Сполучливи имитации на маркови парфюми - 42

• 80 111
  • 745
  •   2
Отговори
# 615
  • обл. Шумен
Препоръчайте ми, моля, някои хубави аромати на Аристеа, който ги познава. Искам да пробвам нещо и от техните.Нещо пролетно-лятно може би.
Bright Crystal Absolu
Иначе харесвам много тяхната версия на Mon Guarlain
Харесвам Bright Crystal и от тук разбрах че има и вариант  Absolu . Трудно ми е да си го представя . По-наситен и по-вечерен ли е? 🙂

# 616
  • BG-DE
Същият, една идея по-траен.

# 617
Редактирах си поста:

iv4enceto_91,  Muscent имат ЛИ  качествени реплики на Replica MM Jazz by night & MM By the fireplace.
Ако от други марки имат качествени реплики на тези два аромата ще се радвам да се сподели тук.
Благодаря.

# 618
  • Стара Загора
Да, турските сайтове за жалост не правят доставки до тук. Питала съм ги специално момчетата в магазина. Понеже вече ме познават и съм приятел с единия във ФБ, та пиша с въпроси някой път..
Вчера тествах още няколко, като най-сетне бяха получили A drop Issey Miyake. Три пъти проверявах и все нямаше, та той сам ми го извади. Много, много добре е направен според моя нос. Страхотен нежен и женствен люляк с бадемово мляко, муск и слънчеви нотки. Чист бял и елегантен аромат. Купих си оригинала наскоро, но и от този бих взела 15 мл за чанта. Така направих с любимия This is not a blue bottle 1.2, който е имитиран прекрасно.

Пръснаха ми от Идилията на Герлен, че ми беше любопитна предвид любовта ми към оригинала. Хванали са го донякъде, но нещо ми липсва. Няма го яркия и наситен люляк. По-заволиран е и усещам дървесни нотки, леко ми мъжкарее.

Guerlain Double Vanilla е най-вкусната и креместа, пухкава ванилия. Не боли глава, не е тежко гурме и в главата ми изплува френски десерт с бутер тесто и яйчен крем с масло. 😍 Колежката с мен обича такива сладки аромати и каза, понеже помолих да ми пръснат на кожа, докато вървеше отвсякъде миришеше. Защо не си го взех! Не мисля че има развитие, но е красив. Топъл, вкусен, карамелен и пухкав френски крем. 😻

Cavalli Splendid Vanilla е по-различна ванилия. Усещам го пиперлив и тъмен. С подправков характер е, дървесен, по-обран откъм сладост. Има хубава роза, но обвита в пипер. Флорален акорд от бяла магнолия със зелени папратови нотки и дълбочина от влажно пачули. Интересно предложение е и ухае скъпо, хладно и високомерно дори. Някак си ми напомня за розата в Изия на Сисли.

https://www.fragrantica.com/perfume/Roberto-Cavalli/Splendid-Vanilla-58538.html

Помолих за тест на Chanel 5 eau Premiere и те пръснаха също от No. 19 - имат си Шанелския ретро вайб на луксозен сапун. Не познавам оригиналите обаче, за да кажа до колко се доближават. 19-ката ми е кожен и дървесен аромат, със зелени нотки в началото, леко загатната екзотичност от иланг и земно очарование. Цветните нотки на нарцис и момина сълза са уловени, но базата му ми мъжкарее на мен. Твърде изявена е кожата и в комбинация с ветивера, не го виждам върху себе си. Без проба, не препоръчвам.
5 Eau Premiere обаче бих носила и ще си пръсна на кожа следващия път. Има нещо от 5 leau, което ми харесва, но е по-наситен. Свежото алдехидно нероли е уловено много добре заедно с екзотичния иланг, които за мен са запазената марка на тази линия на Шанел. Розата е хладна и елегантна, луксозна без да бие на маслена българска, с жасмина си контрастира чудно. Ветивера със сандаловото дърво са точно толкова, колкото да уплътнят и направят завършена пирамидата. Земен и класен аромат.

