СЕДМИ КЛАС 2021-2022 Тема 6

• 32 427
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте,хубава тема.
За моят синковец какво да кажа-ударил го е през къра,просото,гората всички на куп.Незнам как да го мотивирам да седне да учи.Избушил му е бушона и хич не му дреме.Само повтаря"Споко,лесно е" .Всяка възможна минута е навън...Незнам какви матури,какво кандидатстване ще е .

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 23:46 от desi.a

# 256
Деси, не се вълнувай толкоз. От вашия отбор сме, но без излизането. Предпочита вкъщи да седи, пред някое устройство.

Момичета, децата ви са се справили екстра, независимо от това, че сами си ги проверявате, докато ви пратят резултатите.

Мойта пък след като си написа каквото трябваше, почна да мрънка за храна, била гладна.
Почна да се моли като пред поп, да съм и правила спагети. Викам и че вече има подобно на спагети, есни талятели те чакат там, опитай. Тва отива, опитва, мръщи се, каймата не и харесвала, и пак почна да мърмалясва за спагетите. След кратък период от време, решила че иска ориз със домати, хайде да ми помогнеш да направя. Отговора ми беше - ти ще правиш, аз ще помагам с думи. И така не била съгласна, и каза че нямала да яде, ми още по - добре, стой си гладна. Имам усещането че живея в казарма - едното, заради лекарствата, все гладно, другото, явно от пубертета, и то същото. Цял ден са им правиш нещо за ядене, пак няма да стигне, и ще са недоволни. Почнеш ли да готвиш, за цяла рота трябва да се прави.
Няма да седне да учи, ми за храна, телефон или лаптоп мисли само, ега ти и мързела, поне да стане сама да си сготви, ама къде ти.
Дано се стегне по някое време, иначе жална ни майка, и на двете ни.

# 257
  • София
Тони, моята готви, та пушек се вдига. Само се чуди коя рецепта от книгите да пробва. И не учи... Че и разчиствам след няма.
Няма пълно щастие Rolling Eyes

И брат й писа тази вечер по никое време. Домашното е било известно и е можело да се отхвърли миналата седмица. Но кой да мисли толкова напред.

# 258
  • София
И аз хвърлих едно око повече от 50т на първия модул ме съмнява да има. В момента в групата на класа се вихри дискусия за учителя по БЕЛ. Тази година са със заместник от началото, защото титуляра се оперира. Титуляра е зле, но пък пише високи оценки. Новия нямам наблюдения, но секирата играе яко ( една 5-ца на моя я написа на два пъти както се шегуваме в нас в деня за оформяне на срочната оценка).
Ирина само не ме издавай на девойката за материалите Simple Smile не че в нас има кой да решава.

# 259
Чета последните страници от темата -  основно се коментира текста за преразказ от “Глина”. Четох я преди известно време (намирам я за не лоша) и когато научих, че именно от нея са дали преразказ, наистина се притесних, защото си спомням детайлните и дълги описания, с които бе изпълнена.  Впоследствие се запознах с текста за ПИ и си мисля, че си е съвсем за тяхната възраст.
Съдържанието е близко до тях- момчето, вероятно връстник на седмокласниците ни, намира сили да избере и остстоява сам бъдещето си, въпреки волята/огорчението на близките си.
Има последователност на действията, с малки препратки към миналото, просто трябва да се следят времената в преразказа и да се “жонглира” умело с тях.
Трудностите могат да дойдат от:

подробностите в текста, особено в началото;

спазването на сюжетната линия;
имената на героите, както и роднинските им взаимоотношения;

За мен този текст е доста по-добър от костилките и черешите, така че може добре да се отсява с него. Намирам го за хубав пробен. За съжаление аз не съм го “пазарувала” и моята девойка не се упражни. Ще чакам вашите резултати и ще се радвам с вас!

редактирам се с добавяне на следното: аз нямам абсолютно никаква БЕЛ експертиза, само съм гледала рецензии на преразкази на моята девойка от школата ѝ, така че не ми вземайте мнението много сериозно

Последна редакция: ср, 09 фев 2022, 00:47 от pepeblue

# 260
Преразказването на "Глина"остава за събота.До тогава има куп задачи от уроците и почти по всичко са взели по два урока,трябва да наваксат ваканцията.😪Отново ще им излезе през носа,ноооооо....
Програмата днес ще я получат,сутринта се вайкаше какво ще е заложено за първи час и бам фвс,направо го изкара в хладилника,все е гладен и нервничи,ака не мели нищо.(а хич не е спортна натура).

# 261
При нас винаги са с два урока, защото часовете им са на блокове по два часа. Така история, биология, география, химия и физика има само по веднъж в седмицата. За мен това е по-добрият вариант. Учи два урока, но само по един предмет. Този срок и математиката е на блокове от по два часа. Пак съм съгласна. Понякога с решаването вкъщи изпреварване учебника и без това. Вчера са започнали еднаквост на триъгълници. Смятам в събота да решаваме задачи директно върху целия раздел. Няма какво да чакам училището. Три елементарни признака са. Показвам му всичко и подпукваме задачите. Първо заедно докато схване всичко, после - сам.

# 262
  • София
Ние държим първенството с 4 урока по биология. То хубаво е блок, ама чак пък толкова... 

# 263
  • София
Мандаринка, направо са ги сразили децата с тези четири урока и при това наведнъж.  Imp

На моя биологията му е най-трудна. Според него има много за зубрене, нови термини и това хич не му харесва. Вярно, че сега са на червеи /доколкото знам/, малко гадлива тема. Дано по нататък да станат по приятни нещата, не съм разглеждала учебника.
При нас за сега са лежерно, в смисъл нормално без настъпване на педала. Само по БЕЛ ще бързат, че госпожата беше болна почти 3 седмици и са изостанали доста. За по следващата седмица вече имат насрочени 2 контролни - биология и български. Нищо чудно и по математика да имат тогава, защото вече започнаха еднаквост на триъгълниците.

# 264
Вес, добре е че готви, и не мрънка като моята.
Все пак, по никое време, реши да си го направи ориза, уж ме е гледала как го правя, но пак бяхме с устни насоки. Реши че вместо да пие нещо за главоболието, ще си го направи, ще яде, за да и мине. Може да си прави неща за ядене, но и тук е намесен мързелат, и някой ако може да и сготви, не е малка, да се учи на всичко, ама ха.

Скрит текст:
А за училището и учителите, да си кажа и оплача. След като първия срок, два месеца почти, по История титулярката, имаше навика да отсъства втория час по програма, сега още първия час който имат при нея, пак със заместничка. Още вчера беше направила нова стая, История и Цивилизации - заместване. Таз дето я замества, коренна промяна, почна да изпитва наред всички които бяха болни преди ваканцията точно. Децата и казват че са били, но тя не приемала това за оправдание, вече били 7 клас, големи били за да се оправдават по този начин. За наказание им даде двойна домашна, едната да напишат два листа върху еди какво си, а втората да бъдела по кратичка, можело и да не е цяла страница или лист. Та ся ще има да пишат, дупе да им е яко, никога не са писали толкова много, да видим какво ще стане. А титулярката, почвам да се чудя, защо аджеба се е върнала на работа, като все ще отсъства. Като номерата на класната - титулярка. Била болна, пък щяла да се върне след две седмици, после пък другия месец, та чак към края на ноември мисля беше, решиха да им кажат на децата, че е бременна, а янури пък им казаха че търсят заместник. Емиии, явно никой не желае да дойде в нашето училище, затова оставиха сегашната заместничка. 
А тази по АЕ, направо ме влудява, продължава да пита едни и същи деца, както до миналата година. Останалите да си пишели, или тези които са писали, но не всичко, да си проверят и допишат. Тези които ги препитва, пък са една шепа деца, 4 - 5 на брой. От една страна добре, ще им пише някаква оценка да кажем, ама дай шанс и на другите, защо им търпи вечните оправдания. Хем искат да научат и знаят, хем не се изпитват. После децата са неграмотни, луда работа. Та се сетих нещо друго, след като всеки си чете урока от учителите, как очакват децата да могат да разказват и мислят сами. Не мисля че е мое задължение, да ствам домашен учител на детето си, а в такива случаи ако не го направим, детето се носи по течението, пък да става каквото ще. Не всеки родител, има възможност да виси над главата на детето си, и да му обяснява, да му дава насоки, да го обучава.
Ама много уроци взимате на куп, нашите го карат лежерно, на час по урок. Докъде са стигнали, идея нямам, но знам че по Мат. са на триъгълниците, по Биология почнаха за животните, новия раздел, по БЕЛ са на Една Българка. Стихотворенията кога и как изобщо не знам, засега ще си дондуркат българката, в понеделник и вторник, другите часове ще им са БЕ.

# 265
И моят не харесва биологията. По-точно, трудна му е. Много неща има за помнене, а това не му е силна страна. Дай му на него логически връзки. Ако ще почват червеи, може да му е една идея по-интересно. Той харесва червен. Като малък все ги разнасяше насам-натам. Сладки били. И сега им се любува, докато ги закача на кукичката, когато ходи за риба. За сметка на това, изобщо не понася паяци 🤣

# 266
Снощи учихме по биология, тъкмо свършват червеите. Караме по темите, които съм подгатвяла на времето за брат й. Сегашният учебник е  много компресиран, предполагам във връзка с променената програма. Преди до края на 7 клас се е учело само за безгръбначни. Сега гледам се е появил раздел за де що гръбначни има, материал, който по мои спомени, той е учил в 8 клас. Та ако се учат по-подробно ще е по-търпимо, защото са обяснени далеч по-добре. Теми съответно имам само за безгръбначните, а за гръбначните надали ще имам време и сили да се напна да сътворя. Тогава той кандидатства и с биология и бях подготвила всичко- бях купила всички учебници биология и химия 7 клас и компилирах от тях до пълна събрана информация, плюс допълнително уясняване там, където никой от учебниците не даваше яснота. И до наяците ще я докарат.
Сега с втората смяна е лошо положението. Няма празно. Един ден БЕЛ сутрин, един ден английски, 2 дни се изяждат. Налага се се на правим и вечер нещо.
Тука 2 седмици усилено ще се занимаваме с химия и физика, после ще гледаме другите работи подробно.
Продължаваме антибиотичния курс, температура от вчера сутринта няма.

# 267
  • София
Аз да се оплача от биологията или по точно от учителката. Тя е кошмарът на всеки ученик, ужасно крещи и обижда. Дала проект за растенията и други организми, без да се използва гугъл. Да няма копи-пейст. Еми, не знам какво ще измисли детето, не му завиждам. Чудя се как да му помогна.

# 268
The only one, вижте нещо на английски и го преведете. Снимката на растението - авторска. Laughing Аз разбирам, че идеята на проектите не е да копират дословно, но и нова биология няма как да измислят децата.

# 269
  • София
Това е добра идея, с която трябва аз да се захвана.
Чета, че от другата седмица всички се връщат присъствено. Дано няма вече болни деца.

Общи условия

Активация на акаунт