СЕДМИ КЛАС 2021-2022 Тема 6

• 32 413
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Малееее, какви натоварени графици, ша съ поболеят наборите, а вие момичета ша съ пропийте. Стискайте, и пазете нервите, че както сте го подкарали, дружно ще идете в някой санаториум.

Мойта пък има две рисунки да прави с боички, една презентация по ИУЧ - Биология, и да се упражнява за Понеделник. За тогава ще ги викат присъствено за теста по Мат., по БЕЛ пък иска и тя тогава да направят пробен по формат на НВО, отделно пък трябваше и тест при нея, ако реши да ги слее, ще цял следобед там, само не знам, как ще се събере наборката, от единия на другия да прескача, и да си смени мозъка от един предмет на друг, ще е голямо мазало. А дали е редно или не, в тая ситуация, май ще кажат че е. Ще видим в Понеделник какво ще ни съобщят, определено не ги слушат главите и туй то.

# 586
  • София
Нашата школа (безименна:))днес се върна присъствено, но са 5 деца.
Дидева, благодаря! 🤗 Както винаги  си от корпуса за бързо реагиране! Редовете определено са по-добър вариант от “карето”

# 587
  • Mars Hotel
Моята е на състезание по английски в момента. Има ли някой още, който е записан на Kangaroo Global Linguistics?
Жалко, че в това хубаво време децата са по уроци и състезания. Да живей седми клас!

# 588
  • София
Здравейте,  извинявам се, че е извън темата,  но някой наясно ли е каква е процедурата по преместване на ученик в друго училище, сега в началото на втори срок? Изобщо възможно ли е?
Избираш си ново училище , питаш има ли места ,там каквото искат ( при нас беше молба, мот.писмо, събеседване евентуално- на повечето места не е така, а по лесно )  Дават ти бележка че детето е записано. Отиваш в старото и отписваш. Връщаш им учебниците. В новото ти дават и така беше при нас в началото на пети клас , по никое време , месец и малко по време на 1 вия срок. Оценки не ни прехвърляха ,почна се наново.
Да, дописвам
 Първо си се записал в новото и в старото отиваш при свършен факт. Аз пратих мм, че като се знам как щях да ги подредя, останали са  със зяпнала уста. Но нищо не могат да направят освен да ти дадат отпусното. И мед. Картон.

Трябва първо да се провери в новото училище, дали ще го вземат сега, защото имах спомен, че не можеше определено време преди края на учебната година, мисля, че втория срок не може да се мести. Но да кажат в новото училище. Успех!

# 589
  • Майничка
Не може само месец преди края на срока.

# 590
Три дни стана
Откак младата девойка одата учи
Срича и повтаря
Пак чете и мисли
То се не запомня

# 591
  • София
Е ти па искаш за 3 дни да я научи. То че ти е умно детето - умно е, ама си иска време де.

Сина седна да си пише преразказа за училище. Май е решил да се напъва и да свърши всичко.

Обяснява ми как сънувал, че го мобилизират защото вече е станал на 14г. И всички момчета от техния клас били в една рота Wink Той моят е един комар, да го духнеш ще падне, но нали все история и политика слуша...
Освен това му прибрахме новоиздадената лична карта, за да не я загуби, а той отвреме  - навреме си я иска, за да си я гледа. Питам го, какво толкова ѝ гледа? Отговаря съвсем искрено: "Много красив съм излязъл на снимката" Joy Е на това му се вика самочувствие! Хората все се оплакват какви орунгели са на паспортните си снимки, а моят гледа и се възхищава колко е красив.

# 592
  • София
Това с парите се надявам да му ги върнат, не питах класната защото не бях разбрала. Класа им е ужасен, не млъкват по цял час, карат се с учители за оценки и изпитвания.
Набора тази седмица само пробния на Регалия има да прави и да учи за понеделник.

# 593
Редовете определено са по-добър вариант от “карето”

От Регалия бяха пратили такъв "свитък" - листове на редове, за пробния.

# 594
  • София
Да, бях го разпечатала, но не знаех, дали на НВО е същото.

# 595
Мен са ми странни тези тестове по география в днешно време.
Нас по география, навремето, винаги са ни изпитвали с карта. Никога не е било необходимо да се опитваш да възпроизведеш картата както е в днешно време. Ако си учил и знаеш, намираш бързо на картата това, което ти трябва и си говориш за него. Не знам кога се появи тази мода, децата да нямат право да си ползват атласите, по време на изпитване и контролно. Все си спомням как учителят ни по биология в гимназията ни казваше: "Там в учебника схемата гледай! Гледай я и ми обяснявай по нея, не се опитвай да ми говориш наизуст". Ами и за географията важи, и за историята. И по математика ни караха всички взети формули да си пишем на картончета и тези картончета се ползваха в часовете и по време на контролни и класни. Не знам сега какво е това учене наизуст. Научете си формулите наизуст научете всичко от картата на Европа наизуст...
Днес младежът прави онлайн пробен изпит по математика от училище. Много му е трудно обаче от монитора. То и на мен ми е трудно така. Не може да си драска директно по чертежите. Или трябва да пречертава в тетрадката, което го мързи да прави, а и губи време, или да се опитва да помни наизуст всички ъгли, които открива.

# 596
  • София
Идвам да ви се оплача. Днес на олимпиадата по физика се заяли с детето, че не е той. Бил много висок, а на снимката изглеждал по-малък. Вярно, че снимката на ученическата му карта е от 5 клас, но чак пък такава разлика. Ще му направя актуална снимка чак за дипломата. Ако не го бяха пуснали как щях да се разправям.

# 597
Горгонзолче, то хубаво си я скатала л.к., идеята не е лоша, но само за нас, като родители, и само за децата, като губещи всичко и навсякъде. Обаче ако му направят проверка, ще има глоба, ако не е в него. Не знам дали може дубликат да носи, освен да питаш. Иначе, като за първи път без л.к., може и компромис да направят, и да не го глобят. Я си разпитай най - добре. А за нашите които са си все още с уч.к., е хубаво да си ги носят също, това за тях е документа за самоличност, ако не дай се Боже стане нещо.

Онли, добре че са го допуснали, и си се разминала с разправията, че те как разцраха колко е висок, това ако евентуално няма фрапираща разлика в чертите на лицето де.
Моята откъдето и да я погледне човек в лицето, единственото което ще види е, че е пораснала, чертите и са запазени, ааа, и някоя и друга бемка, пъпчица разчоплена по челото, ей такива нещица, та и снимка от ДГ да и сложа, няма да я объркат.

# 598
  • в очите на дъщеря ми
GorgOnzola ми като е красив младежа, ся кво ..🤣🤣🤣
Повече няма да пиша домашно по литература....

# 599
Преди време бях попитала тук дали някой знае линк към ПДФ на това помагало по математика
Скрит текст:

Тогава никой не ми отговори. Надявам се все пак, някой да знае. Предварително благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт