Сполучливи имитации на маркови парфюми - 42

• 80 265
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
Тук съм да похваля малко мъжки парфюми от Гиза, в случай, че искате да купите за половинките си.

На първо място Мен Хавана, който е имитация на Pure Havane Mugler - не съм мирисала оригинала (тъй като май е спрян или трудно се намира във физически обекти), но по парфюмните групи четох, че много се доближава до оригинала. Дори и да не е така е божествен парфюм, за мен клони към унисекс - затова го купих за себе си, но половинката го приватизира, понякога и аз ползвам. За мен това е много гъст сладък мед, черен шоколад, какао, ванилия и никак ненатрапчив и носим тютюн, който само подчертава магията. Плътен, сладък, мега траен, не-навиращ се и ненатрапчив аромат - за мен би го носил мъж с пура и чаша хубаво уиски в ръка, примерно, но и за дами би бил много секси. Simple Smile

Следващият е Стронг, клонинг на Stonger with you Armani - един от любимите ми мъжки аромати, имам мостра, за да сравнявам паралелно. В началото този на Гиза е сякаш една идея по-остър, одеколонен тип, малко леко спиртен финиш има, за разлика от Арманито, който почва по-меко и сладко, не толкова силно(усеща се ванилията, канелата, лавандулата). В Гизата сякаш се усеща една идея повече мента и хладно усещане, силен е. Като ДНК обаче доста си приличат в драйдауна (все още изчаквам да мине поне час, за да преценя). Със сигурност е хубав и си заслужава обаче, все пак бих взела и оригинала, тъй като ми е по-сладък и леко по-слаб в добрия смисъл, не спиртен в началото, на Гиза е доста по-траен и силен, имат разлики, лека нотка на одеколон за след бръснене, а другия е по-кашмирен някак си, може би от канелата.

Не на последно място придобивка, която взех за половинката - влязох в Гиза, мирисах целия стелаж от мъжките парфюми и този (и Интерлюд имитацията на Амуаж, но той е малко по-сложен за ежедневна употреба) се открои най-много на първо време - Кодо Профо или Armani Code Profumo - дори не го бях чувала този фланкър, а ме изненада приятно. Много сладък и хубав, бих го носила и аз, става и за унисекс ако сте фен на "мъжки тип парфюми". Има в състава си кардамон, зелена ябълка, мандарина, индийско орехче, лавандула, тонка, кожа, портокалов цвят - топъл аромат, в драйдауна си ми ухае на бонбони рафаело с хрупкава коричка, кокосов крем и бадеми вътре, не знам защо, обаче нотката на кожа прави нещата по-мъжки. Приятелка каза, че ѝ мирише на сладкарница, но в добрия смисъл - не сладко и лепкаво, тонката и портокаловия цвят си казват думата, а индийското орехче го прави топъл. Наистина страхотен парфюм, а най-хубавото е, че вчера бях в Дъглас и случайно открих оригинала - пръснах ги едното и другото и... Няма разлика, ама абсолютно не откривам, бих казала, че се препокрива на 100%. Чета и много позитивни ревюта за него в интернет, така че ако ви се стреля на сляпо - поръчвайте от Гиза ако сте фен на сладки ванилови аромати, нищо анималистично няма за мен въпреки писаното във фрагрантика.

От поръчки на брат ми от Гиза бих препоръчала и Пюр ХС на Пако Рабан и Блу де Шанел на Шанел(повече цитрус, лимон), не знам до колко се доближават до оригинала, но са силни, трайни, класни и излъчващи. Надявам се да съм била полезна. Hug

# 376
  • Бургас
Примерно когато/ако изпръскам She wood на Заг,мога да напълня флакона с Дейзи,но не се знае честно казано ще стане ли или е по-добре да ползвам нов флакон.
Това не е заради 2-3 лв,а заради грижа за околната среда.Ще се заринем един ден в собствените си отпадъци...

