Пръв на село или последен в града?

• 6 990
  • 157
  •   1
Отговори
# 90
Станал е, станал е.
Нито селото е такова, каквото е било, нито градът. Сичкото селян у големия град вече. Хората бягат на чисто и спокойно в селата около града. Па вий се бутайте у панелките да сте първи.

# 91
  • MI
Ама разбира се, бездомникът точно това му е дилемата, със сигурност. Joy Така както е поставен въпросът, изборът е между просяк или бездомник от една страна и кмет на селото или местен бизнесмен от друга.

# 92
А аз не знам кой с акъл и кадърен би избрал селото.

Точно, кратко и ясно!

# 93
  • София
Един пример от мен. В началото човек е готов да работи за малко пари в големи организации (последен в града) или пак за малко пари буквално в по-голям град или друга държава и е буквално последен, защото е все още никой. След като натрупа опит и се развива, в един момент решава, че предпочита да работи на висоха позиция, но в по-малка фирма или сам да основе някаква дейност или да отиде в по-малкия град, примерно директор на малко училище, вместо учител в голямо в по-големия град. Така че е според периода и конкретните обстоятелства или планове.

# 94

Точно, кратко и ясно!
ОК. Ще изпратим земеделския предприемач да управлява бизнеса си дистанционно от Ню Йорк.

# 95

Точно, кратко и ясно!
ОК. Ще изпратим земеделския предприемач да управлява бизнеса си дистанционно от Ню Йорк.

Записвам! ☝️

# 96
Да, де, само че земеделският предприемач предлага стоката си далеч отвъд границите на селото, общината, даже държавата. Онзи, който е избягал от така омразната ви панелка, реално си е в града, само си почива на село. Не се броят.
Под зададените описания разбирам някакъв човек от село и някакъв човек от града.
И не знам защо панелките така бъркат в...на някои. Жилище като жилище. Мен от пасторалната идилия на къщичките на село с двора със зеленчуците и магданоза, които 'били отглеждани от цялото семейство за удоволствие', ме втриса.

# 97
  • France
Един пример от мен. В началото човек е готов да работи за малко пари в големи организации (последен в града) или пак за малко пари буквално в по-голям град или друга държава и е буквално последен, защото е все още никой. След като натрупа опит и се развива, в един момент решава, че предпочита да работи на висоха позиция, но в по-малка фирма или сам да основе някаква дейност или да отиде в по-малкия град, примерно директор на малко училище, вместо учител в голямо в по-големия град. Така че е според периода и конкретните обстоятелства или планове.
Когато cv-то ти е празно и нямаш никакъв опит се започва от нулата, независимо къде. Като обикновено се почва от по-малка структура за да се запознаеш с всички аспекти от работата. После най-добрите или стават шефове на филиали в големите фирми, или отварят стартъпове. Така, че е според зависи.
Това за селото и града може да е било актуално по Елин-пелиново време, но не и сега. Границите са твърде размити. Това, което питаш е дали предпочитаме да сме заобиколени от по-умни или по-посредствени от нас. И понеже не понасям посредствените хора, отговорът е ясен.

# 98
Смея да твърдя, че познавам доста хора - не съм видяла нито един човек, който, вместо шеф на филиал, е избрал да прави собствен бизнес. По-скоро тези, които не успяват по някаква причина да изкатерят стълбицата, се захващат с предприемачество.

# 99
Приятно ми е да се запознаем, Нарциса. Не бих си губила времето да убеждавам когото и да било какви стълбици съм изкатерила. Да знаеш само, че много бъркаш относно сравнението шеф на филиал и собственик на бизнес.

# 100
  • Далечният изток
А понякога си мислиш - ей сега като си знам способностите, като започна да работя за себе си и да правя пачките.... Пък се оказва, че е къде къде по-добре, спокойно, да си на заплата.

# 101
  • Варна
Ако погледнем спиритуално на нещата, всеки монах ще предпочете да е последен навсякъде, в града, на село, все тая и ще се откаже от всичко, само за да е извисен духовно.

# 102
  • София
Ами, не, Нарциса, захващат се, когато решат, че повече няма какво да вземат или повече не искат да дават на някоя компания, а някои и успоредно си движат някакви бизнеси. Историята е пълна с примери, в които първо работят за чужди компании и после правят собствен бизнес. Един от тези примери, за които се сещам е в хранителната индустрия. Винаги има отцепване и точно най-верните и най-близките служители го правят в един момент - дали поради конфликти, дали поради собствени амбиции.

# 103
Зависи, има обстоятелства да го налагат.
Синът ми беше мениджър на чужда фирма, първи в България, идваше шеф понякога от фирмата за кратко, напусна да има време за децата, сами ги гледат. Направи своя фирма. Не  е лесно ,но си разполага с времето, може нощем да работи като се наложи, иначе командировки, заетост.

# 104
Андариел е описала изключително точно механизма. Обикновено, точно така става. Открадваш занаят, клиенти, контакти, ноухау и скачаш. Нивото е абсолютно различно. Удовлетворението и парите също.

Общи условия

Активация на акаунт