Майчинството счетоводно - 92

• 39 147
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
Някоя мама самоосигуряваща, би ли се включила с това дали днес й е преведено майчинството... случва ли се да го бавят...
При мен днес няма превод от НОИ на 04.04. 2022г. е подадена Декларация 1  за м. март към НАП... има ли връзка няма ли но на 05.04 и превод за м. март няма... каква ли може да е причината🤔

# 496
Някоя мама самоосигуряваща, би ли се включила с това дали днес й е преведено майчинството... случва ли се да го бавят...
При мен днес няма превод от НОИ на 04.04. 2022г. е подадена Декларация 1  за м. март към НАП... има ли връзка няма ли но на 05.04 и превод за м. март няма... каква ли може да е причината🤔
Не се ли превеждат до 10 дни след входирането ..

# 497
  • Край морето... при пясъка и сините вълни

Колежката Ала-Бала по-напред в темата обясни, че не обвързват плащането с декл.1 и това от години.
На коя дата ти е входирана декларацията за майчинство в НОИ?

# 498
При мен днес няма превод от НОИ на 04.04. 2022г. е подадена Декларация 1  за м. март към НАП... има ли връзка няма ли но на 05.04 и превод за м. март няма... каква ли може да е причината🤔

Колежката Ала-Бала по-напред в темата обясни, че не обвързват плащането с декл.1 и това от години.
На коя дата ти е входирана декларацията за майчинство в НОИ?

Много благодаря за отговорите...
Заявлението декларация по чл.50,51 е подадено към НОИ на 07. януари... по случая е започнало плащане...два месеца получавах... но не на 05 число  на следващия месец за предходния.
И се чудя защо......и по точно се чудя, според отговорите, дали има друг проблем, за да реагирам своевременно ако нещо зависи от мен...
За това търся  някой, който има обяснение, защото на мен не ми е ясно какво би могло да е.
При справка на ДОО излиза, че не съм осигурена за март( позицията е в бяло празно)... е как така нали съм по майчинство и дължа само здравни???!🤔

Последна редакция: вт, 05 апр 2022, 12:43 от Latyka

# 499
  • София-Младост
Като начало периодът ви е този след 135 дни болнични, до 410 дни. Не е майчинство. От тази снимка с дати...нищо не се разбира.
Щом до сега сте получавала, няма пречка да не продължите да получавате. Днес ги изплащат, превод може и утре да получите.

# 500

А как се казва тази справка, че нещо не я откривам?
Там , където се проверяват болничните дали са изплатени : https://apps2.nssi.bg/reportegnpopdoodocsandpayment/
Здравейте, тази справка въобще не излизат последните 2 БЛ, което би трябвало да значи, че не е подаден от работодателя.

И още един въпрос имам родих септември 2020г. Бях в отпуск по майчинство до октомври 2021 (заради преждевременно раждане), след което си ползвах платен годишен отпуск и подадох декларация по чл53 54 от КСО. След изтичане на платения отпуск напуснах и започнах работа на друго място, където пак подадох същата декларация при новия работодател. Съответно от декември не съм си получавала половината майчинство за отглеждане на дете до 2 год. вероятно, защото явно  и това не са подали.... Въпросът ми е това може ли да е свързано с фактът, че дефакто местоработата ми е в София, а фирмата е регистрирана в Стара Загора. Подава ли се нещо на място там или пак се опитват да ме мотаят? Тази декларация предполагам със задна дата няма да я приемат, има ли някакъв начин да си получа парите или да пия една студена вода...

# 501
  • София-Младост
JamJam направете снимка, така няма как да видим, това което вие виждата с вашия ПИК. Кога сте ги подала вие до работодателя?
Декларацията може и със задна дата да се подаде...местоработата няма значение. Тези неща се подават по ел. път. Но защо не са подадени до сега, ако вие сте ги предали...говорете с работодател/счетоводство.

Последна редакция: вт, 05 апр 2022, 14:47 от Ала-Бала

# 502
Като начало периодът ви е този след 135 дни болнични, до 410 дни. Не е майчинство. От тази снимка с дати...нищо не се разбира.
Щом до сега сте получавала, няма пречка да не продължите да получавате. Днес ги изплащат, превод може и утре да получите.
Благодаря💐, Ала-Бала, това са датите на които НОИ е превел по ведомост обезщетенията, като последните две са за м. 01 и м.02 по чл 50,51....

Тогава от кой момент ще изляза по майчинство, сигурно трябва и да се декларира нещо към НОИ, в момента бебка е навършени 6+ м.?

Последна редакция: вт, 05 апр 2022, 14:53 от Latyka

# 503
  • София-Младост
Latyka
Майчинство е чак втората година, да и за тогава се подава съответната декларация. Аз разбрах,че това са дати на превод, но не става ясно за кой период са, кога е подаден съответния документ...

# 504
JamJam направете снимка, така няма как да видим, това което вие виждата с вашия ПИК. Кога сте ги подала вие до работодателя?
Декларацията може и със задна дата да се подаде...местоработата няма значение. Тези неща се подават по ел. път. Но защо не са подадени до сега, ако вие сте ги предали...говорете с работодател/счетоводство.

Декларацията съм предала на работодателя на 02.12.2021, като започнах работа от 1.12. Последните два болнични съответно на 31.01.2022 и 28.03.2022л Хайде да кажем, че този от март е доста пресен. Но другия и декларацията вече трябваше да са придвижени...

# 505
  • София-Младост
Нищо не е подадено определено...свържете се по най-бързия начин с работодател/счетоводител и изяснете защо.

# 506
Нищо не е подадено определено...свържете се по най-бързия начин с работодател/счетоводител и изяснете защо.
Благодаря!

# 507
Здравейте, тук се виждат единствено изплатните болнични нали?

https://apps2.nssi.bg/reportegnpopdoodocsandpayment/

Т.е. няма начин как да разбера кога работодателят е входирал документа, знам че срокът им е до 10-то число на следващия месец, прoсто ме тормозят  да им ги нося веднага /  на 5ти март/, а като гледам даже още не са входирани, нз какъв е  този зор тогава....

# 508
Latyka
Майчинство е чак втората година, да и за тогава се подава съответната декларация. Аз разбрах,че това са дати на превод, но не става ясно за кой период са, кога е подаден съответния документ...

Благодаря!
Започнах с питането за Д1 и кога превеждат майчинството, затова снимах тези дати... То се оказа, че не съм в майчинство... все пак ми стана ясно, че ще има превод но не на 05.04 при мен.😊

# 509
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
НОИ нарежда пари обикновено във вторник и четвъртък.В зависимост от коя банка нареждат и в коя банка е получателят, то той може да получи превода си на следващия ден.НОИ не нареждат Rings, че преводите да се обработват за няколко часа.

Общи условия

Активация на акаунт