София, жк Младост - тема 34

• 59 994
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Поръчвала съм за вкъщи от Angelo's, голям зор ми беше да ги пробвам, ами останахме и двамата с мъжа ми разочаровани, няма да повторим.

# 601
Здравейте, някой да похвали джипито си? Искам да сменя моето, но не намирам къде, за всички получавам отрицателни отзиви. Мерси предварително.
Аз смених мойта Веролина Найденова (крайно не препоръчвам) преди година и сега съм при Васил Василев Гьошков - млад доктор, на втория етаж му е кабинета, 25та п-ка, мисля че все още приема нови пациенти. Само веднъж съм ходила при него, но съм доволна, бързо минава прегледа, дава направления за каквото е нужно. Не се записва час.

# 602
  • София
Здравейте сила,

Имам казус, свързан с Топлофикация.

Въпросът ми вероятно е глупав, но 15 години живяхме без тях и сега имам нужда от разяснение.

Каква е разликата между изравнителна и коригираща сметка? През август получихме изравнителна за периода 1.05.2021г.- 30.04.2022г. Сега е излязла коригираща фактура, с 60лв по- ниска от изравнителната. Не сме получавали писмо на адреса. Не става ли въпрос за едно и също нещо, и всъщност корекцията е в наша полза и би следвало да приспаднат 60лв. от следваща сметка?
Нали не трябва да заплащаме и коригиращата фактура, тоест не са две отделни сметки?

Благодаря ви предварително за отговорите.

# 603
Първа се получава изравнителната сметка, на нея долу пешат неотчетените апартаментил След като мине периода за обжалване и отчитане и на неотчетени апартаменти се получава коригираща фактура, с коята се приключва отоплителният сезон.

# 604
  • София
А, ако си платил изравнителната сметка, да речем 650лв и след това (уж) дойде коригираща фактура за 590лв., в този случай и нея ли трябва да заплатя или...?

# 605
  • София-Младост
А, ако си платил изравнителната сметка, да речем 650лв и след това (уж) дойде коригираща фактура за 590лв., в този случай и нея ли трябва да заплатя или...?
Не, даже трябва да ви върнат/приспаднат разликата, според мен. ОБикновено когато някой жали, те не губят, просто преразпределят сумата на останалите абонати, ако има основание.
Странно е, че втората ви сметка е по-ниска от първата.

# 606
Тази година имаше корекции и заради неправилно начислено ДДС. Спокойно, не се плащат двете. Аз имах за 90 лв., за 80 лв., после нещо друго, на каса ми казаха, че не дължа нищо, даже след изравнителното плащане ми приспаднаха няколко лева.

# 607
Благодаря ви за отзивите за джипитата, цели 3 получих!

Тази година и при мен втората сметка /явно въпросната коригираща/ беше по-ниска от първата. Не им разбирам много, но е както са ти казали преди това, ако си платил първата /т.е. изравнителната/ и после коригиращата е по-малка, както в твоя и моя случаи, ти връщат. Т.е. приспадат от следващата, аз не съм ходила да получавам пари в брой и не мисля че дават, някой ако е получил да каже какво и как се прави.

# 608
Не връщат пари в брой. Единствено приспадат от следваща/и сметка/и надплатеното.

# 609
От 15.11.2022 г. се разкриват експресни автобусни линии № 109 и № 110, които ще се движат съответно:
Автобусна линия № 109  (ж.к. „Лозенец" - МС „Бизнес парк")
Автобусите ще се движат по маршрут - ж.к. „Лозенец" (обръщателно колело басейн „Спартак"), бул. „Черни връх", Софийски околовръстен път (СОП). бул. „Александър Малинов", ул. „Самара", ул. „д-р Атанас Москов", по централното пътно платно на бул. „Александър Малинов“ до ул. „Самара“ и в локалното пътно платно на бул. „Ал. Малинов" по маршрута на Автобуси от линия №111 до кръгово на бул.“Черни връх“ и Софийски околовръстен път.  При движение по Околовръстен път автобусите не преминават през локалните платна на пътна връзка с бул. „Симеоновско шосе".
Разкриват се следните нови спирки:
- кодове 0648 и 6639 „ж.к. Лозенец“ - крайна/начална спирка в обръщателното колело на ж.к. „Лозенец“;
- код 1322 „хотел Хемус“, разположена на бул. „Черни връх“, посока МС „Акад. Ал. Теодоров-Балан“;
-двупосочна спирка с кодове 6614 и 6615 „ул. Презвитер Козма“, разположена на бул. „Черни връх“;
- крайна/начална спирка с код 2752 „МС Акад. Ал. Теодоров-Балан“, разположена на бул. „Ал. Малинов“.
Автобусите ще спират на:
- новоразкритите спирки;
- съществуващи трамвайни спирки по маршрута, разположени на бул. „Черни връх“, съответно:
* кодове 0922 и 0923 „читалище Пенчо Славейков 1921“;
* кодове 2038 и 2039 „ул. Люботрън“;
* кодове 0342 и 0343 „бул. Никола Вапцаров“.
С изключение на двупосочна спирка с кодове 1458 и 1459 „Разклон за кв. Симеоново“, автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки по маршрута, като на спирка с код 2624 „Резиденшъл парк София“ спират и автобусите от линия № 314.

