СЕДМИ КЛАС 2021-2022 Тема 6

• 31 968
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • София
mimoza, не знам, но и аз не търся помагала за моя мързел. Каквото дадат на курса и от училище. Имах мечти и надежди, бях търсила допълнителни задачи. Но като няма желание... Гледам поне задължителните т.е. от курса да са решени.

Стискайте палци, момата е на биология, 2 кръг, днес.

The only, пуберката искаше снимка със сините кичури. И реших, че наисина е по-добре да я има цветна и шарена на личната карта. Да де, ако не се беше тръшнала от суета, можеше да със снимка от 3-4 клас Simple Smile

# 601
Как ви се видя олимпиадата по физика?
Без нито една задача за ток! Нищо във връзка с материала за седми клас.
Решила е една задача, работила по доста друга и пълна мъгла по третата, не може да я въпроизведе, от което съдя, че нищо не е разбрала. Писала там нещо, кой знае какво, най-вероятно са глупости.
Не че нещо, от любопитство, колко време след олимпиадите трябва да излязат резултатите?
Стискаме палци на биологията днес.

# 602
  • София
Странно решение, Ра, наборът също е решил само задачата от път/скорост/време. Каза, че не са му се сторили много трудно другите, просто са на материал взет 6 клас, първи срок, който изобщо не беше преговарял. Здраве да е, важното, че опита и влезе малко в изпитно настроение.

# 603
Моите по олимпиади не ходят. Само големият като е в настроение. Аз едно време ходех по математика, български, химия и физика. Винаги се класирах за втори кръг и след това на този втори кръг гледах като теле в железница, особено по химия и физика. Все едно ми говореха на китайски. Само по математика успявах да реша горе-долу половината от задачите. Та не е нещо ново на областен кръг задачите да имат много малка връзка с текущо изучавания материал в училище. За добро представяне на втори кръг си трябва допълнителна специфична подготовка от кръжоци или подобни. Проблемът е, че много малко училища предлагат кръжоци по предмети различни от Бел и математика. Вече остава добрата воля на съответния учител, ако има дете класирано на втори кръг, да поработи допълнително с него в часовете за консултации, да му даде задачи за вкъщи, после да ги провери, да ги обсъдят. Иначе само с гол ентусиазъм и училищни знания, добро представяне на втори кръг е мираж.

# 604
  • София
Дам, трябва си повечко подготовка за олимпиада. Моята чете. Или поне даваше вид да чете. Simple Smile
Тя не кой знае какъв ентусиаст за олимпиади, но сега няма избор, щом се цели в нпмг.

Навемето успях само в 7 клас на 3 кръг да реша задачите. И тамън се зарадвах и се реши, че тези резултати няма да се ползват за влизане в мг директно. Та трбваше да ходя и на изпит.

# 605
Моят каза, че е решавал и по трите задачи. Твърди, че са му се получили нещата, но се съмнявам. Не се е готвил допълнително, не е преговарял материала от 6 клас, нямат допълнителни занимания по физика и с две думи на гол ентусиазъм се яви. Дори нямаше време да реши миналогодишната олимпиада. Но каквото, такова. Отиде и е доволен от себе си. Дали оценителите ще са доволни, ще видим.

Още спи, а днес има толкоз неща да свърши.

# 606
Брат й се справяше на втори кръгове що-годе прилично, с резултати около средни. Еднократно беше втори под чертата за представяне на национална комисия. И с двамата сме се занимавали вкъщи, на някакви насочени допълнителни платени занимания извън БЕЛ и мат тя не е ходила, брат й само за биологията в 7 клас беше на курс. Другото е било на домашна подготовка. С баща й решаваха доста задачи, всички предходни олимпиади от последните 5 години и точно такъв вид задачи не е имало /за налягането и третата/. Опит с олимпиади по физика нямам, само по химия и биология, където общо взето нещата имат предвидимост от година в година. Но каквото-такова.

# 607
  • София
Поздравявам децата Ви за усилията, които полагат, за да се явят на олимпиади!
Ние с едно БЕЛ и МАТ едва го бутаме, пък ако трябва и за олимпиади по химия, биология и физика да се готви, ще побелея още повече. Cold Sweat За тези неща си трябва системно и задълбочено учене. Е, някои са си умни и схватливи по природа и може и с по-малко усилия да го постигат, но съм сигурна че повечето учат здраво.
Тази подготовка на децата Ви в моите очи е голям труд. А да не говорим, че сигурно ще ходят и на изпитите в НПМГ, за където си има още доста учене.
Моят младеж е силно енергоспестяващ и всякакви допълнителни усилия се избягват, бяга от тях като дявол от тамян. Joy
По едно време се беше замислил за кандидатстване в НПМГ с  химия, защото  много му допада. Но като видя че върви с биология , а не с математика и тутакси даде заден. Хич не обича да учи биология.
Сега прави пробния по МАТ на Регалия. Изглежда спокоен, но и аз му обясних че това е да види какви са му пропуските и да осмисли колко не знае.  А той веднага ме контрира - значи се съмняваш в успешното ми представяне. Въх! Relaxed Позамазах , че не съм имала това
 предвид .... Три пъти ми каза - пожелай ми успех, все едно отива опълченец. Нещо много се вживява.  За пробния по български не ми се стори чак така .

# 608
  • София
Набора вече и предаде пробния на Регалия, 10.15 някъде започна, а вече са на разходка с баща му и брат му. Чакам с нетърпение резултата.

# 609
Здравейте, момичета. Извинявам се, че нахлувам така. Принципно ви следя, защото сте ми много полезни, но не съм писала до този момент. Досега си мислех, че балообразуващи са само оценките от седми клас, но вече не съм съвсем сигурна. Важат ли новите промени за нашите седмокласници? Кои оценки влизат в бала за кандидатстване, от трите години или само седми клас?

# 610
  • София
Само от седми клас и то не цялата диплома, а отделни предмети, в зависимост от училището, за което се кандидатства. За повечето гимназии това са БЕЛ и математика, в някои взимат и оценките от химия и биология…

# 611
Много благодаря! Flowers Hibiscus

# 612
  • София
Toni, моето момче е категория комар, няма кой да му даде 14г., че да му поиска лична карта, най-много 12г. да му дадат. Хем красив, хем и младее Wink Пък и не ходи самичък никъде, защото е смотан.

За олимпиадата по химия щяха да му вадят някакъв документ от училището, но в петък вечерта му връчиха просто ученическа карта с печати, но без снимка. Добре че имах една от 6-ти клас, та и неговата не е актуална на ученическата карта. Че и печата не е върху снимката, та се чудих дали ще му правят проблеми.

Вчера бяха в 73-то разпределени. Решил да отиде до тоалетна сигурно някакъв ремонт е имало, но нямало ни тоалетна чиния, ни клекало, а само дупка Joy И казва: "То тази гимназия, с тия тоалетни май не си заслужава много-много".

За задачите, цитирам: "Еднатра беше елементарна. На другата може да ми дадат някакви точки за старание, а по третата изобщо не знаех какво да правя. Не мисля, че в нашата стая имаше някой който да може да я реши тази задача". Последното как го разбра - не знам.

# 613
  • София
Младежът каза, че олимпиадата по биология е била доста трудна. Ако съм запомнила правилно, имало е 67 въпроса, от които 40 с избираем отговор.
Вчера учителката по билогия от училище му звъня, за да му каже, да си преговори уроците за гъби и обща характеристика на животни. Тъй като беше и на олимпидата по физика вчера, която беше от 14.00 часа, успя да отвори учебника по биология чак вечерта. Беше толкова изморен след олимпиада и школа в един ден, че само гледаше картинките на гъбите от учебника и дотам.
За тези две олимпиади изобщо не се е готвил и не възлагам надежди за добро представяне. Надявам се да е изкарал някакви точки, които да се вземат предвид при балообразуването за НПМГ. Ако не е - здраве да е! Ще разчитаме на по-добро представяне на състезанията на НПМГ.

# 614
  • София
Rouzi, страхотен е твоят младеж! Сигурна съм, че ще се е справил повече от добре.
А на математиката от Регалия ще го пускаш ли днес?
Моята госпожица току-що предаде първата част на ПИ и сега започва втората. Каза, че няколко задачи я били затруднили, но е написала отговор. Да видим какво ще измъдри на втори модул. ПИ се прави в кухнята на хотела в Банско😂.
Утре и вдругиден са поредните две състезания.

Общи условия

Активация на акаунт