Сполучливи имитации на маркови парфюми - 42

• 80 114
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
След последните меко казано несполучливи покупки се бях зарекла да не пазарувам онлайн парфюми, които не познавам, но... както и да е.
Имам Chanel Gabrielle в оригинал, от скоро се познаваме и с Chanel Gabrielle Essence. Прекрасни на моята кожа, харесваме се, абе, почти любов.
И понеже и колежките ги харесаха, но не им се дават пари за оригиналите, търсихме варианти и намерихме и двата вида в Гиза. По принцип парфюмите им (на Гиза, без значение дали са по вкуса ми или - не, това е друга тема) - винаги са били мнооого близо до оригиналите. Поръчахме и днес дойде поръчката... ами, много кофти история. Във всяко отношение. Първо, понеже не бяха за мен парфюмите, някой от тях се беше разтекъл и всичко беше омазано в черно от етикетите. Да, неприятно, но не е болка за умиране.
Тестът - ето тук вече беше гредата, ама огромна греда.
D271 Габриела Ексклузив /Gabrielle  - нещо като нищо. Само с мноооого силно въображение и то ако си повториш поне 100 пъти наум "Това е Gabrielle", може и да си повярваш. За минута - две, максимум. Хубаво е, че изчезна почти светкавично, за да не се изнервяме взаимно. Тестът е на маслото.
D307 Габриела Ессанс Ексклузив / Chanel Gabrielle Essence -  поръчан под форма на масло и спрей. Нямам думи за това "произведение". Пръснахме от спрея, на няколко сантиметра - пробвахме и маслото. Това ... "нещо" толкова няма нищо общо с оригинала, една молекула дори, че бях 100% сигурна, че има грешка и съм избрала или ми е изпратен съвсем друг парфюм. Звъннах в магазина, уточнихме с дамата "поръчано-изпратено", ами, няма грешка. Нещото, което миришеше едновременно на евтин соц, ретро + миризма на евтина дрогерия, ама от най-евтините,  наистина се продава за Gabrielle Essence.
Толкова по въпроса за имитациите на Gabrielle / Гиза....
И в този ред на мисли, някой познава ли наистина добра имитация на тези парфюми?
Въпреки, че след днешното фиаско тържествено се заклех да не препоръчвам нищо, на никой...

# 601
  • София
Аз до сега не съм срещала имитация на Шанел, която да мирише на Шанел 🤷♀. Много силно въображение трябва наистина, за да повярваш, че е подобие. Особено от БГ фирмите. Armaf Club de Nuit съм казвала и преди, че много наподобява КМ. Любител съм на Шанел ароматите, но не съм намерила нищо което да ме накара да купя имитация. Купувам оригинали и това е, за мен това е най-трудния за имитация бранд. Много се хвалеше тук Шанс Тенд’р на Парфен мисля беше, пробвах в мола….и категорично няма нищо общо за мен. Имала съм Габриел на Баргелло, пак не ми допадна.

# 602
  • обл. Шумен
Аз Пантерата......Ме можах да разбера дали го харесвам или не...
Ей това ми е най-гадно с някой парфюм -  да разбера дали-или 😝 ...

# 603
  • Бургас
~Di~ още преди като пробвах имитации, сега вече не съм ходила от много, много време Габриел беше добър на Рефан.Не казвам, че е едно към едно, но поне имаше нещичко хванато от оригинала, ако искаш го пробвай и после драсни.Интересно ми е какво ще ти е мнението, ако не са го развалили.Smile Доста елегантен си беше за мен.Определено Шанел не могат да ги издокарат като хората.

# 604
Аз от 2-3 дни станах фен на Mukhallat на Парфен, принципно не съм голяма фенка на Монталетата, имат една нотка долавяща се в повечето им аромати, която ме дразни! Но този определено ми стана в графа "добри попадения", не усещам въпросната нотка и се носи много нежно и приятно! Интересното беше, че като дойде и пръснах на ръката не ми понесе нито един от ароматите, които получих, след седмица обаче беше друго, явно наистина си им трябва време да отлежат някъде известно време, за да ги оценим!