Купих на Заг Be delicious DKNY.
Не знам още как е,напръсках приятеля ми, много му хареса и иска да го краде.
Миришело му на свежест и пролет.
Нямаше J adore Dior,а ми се е приносил,ще има в понеделник.
Капнах си за проба, много добре ухае,може обаче утре да взема на Роксан,не знам.Ще видим.
И на Заг ми хареса версията,добре мирише.

За шишенцата-откъде се купуват(знам,че съм чела много пъти коментари,но не помня,честно).
Питах в Заг-не продават,а искам да разредя 3 масла на Гиза със спирт.

Вие промивате ли пулверизаторите със спирт преди да се напълни ново количество парфюм?

# 377
  • София
Не само за имитации, ами и за отливки за собствено ползване (за в чантата, за почивка и т.н.) от оригинални парфюми си използвам "рециклирани" бутилчета. Обикновено промивам, но понякога (ако ароматите са близки или предишният е бил много лек) - не. Не е драма и да се смесят, понякога даже може да се получат интересни комбинации от такова смесване.

# 378

От поръчки на брат ми от Гиза бих препоръчала и Пюр ХС на Пако Рабан
Случайно да имаш представа дамската версия хубава ли е в Гиза? Аз си купувах преди години на Рефан, от тия готовите по 50 мл и много го харесвах, но отдавна не съм взимала.

За шишенцата/флаконите попитах, тъй като вчера ходих до квартално магазинче, в което предлагат Рефан и шишенце 10 мл стъкло и 30 мл пластмаса са на цена 1,50 лв, но тия дни вече ще стане близо 2 лв. На фона на 10 мл парфюм за 1,80-2 лв, шишенцето си е много скъпо, като за еднократна употреба Smile

# 379
Бутилки съм си вземала от физическия магазин на http://burkani.bg/

# 380
Choogie, имам оригиналния Code Profumo и наистина е уникален. Освен моите момчета, аз също отвреме навреме се пръскам с него

# 381
  • София
Събудихте любопитството ми с този парфюм от Lidl. Може ли снимка днес имам път натам искам да го погледна.

Здравейте, момичета, вчера си взех и аз този парфюм от Лидл, много ми харесва, пръснах се снощи в 19 часа и сега все още леко ми мирише на ръката, може ли да ми препоръчате друг хубав от там, а и някой мъжки, ако сте купували?

Имам всичките дамски парфюми от Лидл. На някои им давам втори, трети шанс... Ще изчакам пролетта и лятото как ще ги усетя и след това ще реша какво да ги правя.

Препоръчвам:

Stilush girl - Good girl, Caroluna Herrera

D'elle - For her, Narciso Rodriguez

Diamonds - Boss Oringe, Hugo Boss

Chalou - Cool Water Woman, Davidoff

Madame Glamour - Cocco
Madmoiselle, Cocco Chanel

Femelle - La vie est belle,  Lancome

Това са дамските, които сега ползвам от Лидл. Изключително трайни, много близки до оригиналните.
Мъжките не мога да ги коментирам. ММ и сина не си купуват Лидълските парфюми.

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 18:25 от Amiamo

# 382
  • Пловдив
Жалко, че изчезнаха имитациите на Коко Мадмоазел Confused

# 383
  • Стара Загора
Е, как в Лидл нали има от редовния асортимент?

# 384
  • София
От Лидълските, Madame Glamour е 1:1 с Cocco Madmoiselle.

# 385
Идната седмица в Кауфланд ще има парфюми на Аристеа в красиви бутилчета, намалени на 11,99. Харесвам марката, мисля да си взема един за празника.

# 386
  • Пловдив
Е, как в Лидл нали има от редовния асортимент?
отдавна изчезна.

# 387
  • BG-DE
Виж дали не е с нова опаковка те май ги смениха преди време.

# 388
  • Стара Загора
От Лидълските, Madame Glamour е 1:1 с Cocco Madmoiselle.

Потвърждавам..имам малко количество от оригинала и съм съпоставяла. Изключително сходство!

# 389
  • Deutschland
В старата бутилка я няма имитацията на Шанел в Лидъл. Има нови.

Общи условия

Активация на акаунт