СЕДМИ КЛАС 2021-2022 Тема 6

• 32 415
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Да и е елементарно.
Отиваш в новото училище и ако кма място попълваш една бланка. До ден -два детето е в новото училище. Звънни ако искаш.

# 571
Вале, значи няма ходене до текущото и разправии с директор и документи?

# 572
  • Сф
Здравейте,  извинявам се, че е извън темата,  но някой наясно ли е каква е процедурата по преместване на ученик в друго училище, сега в началото на втори срок? Изобщо възможно ли е?
Избираш си ново училище , питаш има ли места ,там каквото искат ( при нас беше молба, мот.писмо, събеседване евентуално- на повечето места не е така, а по лесно )  Дават ти бележка че детето е записано. Отиваш в старото и отписваш. Връщаш им учебниците. В новото ти дават и така беше при нас в началото на пети клас , по никое време , месец и малко по време на 1 вия срок. Оценки не ни прехвърляха ,почна се наново.
Да, дописвам
 Първо си се записал в новото и в старото отиваш при свършен факт. Аз пратих мм, че като се знам как щях да ги подредя, останали са  със зяпнала уста. Но нищо не могат да направят освен да ти дадат отпусното. И мед. Картон.

# 573
Евето, туй с парите кофти работа, дано ги върнат, а то има ли друг вариант. Поне при вас има камери които снимат.

За Географията, тук мога да кажа, че сме олимпийци, най - вече тази година, пускат ни се клипчета и в същото време, клипчето се спира понякога за кратко, казват се две - три думи, и пак се пуска. Носи карта, която почти не се използва, взима се новия урок, чат - пат препитване, тестовете от най - най - лесните, за да може и слабаците да вържат по някоя 3 или 4, като им дава предимно да ползват карта, понякога и учебник. Та ако много препираш за добра оценка, лесно може да си я изкараш, дори и да препишеш, ако имаш такава способност.

Тататуни, какво стана при вас, тъй изведнъж, преместване обмисляте.

Аз исках да я местя, но тя категорично отказа, била свикнала тук, как щяла за толковакратко да свикне там, пък не оставало много до като завърши, щяло да и бъде далече, ей такива неща. И аз какво да правя, отказах се, но ако ми кипне на канчето някой път, без да питам, местя я на секундата.
Не зная при вас как е, чувала съм за училища където е много трагично положението, и като дисциплина, и като поведение от всички. Но пък и нашето не се трае, като почнат часовете, се почва от вратата - крясъци, забележки на висок тон, своеволия, и тем подобни. Има една учителка която се държи много готино със всички, и не иска почти нищо в замяна, единствено да си свършат заданието и да се държат прилично, обаче къде ти, напоследък и тя щом почна да се кара, да се ядосва, положението в класа ееее, трагично. А жената е душа човек, жал ме е за нея, и тази година и е последна, излизала в пенсия, поне от думите и така се подразбра, но не се знае, може да решат да я оставят, да си изкара нейния клас до края на др. година.
За АЕ и НВО - то, ми, какво да ви кажа, първо учителката ги беше питала, никой нищо не каза, същия ден, класната след часовете, писа в групите - на децата и нашата, с молбата, ако някой от родителите или детето иска да се яви на туй нещо, и си е променил решението, да и се обади до края на деня. Тук какво е станало не знам, според мен надали някой ще иде. Гледам при някои от вас пък е точно обратното, вие се молите да идете, макар и само едно да е детето, а при нас се молят, дори и едно да е, да присъства. Еййй, докъде го докарахме. Сега да ви кажа защо не иска нито детето, нито вече аз. Тя не иска защото - първо никъде нямало да и трябва, второ, падало се между двете дати, три едно след друго, пък и просто не искала. Сега да ви кажа аз защо спрях да я кандърдисвам - след като един ден, рано сутринта, учителката попитала мойта, защо не си е пратила д. р., мойта и казала че забравила ( причината е друга, никога досега не е искала д. р. да и се праща в такава ситуация, другото което е, че тя когато пращаше, никой не я поглеждаше, и трето, когато учителката каза да и се праща, ние си помислехме че е само за моментите когато всички са онлайн ), накара я да и я прати, и мойта докато снимаше и пращаше, учителката истърси - аз от тук нататък, компромиси няма да правя, и продължи да говори на присъствените. Че като се разлютих, като ми кипна, от къде на къде тая ще говори и за моето, че била и правила компромиси, никога досега не имало такова нещо, за малко даже щях да и звъня, да я питам аз. И тогава казах на щерката, че дори и да и се моли някой за нещо свързано с АЕ, никакво съгласие да не дава, да отказва до край, баш с този език проблем никога не е имала, винаги е била изрядна, и всяко задание се е изпълнявало. Тая ще ми говори на мен за компромиси. Та такива ми ти работи.