Автобусна линия № 110 ще се движи по маршрут: от кръстовището на Околовръстен път и бул. „Братя Бъкстон" до ул. „Тодор Каблешков", ул. „Тодор Каблешков", бул. „България", Околовръстен път, бул. „Александър Малинов" (по локално платно до ул. „Самара“, след ул. „Самара“ в централното пътно платно), по ул. „Проф. Александър Теодоров-Балан", по ул. „Св. Киприян" до обръщателното колело на автобусна линия № 111, обратно до кръстовището ул. „проф. Александър Теодоров-Балан", централно пътно платно на бул. „Александър Малинов“ до ул. „Самара“ и в локалното пътно платно по бул. „Ал. Малинов" по маршрута на Автобусите от линия№111 до Софийски околовръстен път и кръстовището с бул. „Братя Бъкстон" до начална/крайна спирка. Линията ще преминава извън локалните платна на Околовръстен път в участъка от разклона за лифт „Симеоново" до транспортен възел бул. „България" и Софийски околовръстен път. 
Разкриват се следните нови спирки:
- начална спирка код 6616 „ж.к. Младост 1“, разположена в обръщателното  колело на ж.к. „Младост 1“.
- спирка с код 2752 „МС Акад. Ал. Теодоров-Балан“, разположена на бул. „Ал. Малинов“  - разкрита за А109
С изключение на двупосочни спирки с кодове 1458 и 1459 „Разклон за кв. Симеоново“ и кодове 1457 и 1456 „Разклон за кв. Драгалевци“, автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки по маршрута.

# 610
За живеещите в Младост 2 и района - днес от 15 ч се събираме, за да обсъдим строежа зад бл. 205.

Място - до бистро Рая зад бл 205, близо до входа на СОУ Петър Динеков.

Защо - общината смята да бетонира градинката, за да направи паркинг. В документите обаче се е появило и разрешение за по-голям строеж. Това е точно под прозорците на училището и на живеещите в бл 205.

# 611
тези 109 и 110 временни ли са?

знаете ли коя школа в Младост е с автомобили-автоматик? евентуално и да имате добри впечатления от нея, разбира се Simple Smile

Последна редакция: пн, 14 ное 2022, 16:51 от arino

# 612
  • София
Еврокар кенс имат един автомобил автоматик. В Младост 2 е. В момента при тях карам курса и мога да кажа че инструкторът е доста спокоен, но пък и съм в началото още. Шофирала съм едва два пъти. Та мога да дам отзив по-нататък как е.

# 613
# 614
От вайбър канала на Община Младост:

☑️Обществено обсъждане на Преработен проект за регулация и застрояване за преструктуриране по чл. 22 от ЗУТ, план-схеми на инженерната инфраструктура по чл. 108, ал. 2 от ЗУТ и приети с протокол No ЕС-ПО-11 от 16.08.2022 г., т. 1, експертни оценки по чл. 22, ал. 8 от ЗУТ на част от м. Горубляне 2, район „Младост“ СО.

☑️Район „Младост” СО обявява, че е издадена Заповед № РМЛ22-РД09-765/15.11.2022г. на Кмета на район „Младост“ СО, с която е наредено да се проведе процедура по обществено обсъждане.

☑️Представянето на проекта ще се проведе на 23.11.2022г. от 17:30 часа, онлайн чрез платформата WEBEX.

https://city-council-sofia.webex.com/city-council-sofia/j.php?MT … 4bdf9df1df307ba1a

☑️Писмени становища, мнения и предложения могат да се подават в срок до 07.12.2022г. включително, в деловодството на район „Младост“ СО или по електронна поща на office@mladost.bg.

☑️Заключителната дискусия ще се проведе на 14.12.2022г. от 17.30ч. онлайн чрез платформата WEBEX.

https://city-council-sofia.webex.com/city-council-sofia/j.php?MT … eebaa62b0438cc6c6

☑️Проектът може да бъде разгледан на следния електронен адрес:

https://nag.sofia.bg/SearchDevelopmentPlans/Info/319

☑️Проектът е изложен и на информационното табло в сградата на район "Младост" СО

☑️За повече информация:

https://mladost.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0 … 1%82%D0%B5%D0%BD/

Общи условия

Активация на акаунт