аромат.
Днес взех Тobacco Absolute - също ми харесва, ще го ползвам успоредно с ванилията.

# 586
  • Стара Загора
След множество добри отзиви за MAD, при едно от последните ходения, мисля през декември беше, пробвах няколко. Нали си търсех Кашарел Амор Амор и тествах него на кожа заедно с Tiziana Terenzi Assoluto. Не можаха да ми кажат кой от двата имитира техния. Но както и да е. Тицианата ми хареса много и имаха промо при покупка на 2, плащате втория. Обаче и той, и Амора след два часа ги нямаше. На блотер Асолюто стоя 3 дни поне, но върху мен изобщо. Може би е било моментно, не знам. Като близост, Кашарела не беше особено добър. Тогава пробвах и на Лорис, Сансиро - ужасТ. Купих си оригинала и съм щастлива. ❤️
В магазина дойдоха 2 жени, които предния ден пробвали и до вечерта им ухаело, та си купиха по един МАД. Тук също съм чела много добри отзиви, но уви. А и са само големи флакони, което ме отказа съвсем.

Последна редакция: чт, 17 мар 2022, 21:42 от iv4enceto_91

# 587
Момичета, подариха ми два наливни парфюма от Рефан 02 и 019, но не мога да открия на кого са имитация. Дали някоя от вас се сеща или има списък, в който присъстват? Писах в Гугъл, търсих и тьк в търсачката и нищо .. А ми е интересно кои са оригиналите.

Благодаря ви предварително! Simple Smile

# 588
  • Бургас
Според таблицата, ако номера е 002, то това е Acqua e Zucchero Profumum Roma, а 019 отговаря на Escale a Portofino Dior

# 589
Поръчах и аз Туберозата на Гиза, по-ретро ухание не съм имала.... Ще фъскам сервизните помещения 😉

# 590
  • Стара Загора
Какво нещо е обонянието и вкуса.... Тази Тубероза е толкова нежна и женствена, модерна бих казала. Последното което мога да кажа за нея е Ретро. Подарете я. Някой друг ще я оцени.

# 591
Абсолютно!  И за мен няма нищо ретро в нея, много красив и елегантен парфюм.
Но разни хора- разни усещания.

# 592
Може би свързвате аромата на тази тубероза с някоя неприятна дама от миналото ви? Аз съм така с Coco Mademoiselle. Всички се прехласват по него, а на мен ми мирише на потната ми бивша шефка, която само се хвалеше как синът й (самотен млад человек, който си има само мама и друго не му трябва) й ги носи от летищата на европата (щото много пътува. Мама изкарва (краде) пари и той ги харчи, щото е адвокат ама не работи, щото на мама златото да си почива).
Постоянно като отида в парфюмерия се опитвам да обикна тази класика и не, та не, та не.
Подкрепям съвета да я подарите на някоя дама да й се радва, щом на вас не ви харесва 👍

Последна редакция: пт, 18 мар 2022, 08:12 от Lale_Lili

# 593
  • Истанбул
Аз съм така с един руски одеколон" Маки".Добре,че вече го няма .Свързвам го с учителя си по математика от гимназията ,който нанесе непоправими травми на нежната ми психика:wink:SmileСега се сещам,че правя някакви асоциации между този парфюм Маки  и  Kenzo Flowers ...не мога да понасям и това творение.

Последна редакция: пт, 18 мар 2022, 10:13 от haksev

# 594
А аз свързвам Ейлиън с надменни жени, хаха.

# 595
  • Варна
И аз да споделя моята кофти асоциация, преди около 20 г. работих в наливна парфюмерия на Рефан и оттогава не понасям Ейнджъл. Значи дойде ли някой по... тъмен клиент/ка, започне ли да души наред и нищо не му хареса, подавам Ейнджъл и винаги работеше... Точно това търсеха.

# 596
И аз съм така, все свързвам парфюмите с хора, на които съм ги долавяла. И колкото по-известен и масово ползван е един парфюм, толкова по-трудно ми е да го обикна и аз.

# 597
  • обл. Шумен
Това е от последните мострички на Заг, доколкото мога да ги опиша 🤪:
53 CW COOL WATER ZINO DAVIDOFF - спортен, океански аромат,  лотос, жасмин, роза, ванилия.
089 VP 212 VIP CAROLINA HERRER - гардения, прилича на локум, леко тежичък, усеща се ванилията.
357 MV MA VIE HUGO BOSS -  фрезия, жасмин,. Розата не се усеща или е съвсем слабо. Много нежен и фин, цветен аромат. Следват леки дървесни тонове.
542 LC LOST CHERRY TOM FORD - череша, може би и мнооого лека вишна. Наситен, траен поне 4-5 часа, на дрехи - до следващия ден.
566 Daisy Marc Jacobs - нежен, виолетката преобладава, много се усеща в началото, после гардения и ванилия. Става, но сякаш  е  незавършен, а може и да не надушвам нещо.
344 PA  PANTHERE CARTIER - По-тежък аромат в началото. После става по-нежен с аромат на гардения, подобие на момина сълза, роза. Мнооого слаба, но не досадна сладост. Фин, но в същото време присъствен аромат. Преди време в една парфюмерия ми бяха подарили негова оригинална мостра. Спомням си, че беше много тежък в началото, но след това се разви и го усещах цял вечер. ☺
the_demon,  🌺 сякаш ти беше споменавала, че ти е интересен и си го беше взела от някъде? Какво ти е мнението? 🤔
Сещате ли се за сайт с турски имитации, които да доставят до България? Сякаш и като качество и като цена, от там е по-добре да се пазарува. 🤔

Последна редакция: пт, 18 мар 2022, 13:50 от Емилия Петрова 684235

# 598
Аз Пантерата съм имала в оригинал само на мостра. Ме можах да разбера дали го харесвам или не... Труден ми беше... Изобщо, подобен тип аромати, особено пък нишовите или ууд, трябва да ви кажа, че помирисвал ли си веднъж оригинала им, трудно ще ти пасне имитацията му... Все нещо ми простее... 🤣🤣🤣Но, нямам възможност за такива суми за парфюм. Виж, като мине модата на някой парфюм и почна да го намирам за до към 50 лв за тестер, си позволявам😁😁😁
А относно любовта на етносите към Ейнджъл-едно време по същия начин им въздестваше Jungle L`elephant Kenzo🤣🤣🤣🤣

# 599
  • София
357 MV MA VIE HUGO BOSS -  фрезия, жасмин,. Розата не се усеща или е съвсем слабо. Много нежен и фин, цветен аромат. Следват леки дървесни тонове.
Егати, как различно усещат носовете. За мен МаВи на Заг е сочен плодов кактусов сок с лек повей от фрезия. Не усещам жасмин и роза. По скоро го усещам плодов и сочен, от колкото цветен.

Общи условия

Активация на акаунт