# 605
butterfly много хубави имитации и то в голям асортимент в Одрин са Muscent. Имам вече няколко 50ки и съм влюбена. Че ме и питат какво нося 😄😄😄
Аз имам тяхното Бакара - не познавам оригинала, но мирише повече от 12 часа този на Muscent - усещам болница, бинт, йод и после нещо, което е в по-мъжката гама, но пък аз обичам причудливи аромати и си се пръскам.
Взех и Прасковата на Том Форд - влюбена съм и го нося много, също е траен. Good girl gone bad Killian ми е най-голямата мания сега, защото имах и този на Сансиро, но той изчезваше за 2 часа. Тук нещата са различни вече. Седи цял ден, има хубав шлейф и ме питаха няколко пъти какво нося. Определено Ванила тобакото на Сансиро е по-добро от Muscent. Носила съм го и мирише при мен и приятеля ми повече от 24 часа, защото ме е питал какъв ми е новият парфюм 😄😄😄Womanity също ми харесва, но при мен стои по-близо до кожата. Подариха ми и Trussardi Donna - много добре ме оцелиха момчетата и си се пръскам с кеф. Иначе за Сансиро още едно страхотно попадение е Good girl CH - стои повече от 8 часа на няколко различни жени е изпробван и за мен има много минимална разлика с оригинала. Скандал на JPG на Сансиро също е велика имитация - имам оригинала и не му отстъпва, даже при мен стои една идея по-дълго. Познавам и голяма част от мъжките на Сансиро и част на Мюсент. Другия месец ще ходя пак и мисля да се заредя с още от Muscent.
От  Одрин ли са купени парфюмите?

# 606
Мишчица, Bright crystal 🌷🌷🌷

# 607
  • София
Препоръчайте ми, моля, някои хубави аромати на Аристеа, който ги познава. Искам да пробвам нещо и от техните.Нещо пролетно-лятно може би.

# 608
  • Бургас
Препоръчайте ми, моля, някои хубави аромати на Аристеа, който ги познава. Искам да пробвам нещо и от техните.Нещо пролетно-лятно може би.
Bright Crystal Absolu
Иначе харесвам много тяхната версия на Mon Guarlain

# 609
  • София
Препоръчайте трайно копие на Flowerbomb EDP. Искам да си излъчва като истинска бомба 😂.

# 610
  • BG-DE
Ами той оригиналът не е много траен и излъчващ, поне върху мен 😊 а иначе версията на Заг беше добра.

# 611
  • София
Купих си оригиналът, мнооого ми харесва, но и при мен не е траен. Помня аромата, когато излезе на пазара, майка ми го имаше…траеше и излъчваше с дни.
Предстои ми пътуване до Истанбул, ако някой знае дали има добро копие на Flowerbomb на някоя от турските марки, ще съм благодарна да сподели ❤. Чудя се как ли е при Гиза, предвид че всичко тяхно трае адски…

# 612
Мишчица, щом ще ходиш до Турция, пробвай  D&P- техните са трайни, остава само да ти хареса версията им 👍.

# 613
  • Стара Загора
Аз на Гиза го имах, но ми беше скучно сладък и монотонен, та го продадох на колежка. Нямам кой знае какви впечатления от шлейф и трайност обаче.

Вчера по препоръка на момчето в Muscent пробвах Beach walk на Replica, само на блотер както почти всеки път и го взех. Засега нямам греда, каквото съм купила на марката и пробвала на хартия. Знаете че е най-добре на кожа, но в студа бях опакована и се доверих на обонянието си. ☺️👌
https://www.fragrantica.com/perfume/Maison-Martin-Margiela/Beach-Walk-15261.html

Първоначално веднага се сетих за REM Reminiscence EDP, но той е по-топъл и солен, русалски аромат. Beach walk за мен се оказа идеалния летен кокосов парфюм без да има нищо в повече, което да ме дразни и придобие излъчването на поредния парфюм с привкус на плажно масло - тиаре, ванилия и кокос. Нито е сух, нито пък монотонен. Има балансиращи и свежи цитруси с бергамот, франджипанито придава точно летен ваканционен вайб и в комбинация с кокоса, те изпраща някъде на остров с блестящ пясък и коктейл в ръка. Там където времето е спряло, морския бриз гали кожата ти и аромата на солената вода се удря в крачетата. Слънчев, но не ухае на мацка със загоряла кожа както е Coco Vanilla на Mancera например. Кокосовото мляко го разтапя сякаш и е леко кремав, което ме влюби в него. Има и любимия кедър в базата с бензоин, които допълват картинката.

Напомня ми малко Аурата на Ланком, но в нея има роза. А тук е франджипани с цитруси. По-скоро прилича на Дона Карън лимитката от миналото лято, но тя ми беше по-скучна. Бергамота и лимона освежават и с щипка розов пипер, звучи страхотно на моята кожа. Не е така билков и сапунен като ТФ Нероли Портофино. Точно на разходка по плажа в умерено топло време ухае, леко солен морски аромат. Непретенциозен, ефирен, лежерен, но красив!

Следващата седмица ми каза че очаквали Bubble Bath и непременно ще пробвам като ходя. Simple Smile

Последна редакция: нд, 20 мар 2022, 17:22 от iv4enceto_91

# 614
iv4enceto_91,  Muscent имат ли  качествени реплики на Replica MM Jazz by night & MM By the fireplace.
Ако от други марки имат качествени реплики на тези два аромата ще се радвам да се сподели тук.
Благодаря.

Последна редакция: нд, 20 мар 2022, 19:46 от Versace_Dreamer

Общи условия

Активация на акаунт