Частни училища - информативно-дискусионна тема 51

• 37 620
  • 748
  •   1
Отговори
# 330
За какво ти е да гледаш. Нали е влязло детето.

Последна редакция: пт, 11 фев 2022, 11:22 от Елфичка

# 331
А каква е таксата в Мейпъл Беър, някой знае ли

6500 евро мисля, зе ми казаха.

# 332
  • Отвъд алеята зад шкафа
Още по-лошото е, че има някой в темата, който докладва на модератор постоянно. Което прави темата чисто информативна, но не и дискусионна.

Мария, честито. Най-накрая избрахте. Защо не са взели лиценз до този момент?

# 333
  • София
Здравейте!
Имам следното питане: При евентуален прием в Иван Апостолов и след това записване, но пък след резултатите на матурата избор на друго училище,има ли проблем с изтеглянето на документите от Иван Апостолов,или след като се подпише договор съответно се внася и таксата,за да не се отпишеш,или нещо такова:)
Благодаря!
Ако се запишете преди матурите, ще платите 50% от таксата. Документи няма как да сте подали, тъй като удостоверението за завършване на 7 клас включва годишните оценки и резултатите от матурите. Ако в последствие промените решението сии предпочетете друго училище - губите парите за таксата.

# 334
Здравейте! Знам, че няма да задам нов въпрос, но някой с актуални впечатления (най-добре лични) би ли ми помогнал в избор между Азбуки и Izzi? Моля, безкрайно ще съм благодарна на всякаква информация за 2-те училища. Благодаря предварително на всеки, отделил от времето си!

# 335
  • Отвъд алеята зад шкафа
Савина, аз съм доволна от Иззи. За Азбуки не мога да говоря лично. В двата 4-ти класа в Иззи има 7 или 8 деца, дошли от Азбуки. Явно са се справили на изпитите, но защо се местят....

Последна редакция: пт, 11 фев 2022, 13:29 от gadamer

# 336
  • София

Тази тема стоя почти година мудна и бавна, точно защото се искаше стерилност на мненията. По същество и толкова.
Всичко, което Фенси иска да ви каже е, че  има "наборни" теми и там може да се обсъждат всестранно развитията на децтаа. Тя просто изисква модераторите да не режат глави и да не обезсилват един потребител за сметка на друг.  В крайна смета всеки е свободен да си скролва и ние всички това сме правили години наред. Като нещо не ни кефи, скролваме. Модераторите обаче държат на "чиста тема" и с тенденционото триене се стига до ей такива постове като вашия, които раздуват "проблема" вкарвайки нови обиди и нови питания.

Не знам как е било преди, чела съм темите назад, но не съм била в тях, когато се е пишело. Никъде обаче в първото мнение по темата, което е информативно за нея, не видях някакво изискване за вида информация, която да се пише (разбира се може да греша и да не съм прочела нещо) и какво не се толерира в темата, като изключим подразбиращото се - обиди, дискриминация, груб език. На последното аз се нагледах в началото на писането ми тук. Някой по-нежен щеше вече да е приключил с писането тук, което несъмнено беше целта на доста от обиждащите, но за тяхно съжаление не спрях. И в момента има обидни към мен мнения, назад в темите, които не съм репортвала към модератор, защото това ми се струва много детинско. Не че не съм уведомявала модератор, но не е било повече от 2-3 пъти, когато обидното отношение беше напълно недопустимо. Ясно ми е, че е нужно да се прочиства темата понякога от празни мнения, има ги, аз също съм давала такива, предполагам всички потребители в темата са имали такива.
И сега съзнавам, че много от постовете ми дразнят някои потребители, дори и нищо дразнещо да няма в тях.
Често новите потребители биват разпъвани на кръст, ако не са в рамката, която се очаква. Реално за престоя ми в БгМамма от 10-тина, че и повече години, това е първото такова обидно и неприятно отношение, което съм срещала.
Всичко се променя, може и тези изисквания, които казваш, че има темата да се променят, за да може да бъде тя по-интересна, и оттук по-информативна.

Mom_mi браво за избора! Моя приятелка ги беше харесала и се чудеше дали детето й да учи там, но нямаше много информация, а и това, че още нямат лиценз от МОН я притесняваше. Но тя има още време, та твоя опит ще бъде добре дошъл като информация в темата. Всъщност името на училището доста точно отговаря на твоето описание за него -Фюжън -  “смесване” на академичен с по-неформален подход.