# 574
Тони, каква ти кажа, заради математичката.  Класа му е супер, като цяло няма проблеми но, математиката е важна и по добре късно от колкото никога да оправим този проблем.
🙂 Детето си иска реалните оценки, не на база чернова, и още неща които не са наред като преподаване...😏

# 575
Когато синът беше в 7 клас, директорът ги убеждаваше да се явят на НВО по АЕ, за информация за нивото на езика в училище.

# 576
  • София
Ние го закъсъхме откъм организация и натоварване този уикенд.

До преди малко младежът беше на курс по БЕЛ. Баща му отиде да го вземе и да прелетят с колата от курса до олимпиадата по физика. Която както знаете е 4 часа. Но от колата, моето чаве ми се обади да ми каже, че утре от 14.оо ще имат ПИ по БЕЛ в курса Head Band
Значи за утре програмата е: от 8:30 до 11:30 курс по мат. След това от 14.00 до 17.00 ПИ по БЕЛ в курса и то присъствено и после като кацне у нас трябва да стартира с ПИ по МАТ в Регалия. Той трябваше да стартира до 19.00 нали, а не да се приключи до тогава?
На всичко отгоре в петък им дали за домашно от училище един преразказ за понеделник. Има и контролно по биология в понеделник. Идея нямам другите домашни написал ли ги е.
Сега се чудя дали да жертвам 30-те лв. и ПИ в Регалия, дали да го освободя в понеделник от училище, или да го натисна до дупка и да се моля да не се разболее, че обикновено така реагира.
Повече няма да го записвам на никави ПИ извън школите му.

# 577
  • София
Същата работа и при нас. Сега на физика, после трябва да направи ПИ по МАТ във Веди, за който цяла седмица не намира време. Това след 6 часА ще стане. Утре има школа от 8:30 до 13:30, после пробния в Регалия и после преразказ за понеделник. Мисля да го освободя от школата по БЕЛ и без това го записах на индивидуални уроци. Ако някой може да ми препоръча свеж учител по МАТ ще съм благодарна. Май груповите занимания не му се отразяват добре. Веди така и не надскочиха нивото на учебника, поне засега.

# 578
При нас подготовката сериозно изостава. Учителката по БЕЛ в училище отсъства втора седмица, защото е с Ковид. Учителката по БЕЛ - частни уроци и тя е с Ковид и втора седмица няма.
Учителката по математика в училище е полудяла, преподава, но без домашни вече цял раздел. Дала супер трудна контролна и целият клас са с двойки и тройки. Щерката е с тройка, и това при положение, че ходи на уроци и допълнително решава с мен.

# 579
И при нас утре щеше да е лудница, но някак разпределихме натоварването. И толкова ми хареса идеята да отидем до къщата на баба Илийца, а не виждам преди пролетната ваканция как ще стане. Уроците по МАТ на щерката останаха за събота и неделя, че с учителката са в една смяна. И жената ги насрочва, така че да ѝ е удобно на нея. Днес е от 16:30. Утре сигурно от обяд…И ПИ, и майка ми да ѝ преподаде материала по Химия, че със знанията от училище е за наникъде, и някоя задача от домашното да обясним вкъщи…и то време няма за нищо. Егати бутането, егати чудото вече седем години. Аз само с помощ по Химия минавах преди контролно и инцидентно по математика.

# 580
  • София
Днес, разпечатвайки беловите за ПИ на Регалия по математика, се сетих да попитам дали някой има идея преразказът на какъв лист се пише? Чисто бял или има редове?
До преди въвеждането на електронното проверяване беше кариран, но сега се замислих, че едва ли ще е такъв.
А съм запасила девойката с тетрадки с карирани листове.Grinning

# 581
# 582
И ние сме със сложен график тази седмица. Днес е на олимпиада по физика в областния град.  Стана и тръгна. 2 часа път, 4 часа олимпиада и 2 часа път на обратно. Ще се прибере и припадне. Утре ПИто на Регалия и за присъственото другата седмица (бяха ДО тази) има 3 презентации, 1 проект по химия и куп уроци и домашни, планирани и непланирани котролни. Как ще смогнем нямам идея.

# 583
  • София
Не се ли чува нещо за връщане на школите присъствено? Да могат поне 1-2 пробни изпита присъствено да направят.

Вие сте натоварени, а моят е шапка на тояга. Ще ходи на р. Ден в квартала с преспиване. От сега се е заприготвял и е толкова развълнуван, че не виждам смисъл да го карам да учи сега. Утре пък ще му се спи, но пробния трябва да направи.

# 584
  • Майничка
И моята си би камшика на кино. Научи си уж сутринта по 4 предмета, като се върне, ще я проверим и за утре ще останат десетина допълнителни задачи, едно преразказче и историята. Ако е експедитивна, може даже да се класираме семейно за едно кинце.

Общи условия

Активация на акаунт