Майчинството счетоводно - 92

• 39 167
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Здравейте ,

Можете ли да ми кажете къде и какво е нужно да се подаде като документи за еднократната помощ при раждане ?
До колкото знам , сумата е 250лв за раждане на едно дете.

# 466
Отиваш в общината, казваш за какво си и ти дават бланка, нищо повече. При мен поне така беше. Вземи си и акта на раждане на детето, за всеки случай.

# 467
Отиваш в общината, казваш за какво си и ти дават бланка, нищо повече. При мен поне така беше. Вземи си и акта на раждане на детето, за всеки случай.
Ходи се в социалните, а не в общината.
И акта за раждане не е за “всеки случай”, а е задължително да се носи!

# 468
Ходи се в социалните, а не в общината.
И акта за раждане не е за “всеки случай”, а е задължително да се носи!

На мен поискаха и банкова сметка (бележка от банката).

# 469
При мен беше, ако трябва да съм точна, в областна администрация. Бележка от банката със сигурност не са искали. За акта за раждане, наистина нямам спомен дали изобщо го погледнаха, попълних си информацията за детето. Колкото повече документи, толкова по-добре, да няма за какво да те върнат.

# 470
# 471
Здравейте. Кога превеждат еднократната помощ за 1 во дете? Подала съм документите в началото на март.

# 472
Здравейте. Кога превеждат еднократната помощ за 1 во дете? Подала съм документите в началото на март.
След 10.04.

# 473
Чиста работа! Откакто има егов се родих! Хем знаеш, че са ти погледнали и заверили документите, хем не се разкарваш излишно и не губиш време с разни "грамотни" служителки. Хем, ако има проблем, комуникираш и са длъжни да ти върнат писмен отговор. Simple Smile

# 474
Здравейте. Сега четох тук https://www.pariteni.bg/novini/rabota/predlagat-promeni-v-trudov … -otpuskite-242095 за някакви промени в майчинството. Или по-скоро бащинството. Знам, че е още проект и тнт (пише от 1 август ще влиза в сила) , но това правилно ли разбирам, че ще е като майчинството за 2рата година? Само че до 8г на детето? Или е по-скоро като отпуска до 3г възраст, може на части или изцяло?

# 475
  • В полите на Пирин планина
Здравейте. Сега четох тук https://www.pariteni.bg/novini/rabota/predlagat-promeni-v-trudov … -otpuskite-242095 за някакви промени в майчинството. Или по-скоро бащинството. Знам, че е още проект и тнт (пише от 1 август ще влиза в сила) , но това правилно ли разбирам, че ще е като майчинството за 2рата година? Само че до 8г на детето? Или е по-скоро като отпуска до 3г възраст, може на части или изцяло?

Това са само предложения и няма как да се коментира нещо, предвид, че няма конкретика.

# 476
Здравейте,
В болнични съм след раждане,до сега дневното парично обезщетение беше 32 лв,а сега когато проверявах дали ще имам превод за този месец пишеше 29лв. Знаете ли,защо е това намаляване? Благодаря!

# 477
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,
В болнични съм след раждане,до сега дневното парично обезщетение беше 32 лв,а сега когато проверявах дали ще имам превод за този месец пишеше 29лв. Знаете ли,защо е това намаляване? Благодаря!

Защото вероятно получавате МРЗ, като обезщетение и дневното се мени според броя на работните дни в месеца. За м.04. ще бъде 37.37 лева, защото месецът е едва 19 работни дни и МРЗ стана 710 лева от 01.04.

# 478
Здравейте,
Някой знае ли дали мога да получавам майчинство в България и паралелно с това и от друга държава.Понеже се осигурявам и  в Англия и разбрах,че от там също мога да получавам. Като се подават документите за майчинство след  болничните, някъде нещо свързано с това декларира ли се?

# 479
Здравейте. Възможно ли е днес да преведат парите в картите, или това ще стане утре? Благодаря и хубав ден

Общи условия

Активация на акаунт