СЕДМИ КЛАС 2021-2022 Тема 6

• 31 961
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Моето спа до 11.00. Почива си до преди малко. Сега пише домашни за училище. ПИто кога ще го смести не смея да попитам. Толкоз е лежерен, все едно има цялото време на света. В това отношение поне се е метнал на половинката, аз все бързам и все се притеснявам, ако имам нещо несвършено - не мога да седна да почивам. Определено тази моя припряност не я считам за плюс, но тяхното мотаене много ме изнервя, но пък искрено им завиждам как не се впрягат.

# 616
  • София
Моето вече направи изпита на Регалия. От втората част последната задача накрая го е позатруднила, но като цяло свърши почти час преди края....не звучи много добре, но и по БЕЛ свърши доста по-рано.
Ако трябваше да ходи и на други олимпиади, не знам как щеше да смогне.

# 617
  • София
Браво за бързината и подготовката! Аз съм и казала на моята, че не е на състезание  и не искам да излиза преди часовникът да е чукнал последната минута. Ако трябва да седи, да мъдри и да проверява..

# 618
  • София
Skiorche, изпита по математика го прави в момента. Успяха да намерят малко време след олимпиадата и се качиха на Витоша с баща му, за да се разтовари малко.
Браво на малкото скиорче, щом успява да намери време и за ПИ между състезанията🙂

# 619
Естествено при моя не му е стигнало времето днес на изпита в Регалия. За първия модул не е имал време за двете задачи с отворен отговор. На втория модул по едно условие от всяка не е решил. Не е начертал триъгълника, директно я е решил...дали ще му отнемат точка? Каза, че имало в условието чертеж и решил да не губи време...

# 620
  • София
Току що стартира ПИ в Регалия. Казах му да си почине ако иска половин час. Отговори ми, че ако се отпусне ще му се доспи. Мен ме боли глава само от логистиката днес...

# 621
  • София
Противно на това, което написах по-горе, е предала втория модул 10 минути преди края. Не могла да докаже, че някакви триъгълници са еднакви, защото още не била учила задачи с доказателства.No Mouth Питам я - признаците за еднаквост знаеш ли ги - ДА. Ами тогава защо не ги използваш? Мълчи...Твърди че по другите задачи е писала и мисли, че са решени. Ще видим след 2 седмици Wink

# 622
  • Варна
Моите деца също не ходят по олимпиади. Според мен основната причина е липсата на стимул и мотивация от страна на учителите. Аз едно време дет'що олимпиада имаше, все бях там. В 7 клас ходих на олимпиада по БЕЛ, след това на изпита дадоха доста подобни теми. Ние ги бяхме обсъждали подробно в училище и всички имахме високи оценки на българския. Все още я помня тази тема от "До Чикаго и назад". За мен нямаше никакво значение, и без това исках да уча в МГ.
Нашият седмокласник отказва да ходи на пробни изпити. По БЕЛ прави на школата, по МАТ казва, че не е свършил материала и нямало смисъл. Иска, не иска, от края на март ще трябва да отиде поне на 2.

# 623
  • София
При нас положението с ПИ на Регалия е, че е сбъркал еднаквите ъгли на 23 задача подточка В. Останалите уж ги е проверил, но не му имам много вяра. Ще видим след 2 седмици. Очаквах да няма проблеми поне с математиката Sad

# 624
  • София
Моята е тъжна след биологията. Твърди, че нещата, които не са за животни, ги е направила. Животните ги били почнали в клас. Но са в началото. И имало няколко въпроса, които не ги знаела изобщо.
Та и тя ще се надява на изпита на нпмг.

# 625
  • София
Моето го спрях от всички ПИ този месец. Просто не зная как би могъл да се справи. Преди две седмици седна да прави пробен посред нощите. Той се мъчи. После учителката си губи времето да проверява. Не става така. Акълът му другаде. Притеснява се, че не насмогва всичко. Като е решил да ходи на олимпиади, ще си избира битките. От март пак ще търсим ПИ.

# 626
  • София
Някой, ако се е сетил да снима/копира задачите от втори модул на вчерашния пробен на Регалия, моля да ми ги изпрати, че аз забравих да го направя.
Валя, много правилно решение за пробните. Не всички деца могат да работят едновременно по 3-4 неща, моят със сигурност нямаше да се справи. Сега са важни за вас олимпиадите, пробни ще прави след това . Няма смисъл да се изнервя и обезсърчава като няма сили и време.
Може би децата от МГ успяват с всичко, защото имат тренинг от  големите домашни по математика, свикнали са на по-голямо натоварване и могат да поемат това напрежение. Същото сигурно важи и за децата спортисти. Ето момичето на Скиорчето или момчето на Стон, хем са били на тренировка, хем после учат, а малкото скиорче и пробни прави. Моят като ходи на ски после се чувства изтискан, но и много му харесва, уморен е защото няма тренинг.
Та според мен и ученето се тренира. Моят син никога не се е раздавал на 100% в ученето, учи колкото е преценил, че му трябва за добър успех, но сега това му изиграва лоша шега - не е свикнал да учи повече , не си разпределя времето, изморява се лесно от напрежението.

Хайде стига толкова размисли за кой, какво и колко, а да ви пожелая хубава седмица момичета - спокойна, здрава и наситена с усмивки и  положителни емоции!:kissing_heart:

# 627
  • София
Успешна седмица на всички!
На моя син дупе да му е яко, че му предстоят 4 контролни тази седмица....думи нямам!

# 628
  • Бургас
Денизара,стискам му палци!

Моя от днес е присъствено,но май само за една седмица... Дано ги оставят в училище.

# 629
  • София
О, децата за които олимпиадите са важни, е ясно че ще наблегнат на тях. Моят хич не си прецени битките - за какво са му тези олимпиади?
Вчеращното препускане обаче не му попречи да играе до след полунощ на някаква игра с империи. Бясна бях, защото и мен ме събуди. Така добре си живеехме, докато видеокартата му беше на сервиз. Знаеше, че не ние сме виновни, знаеше че трябва да изтърпи законно установения срок от 1м. за ремонт и знаеше, че по-добре да отметне учене докато няма видеокарта, за да има после време за игра. Уви тези времена отминаха Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт