Частни училища - информативно-дискусионна тема 51

• 37 620
  • 748
  •   1
Отговори
# 345
Мога да кажа, че ако трябва аз да избирам, не бих се замислила и бих избрала Изи, но това е субективно.

Въпреки че не ги харесвам, мисля че трябва да го запишете в Изи.

За да има плурализъм, аз пък да кажа обратното:)
Само ще ме извините, че няма да се обосновавам. Имам достатъчно информация, а и личен контакт имахме с Изи, но ще се въздържа, тъй като в темата има доста родители с деца там, които много уважавам и не искам да засягам чувствата им.
Колкото до Азбуки, за там информацията ми наистина е основно от Голдева, и от още двама родители на съученици на детето ми в ПУК. Личен допир съм нямал. Едната майка обаче, на която едното дете беше в СС, а другото в Азбуки, отписа това дете, което беше в СС, и го прехвърли в Азбуки, ако това може да значи нещо.

Савина, трябва ти да си решиш! Не може някой от форум да ти каже кое училище да избереш. Проучи, пък и лично усещане в края на краищата.

# 346
  • гр.София
Здравейте, Интересувам се от отзиви от училищата Томас Едисън и Увекинд . Изчетох няколко теми назад,но ако може да пишат родители на деца които сега са в 3ти клас и за евентуално преместване в 4ти клас.както и за отзиви и за двете училища,т.к сега навлизам в тематиката.
Аз мога да дам отзиви за Томас Едисън, стига да кажете какво по-точно Ви интересува. Макар че децата ми не са в 3 клас - едното е 1-ви клас в училището, другото беше там до 4 клас.

Доволна ли сте от базата,организацията,от учителите,от заниманията,като цяло от училището. След 4ти клас какви са отзивите?

# 347
Савина, трябва ти да си решиш! Не може някой от форум да ти каже кое училище да избереш. Проучи, пък и лично усещане в края на краищата.

Напълно съм съгласна тук, личното усещане е много важно, а също и да се има предвид, че мненията във форума обикновено са субективни и не бива да се приемат за чиста монета.
Обаче, разбирам потребителката, защото и аз съм била в подобна дилема - детето е прието в няколко училища, повечето ги харесвам или поне имат равно количество плюсове и минуси, да кажем. В такива моменти, обикновено ти идва да се допиташ до някой с дете в училището.
На мен много ми помогнаха мнения на потребители с пряк досег с училищата (с уговорката, че са били в допълнение към личното ни усещане за училището, това, че ни е харесало и това, че сме го сметнали за подходящо за детето).

Мога да дам конкретни примери - ако не беше Фенси да сподели личния си опит, ПБ щеше да остане в надпреварата доста по-дълго, защото самото дете бе много впечатлено от пробния ден (явно наистина имат страхотен ПУК учител), а и чисто логистично беше от по-удобните.
Също, благодарение на приятели с деца в Изи, на които имам доверие, а и на rainy, която не познавам, но бе така мила да сподели конкретен опит с въпросното училище, накрая направихме (според нас правилния) избор.

# 348
  • Пловдив/София
А в Азбуки може ли изобщо прием за първи клас? От езикова градина ли идвате?
Аз след три години ще имам вероятно същата дилема, за пук, но детето ще идва от държавма градина, без английски. Макар че попива добре и може да поназнайва малко. По принцип искам в Азбуки пред Изи. Даже май прогресивно БШ бих избрала пред Изи. Уви много на лошо се наслушах, не от форума. Основно ме втрещява това да нямаш контакт с класния си ръководител, другите детайли няма как да споделя. А толкова ги харесвах.
Но в Азбуки сигурно ще ни отрежат за ПУК без перфектен английски,  но да видим как ще вървят с местата.

# 349
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз имах контакт с класната в старото училище. Не съм го ползвала по никакъв начин. Групата във вайбър с нея беше единствено организационна - утре децата да носят прежда. На еди коя си дата ще има еди какво си. Ако имаше проблемно дете, класната съобщаваше на директорката. Когато решихме да местим детето, класната разбра последна. На голямата контакт с учители имам единствено през Школо, никой учител не си дава личния телефон. Пипи, ти за какво ползваш контакта с класната?

# 350
  • Пловдив/София
Аз имах контакт с класната в старото училище. Не съм го ползвала по никакъв начин. Групата във вайбър с нея беше единствено организационна - утре децата да носят прежда. На еди коя си дата ще има еди какво си. Ако имаше проблемно дете, класната съобщаваше на директорката. Когато решихме да местим детето, класната разбра последна. На голямата контакт с учители имам единствено през Школо, никой учител не си дава личния телефон. Пипи, ти за какво ползваш контакта с класната?
Ами за всичко.  Най-вече за обратна връзка. Може да е веднъж в месеца, но ако имам въпрос- има отговор за минути. Дори организационно- всеки клас има особености и комуникацията минава през класния. Ако чакам директор за всяко нещо ще е кошмар.. Вярно, че сме в голямо училище, но не разбирам зсщо и в малко да не мога лично да чуя наблюденията на човека, който е по цял с детето. Не преразкази.
Това са малки деца- може всичко да стане- да се напишкат например, да си забравят раницата- ще чакам директор ли да ми обяснява? Като може за 2 мин директно да се разберем?

# 351
В момента имам същия казус. Искам да говоря с учителката за спречкване между децата и тя ми казва, че нямала право и хоп - среща с директора. Абсурдно ми се вижда и тепърва ще разбера повече. Но, ако не е класният, то с кого да се обсъждат децата и ситуациите, напредъка? Само тя има поглед върху деня им. Не директорката.

Последна редакция: пт, 11 фев 2022, 23:06 от mimikona

# 352
  • Отвъд алеята зад шкафа
При моята дъщеря класната няма почти никаква роля в ежедневието й в училище. Да, в ДУ беше с една учителка по всичко. В ЧУ не е така. Тя прекарва повече време с учителите си по предмети. Съответно от тях имам писмена подробен коментар един път в месеца,  плюс онлайн персонална  родителска среща. Организационно получавам всичко по мейл. Има подробен седмичен бюлетин, има профил в teams, в който се изпращат материали от преподавателите.

# 353
Gadamer, вашето дете сигурно е голямо. Моята е първи клас. Имаме обратна връзка един път от началото на годината. Нямаме родителски срещи всеки месец. Имаше една преди коледа. С класната са половината ден, всеки ден.

# 354
  • Отвъд алеята зад шкафа
4 клас е. Родителската среща е една на учебен срок. Но връщам назад в годините  в ДУ и не се сещам да съм коментирала нещо с класната извън РС. Да, на РС сме събирали пари, избирали сме родителски колектив,  уговаряли сме помагала.. Всъщност като се замисля, виждала съм я да говори с една майка след училище, защото детето й не се справяше. С мен не е говорила изобщо. А аз не съм от майките, които звънят и питат как се справя детето й.

Mimikona, вие в Иззи ли сте? Ако имате въпроси, поискайте на мейл или по телефон коментар от учителите.

# 355
Нашите родителски среща са по една на година - 15 минути индивидуално. За напредъка на детето гледам оценки, тетрадки, препитвам, изпитвам, преглеждам домашните. Не си говоря с учителките му на тема успех и пропуски - ясни са ми. Ако има проблеми с дисциплината, пак ще разбера, без да питам - ще има забележка или наказание. С учителките мога да си пиша през платформата на училището. Правила съм го веднъж тази година. Отговориха ми веднага и решихме проблемчето.

Откакто е короната, децата се чакат пред училището, където излизат сами. Така че учителките съм ги виждала само в тиймс.

# 356
Честно казано, и аз не разбирам нуждата от личния телефон на класния ръководител. Ако по някаква причина ми потрябва, не вярвам да ми откажат, но не си представям каква би била тя, че да се налага да притеснявам хората в извънработното им време. До този момент, не ми се е налагало, за щастие, защото би ми било неудобно. Обикновено ползвам мейл по същата причина.
Освен подробната обратна връзка от учителите в Тиймс, всеки петък детето ми носи тетрадките и работните си листа по БЕЛ и Математика с молба от учителя да ги прегледам и подпиша. Моето дете също е малко, слагам резервни дрехи обикновено - не се напишква, но ако се намокри, не се налага класният да се заема с преобличането му, само се справя. Раницата и да я забрави, не е беда, всички материали са в училище.

Последна редакция: сб, 12 фев 2022, 07:55 от FBI

# 357
  • София
Няма значение колко често ще ти потрябва или дали ще ти потрябва изобщо, но да нямам връзка с класната, ако се наложи, ми е абсурдно, особено за частно училище.

# 358
  • София
За мен също.
Говорили сме няколко пъти - за съвет за сборник по математика, по който дребната да се упражнява, защото имаше трудности с някои типове задачи. Обсъждали сме особеност в характера на детето и как и двете да й помогнем да се справи с ужаса, в който изпада, когато не се справя с определено нещо и т.н. Вероятно не е било да се чуваме повече от 2-3 пъти в годината, но винаги е било много важно и ценно и за мен, и за детето. Другата седмица, например, с дребната сме в карантина, а днес писаха, че такса за състезание трябва да занесе до петък - ще се чуя с класната да я питам може ли по револют да й ги преведа. Та, не е като да е често, но си е полезно да имам неин телефон.

# 359
  • Отвъд алеята зад шкафа
Няма значение колко често ще ти потрябва или дали ще ти потрябва изобщо, но да нямам връзка с класната, ако се наложи, ми е абсурдно, особено за частно училище.

Затова не сте и в това училище.

Не ми е отказана комуникация и обратна връзка. Телефони на персонал от училището бол.
 Всеки месец има диагностика, след нея всеки учител пише обратна връзка. В нея е включена важна информация за взетия и усвоения от детето материал, насоки за бъдеща работа и препоръки за изчистване на евентуални пропуски.

Обратните връзки са в профила на ученика в MS Teams. Ако учителят прецени или ние имаме необходимост, обратните връзки ще се последват от родителска среща. Честно казано не съм избирала училище по критерий "обсъждане на сборник с класната по личния й телефон извън часовете."  Иначе детето щеше да си стои в ДУ.

Мисля, че отделихме достатъчно внимание на този изключително важен момент, а именно личният телефонен номер на Класната.

Общи условия

Активация на акаунт