Савина и в тази тема и назад доста се коментираше конкретно училище Изи. Аз ще обобщя прочетеното, но вие си се върнете назад да си прочетете повече. Отзивите за него - от гледна точка на родителите, чиито деца учат там са много добри. Всъщност, поправете ме, ако бъркам, но няма нито едно мнение лошо за училището от родител с ученик там. Недоволството дойде от лошата им логистика (може би последните години е така, заради по-големият наплив от желаещи деца), неадекватното донякъде отношение на някои служители от администрацията на училището.
Има изпит, тип пробен ден. Запълват повечето си места от дечица от първа подготвителна група - 3-та градинска - деца 5-6 години и почти нямат прием за ПУК и първи клас. Училището е академична насоченост и смятам от добрите частни училища в София.

# 337
Мagnollia, много благодаря! Там е работата, че е прието детето и на 2-те места и трябва да изберем... И 2-те места ни харесват и някак се опитвам да избера в конкретната дилема Sad Направо тежка работа Simple Smile

# 338
  • София
Мagnollia, много благодаря! Там е работата, че е прието детето и на 2-те места и трябва да изберем... И 2-те места ни харесват и някак се опитвам да избера в конкретната дилема Sad Направо тежка работа Simple Smile

Мога да кажа, че ако трябва аз да избирам, не бих се замислила и бих избрала Изи, но това е субективно. Обърни внимание на мнението на gadamer, че в Изи има доста преместени от Азбуки деца. Това не е случайно. Изи последните години се харесва все повече. Вашето дете в ПУК или в 1-ви клас ще бъде наесен?

# 339

Мога да кажа, че ако трябва аз да избирам, не бих се замислила и бих избрала Изи, но това е субективно. Обърни внимание на мнението на gadamer, че в Изи има доста преместени от Азбуки деца. Това не е случайно. Изи последните години се харесва все повече. Вашето дете в ПУК или в 1-ви клас ще бъде наесен?

Наесен ще бъде 1-ви клас. Съответно в Азбуки би почнало направо наесен. А в Иззи искат да го вземат сега, за да завърши с тях ПУК и направо да продължи.

# 340
  • София
А вие не искате да го местите ли? Защото за детето ви наистина ще е по-добре да зяпочне в Изи сега и да е плавен и лек прехода за първи клас. Вашите съображения за не преместване сега какви са?

# 341
Тази година от няколко родители чух, че в Изи са им казали, че децата им не са достатъчно академично подготвени за тях. Включително и на мен!
За първи клас най-вероятно е имало 1-2 места свободни. Ако са взели детето ви там, значи е супер подготвено и си е точно за там.
Въпреки че не ги харесвам, мисля че трябва да го запишете в Изи.

# 342
  • гр.София
Здравейте, Интересувам се от отзиви от училищата Томас Едисън и Увекинд . Изчетох няколко теми назад,но ако може да пишат родители на деца които сега са в 3ти клас и за евентуално преместване в 4ти клас.както и за отзиви и за двете училища,т.к сега навлизам в тематиката.

# 343
А вие не искате да го местите ли? Защото за детето ви наистина ще е по-добре да зяпочне в Изи сега и да е плавен и лек прехода за първи клас. Вашите съображения за не преместване сега какви са?

Това наистина беше добър вариант в нашия случай.
По принцип, винаги съм смятала, че най-добре за детето е ПУК да бъде в училището, в което ще продължи след това. От гледна точка на адаптацията, а и не само.
 За ПУК 1 изпуснах срока, съответно детето се включи по средата на учебната година и въпреки леките колебания, се оказа удачно в крайна сметка. Едно, че му беше вече доста скучно в градината, предвид, че вкъщи спря да спи следобед още на 3 години, а и вече имаше нужда от нови предизвикателства. И второ, успя да по-плавно да се адаптира към новата среда, учители и съученици. Не на последно място, нивото по английски действително изисква повече занимания и също е фактор.
 Към момента продължаваме да сме повече от доволни от избора си. За Азбуки не мога да кажа нищо,  обаче, защото нямам нито преки, нито косвени впечатления от там.

# 344
  • София
Здравейте, Интересувам се от отзиви от училищата Томас Едисън и Увекинд . Изчетох няколко теми назад,но ако може да пишат родители на деца които сега са в 3ти клас и за евентуално преместване в 4ти клас.както и за отзиви и за двете училища,т.к сега навлизам в тематиката.
Аз мога да дам отзиви за Томас Едисън, стига да кажете какво по-точно Ви интересува. Макар че децата ми не са в 3 клас - едното е 1-ви клас в училището, другото беше там до 4 клас.

Общи условия

Активация на акаунт