Fracas R. Piguet си мислех че ще е ретро белоцветно изпълнение, а той се оказа нежен и женствен. Креместа млада тубероза с много богато компания от пролетни цветя, зелени нотки в началото, виолетови листенца и красива база от меки дървесни видове с бял муск, ветивер. Доста му се зачудих, но другите бяха тежка артилерия и исках да го изчакам и опозная на спокойствие. Задачата за по-дълбоко проучване чака.

Интересен ми беше и Louis Vuitton Nouveau Monde. Не знам защо си мислех че е унисекс, а той бил мъжки. 😀😅
Пипнат аромат е, но много ми бие в носа този агаруд с кожата. Усещам шафрана и розата, но карамел и ванилия изобщо. Кожа с уд и шафран основно.

Последно остана Oud Sublime
https://www.fragrantica.com/perfume/Nicolai-Parfumeur-Createur/O … ublime-38032.html който си е отново по скоро мъжки за моя вкус. Дървесен, хладен ароматичен и земен парфюм с уд, пачули и зелени дървесни акорди, амбрет и лека пикантност. Има и роза, която всъщност бих носила. Но като цяло е с хард звучене за мен.

Ами това е от вчера. Има още за проба в бъдеще, но да не се обърквам толкова за ден. Simple Smile

Последна редакция: нд, 20 мар 2022, 20:26 от iv4enceto_91

# 619
До България не правят доставки, а дали правят до Германия? Не че има логика в това

# 620
  • BG-DE
Дори и да правят доставки за Бг или Германия ще се оскъпи доста, защото от 01.07. миналата година вече всяка стока идваща от страна извън ЕС се облага задължително с ДДС.

# 621
  • обл. Шумен
До България не правят доставки, а дали правят до Германия? Не че има логика в това
Не, изпращат само в границите на Турция.
А от тук някой пазарувал ли е скоро? Качеството струва ли си разхода?
https://eclat.de/Home

Последна редакция: нд, 20 мар 2022, 21:31 от Емилия Петрова 684235

# 622
  • София
От 2 дена разносвам 026 MaxMara на Заг.Невероятен се оказа, а го отминавах толкова дълго. При пръсване веднага ме обгръща нещо сладичко с малко остричко,сигурно джинджифила-всъщност ми напомня захаросания ждинджифил, който се продава на щандовете с ядки. След това джинджифила отстъпва място на магнолия+лилия, но толкова свежо, че го оприличавам по-скоро на жълти цветя. В същото време усещам и мускус, който много обичам, но е някак ванилов. Хем си е мускус, но се усеща и ванилията, но не ми е силна. Мек, сладичък, изключително приятен аромат. Ще си взема пълнител, много ми хареса.

# 623
Това е любимият ми парфюм, обожавам го и без него никога не оставам !  Открих си го преди няколко години и в топлото време е прекрасен.

# 624
  • Бургас
Може ли снимка на парфюма от последните два поста?

# 625
  • София

Не познавам оригиналния, но започвам да го търся, пишеше, че е спрян, но все още се намира.Но този на Заг си е моя.

# 626
  • Стара Загора
И аз много го харесвам Max Mara на Заг.....много е мой...но съм го ползвала все в по-хладно време.
Ще го пробвам и на топло...

# 627
Здравейте момичета, чета ви с интерес! Благодарение на вас открих имитации на Ескада, които не се различават от оригинала, че даже май са и по-трайни( на Заг). Някоя от вас попадала ли е на добра имитация на Жан Пол Гутиер Со Скандал?

# 628
Имам so scandal от Гиза. Хубав е. Има мотката на първообраза. Но незнам оригинала как е.

# 629
  • София
Имам so scandal от Гиза. Хубав е. Има мотката на първообраза. Но незнам оригинала как е.
+1 за Скандал Гиза.Траен, шлейфов при мен.

Общи условия

Активация на акаунт