Отговори
# 270
Никога не съм виждал подобни клаузи в нотариален акт, не мисля, че е издържано юридически. Но пък той има правота да се застрахова, обаче това трябва да стане в Предварителен договор между вас си, не в нот. акт, сякаш го пише някой селски кмет. А ти най-добре първо си получи предварително одобрение от банката, това е задължително преди изобщо да стигнеш до уточняване на среща при нотариус за подписване, ако имат желанието, ще ти го подпишат за 3-4 дена от банката.
Имам одобрение, сключен договор и отпуснат кредит от банката. Всичко е минало.

# 271
Е тоя чеп кво иска тогава, той е застрахован отвсякъде? Подпиши му тая клауза в един про-форма Предварителен и го прехвърляйте.

# 272
Е тоя чеп кво иска тогава, той е застрахован отвсякъде? Подпиши му тая клауза в един про-форма Предварителен и го прехвърляйте.
Нямам идея, днес даже платежните подписах, да му ги преведат утре парите. Утре сме на изповядване на сделка, всичко е готово и уговорено. Сега се сети да се застрахова.

# 273
Като се видите пред нотариуса там 10-15 минути предварително, набери му за 2 мин. човек от банката, инспектора, който ти е приел заявлението, да му обясни, че няма как да го прецакаш с парите, щото банката му е гарант точно толкова, колкото и на теб. Ако има малко от малко мисъл в главата, ще разбере. Успех и да кажеш как е минало.

# 274
Като се видите пред нотариуса там 10-15 минути предварително, набери му за 2 мин. човек от банката, инспектора, който ти е приел заявлението, да му обясни, че няма как да го прецакаш с парите, щото банката му е гарант точно толкова, колкото и на теб. Ако има малко от малко мисъл в главата, ще разбере. Успех и да кажеш как е минало.
И този филм го играхме днес. Ходи с майка си да говори с кредитната инспекторка да го убеждава, че не го лъжа. Само това е достатъчно да покаже, що за човек имам насреща. Много ми е интересно, ако аз взема да опиша всичко, което трябва да е изправно по апартамента, този нотариален акт като халваджийски тефтер ще стане. Само ме вкарва в излишни филми да се тревожа, ако вземе банката да не плати, какво ще правя.

# 275
Аз като продавах апартамент, брокерката /бегло я познавах отпреди това обаче де/ направо ми даде едно оригинално платежно от банката, че са превели, да си сверя сметката за техн. грешка само, ест. сетълментът мина в един часа, ние бяхме подписали в 10, ама грам не съм се притеснявал баш за това Grinning

# 276
Здравейте,
Тъй като в тази тема присъствието е предимно от страна на купувачи, много е важно да разберем, че всяка страна по сделката има своите рискове, както купувач, така и продавач.
След като има готов договор за кредит, няма какво да стане, за да не преведе банката парите, освен ако не излезе друга тежест, но това предварително сте си го проверили в крайна сметка.
А целият страх на продавачите, когато парите идват от ипотечен кредит е сленият: "аз бях на нотариус подписах нотариалния акт, а пари няма, какво става", съответно ако нямате специалист, който да води сделката и предварително да е обяснено кога и как ще си получи парите, също и какви са гаранциите, че ще ги получи, за мен си е стресиращо, особено ако за първи път минавам през имотна сделка или имотна сделка с ипотечен кредит.
Рискови юридически хипотези има постоянно, каквито и клаузи да се сложат, или да не се сложат. Такова ни е законодателството..................

# 277
Здравейте,
Имам следният казус. Подадохме документи за ипотечен кредит, като към момента на кандидатстване не казах на банката, че съм бременна. Не знам и аз защо не казах, може би защото беше проблемна бременност и не ми се правеха сметки в стил рибата е все още в морето. Сега ми е тъпо.
Доста се забавихме с набавянето на всички документи, минаха 2 месеца и ето че аз родих, на финала сме преди изповядването на сделката и сега се чудя ако кажа, дали няма да се обърка всичко. И въпреки това от правна гледна точка би трябвало да кажа. Доходите ни стигат, дори разделени вече на 3, мъжът ми е кредитоискателя, но се притеснявам банката да не се дръпнат в последният момент, знам ли. Какво бихте ме посъветвали?

# 278
Някой с включен лимит за ремонт към кредита, може ли да сподели как се случва отчитането на парите? Най-вече ме интересува има ли срок. Вероятно е индивидуално и аз утре ще си звънна на кредитната, но като излязох днес от банката ми възникнаха въпроси, които не ми възникнаха, докато бях там...

# 279
Ако съпругът Ви е кредитополучателя, гледани са неговите доходи, одобрението е на негово име и Вие не фигурирате като съдлъжник в договора, банката изобщо не ги интересува.

# 280
Някой с включен лимит за ремонт към кредита, може ли да сподели как се случва отчитането на парите? Най-вече ме интересува има ли срок. Вероятно е индивидуално и аз утре ще си звънна на кредитната, но като излязох днес от банката ми възникнаха въпроси, които не ми възникнаха, докато бях там...

На мен пощенска банка ми отпуснаха сумата за ремонт на две части. 60% на изповядването и 40% след доказване на прогреса на ремонта със снимки и някакъв договор между мен и “майсторите”, че съм им дал първите 60% на тях за ремонти. За получаване на втората сума (40%) ми бяха дали 4 месеца и половина, но възможно е да може да се договори за повече. Майсторите се забавих и малко преди крайния срок успях да взема втората част. Иначе банката беше готова да съдейства с анекси за удължаване на времето. Като цяло целта им е да им дължиш колкото се повече толкова повече. Grinning

# 281
Да, точно за Пощенска става дума и в моя случая. Но понеже съм учител, нямах желание да почвам ремонт веднага, а чак през юли, та се чудех могат ли да си стоят тези пари просто в светката ми. Защото пък апартаментът, който взимам, е за ремонт цялостен и няма как да купувам материали преди да съм почнала с основните разрушителни дейности, че няма къде да складирам плочки и т.н.

# 282
А ако бременната жена е съдлъжник, как стои въпросът?
И при нас така се получи, всичко много се проточи, та може и да родя, докато купим нещо..

Ако съпругът Ви е кредитополучателя, гледани са неговите доходи, одобрението е на негово име и Вие не фигурирате като съдлъжник в договора, банката изобщо не ги интересува.

# 283
Да, точно за Пощенска става дума и в моя случая. Но понеже съм учител, нямах желание да почвам ремонт веднага, а чак през юли, та се чудех могат ли да си стоят тези пари просто в светката ми. Защото пък апартаментът, който взимам, е за ремонт цялостен и няма как да купувам материали преди да съм почнала с основните разрушителни дейности, че няма къде да складирам плочки и т.н.

Могат да седят в сметката без проблем и да ги използваш както искаш. Само поискай по-дълъг краен срок за усвояване на втората сума ако и при теб ще е на две части.

# 284
А ако бременната жена е съдлъжник, как стои въпросът?
И при нас така се получи, всичко много се проточи, та може и да родя, докато купим нещо..

Това питах моята банкерка онзи ден, защото и аз съм съдлъжник. Тя ми каза, че условията не се променят, просто сме длъжни да ги уведомим за настъпващи промени в доходите. Докато на другия длъжник по договора няма драма в доходите, банката не ги вълнува

Общи условия

Активация на акаунт