Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е успеваемостта на тестовете по БЕЛ за учениците, които практикуват с Регалия?
Какви са изискванията за кандидатстване в университет след завършване на професионална паралелка?
Какви са разликите между обикновена гимназия и езикова гимназия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е успеваемостта на тестовете по БЕЛ за учениците, които практикуват с Регалия?
-
Какви са изискванията за кандидатстване в университет след завършване на професионална паралелка?
Изискванията за кандидатстване в университет след завършване на професионална паралелка варират в зависимост от университета. Обикновено учениците от професионалните паралелки могат да кандидатстват, като изберат трети профил и се явят на второ ниво матура. Важно е да се консултирате с университетите, за които се интересувате, за точните изисквания.
-
Какви са разликите между обикновена гимназия и езикова гимназия?
Разликата между обикновена гимназия и езикова гимназия се крие в интензивното изучаване на чужд език в езиковата гимназия. В езиковата гимназия основният чужд език се изучава в IX и X клас по минимум три учебни предмета извън учебния предмет чужд език. Повече от половината паралелки във втори гимназиален етап са с профил „Чуждоезиков“.
-
Какви са изискванията за кандидатстване в университет след завършване на езикова гимназия?
-
Какви са промените в изпитите по Информатика и ИТ?
84 т. - нещо идват притеснително малко за желаното училище. И на него не са му признали Ботевия лирически герой, на задачата с изображението пък мисля въобще не е разбрал какво се иска. Тезата е 4 т., според мен има повече от 4 ако не точни попадения, то синоними - както пише, че е допустимо. Тук все още съм несигурна последно за НВО какви са критериите - така по зададени думи ли оценяват, литературните похвати ли трябва да се споменат и коментират ...
Важно или не, за София са недостатъчни за някои училища . Въздържах се от дългата тирада, че ми се стори изморен (втората смяна много го измаря). По спомен тезата е гола-вода , оценена е на 2т. По-малко май няма накъде.
От грешките за редактиране 1 е пропуснал. Още в началото е отбелязал научен текст, на картинката даже не е разбрал, че трябва да гледа 3-ти абзац от текста и други, ама не ги помня.
Ако беше с много добър резултат той щеше да ми дудне колко е добър и че всичко си знае. Е, сега вече му се изясни колко не знае. Много добре стана така!
На преразказа има 30т , които според мен са ѝ прекалено много
Взети са за пунктуация (липсват запетайки на обособени части главно), 1-2 глагола в неправилно време, недобре офомени абзаци и забравих още какво. Според мен преразказът ѝ е доста сбит и не вярвах, че ще се присъдят пълни точки за подробност, ама на.