Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 75

• 37 416
  • 773
  •   1
Отговори
# 105
И аз мисля като Nova777.
Аз също съм учителка. Всички, които забременяха, излязоха веднага в болничен, включително и аз ( е, аз защото съм рискова бременност, оперираха ме и т.н.).
При първата ми бременност никой не беше чувал за Ковид. Работих като локомотив без почивка до последно. Но! Но не ми беше 1ва-2ра година и вече имах добре изграден имунитет в тази среда. Чувствах се добре и работих.
След майчинството отново боледувах постоянно, докато си изградя отново имунитет към всичко, което гъмжи.

Със сегашната бременност нямах избор дали или. Излязох на минутата, в която разбрах, че съм бременна.

# 106
  • Пловдив
Според мен всеки трябва да прецени за себе си, естествено в среда, в която има малки деца, които боледуват едва ли е много комфортно и спокойно за бъдещата майка, особено в ранна бременност, може би по-късно след 3-ти месец не е толкова притеснително, но в началото е важно всичко да е ок. Аз също се срещам ежедневно с много хора, боледувах преди месец, но се старая да не се притеснявам. Искам да съм сред хора, искам да работя, нямам против да излизам и да посещавам мероприятия, затварянето вкъщи би имало ужасен ефект върху психиката ми, а отделно след раждането на бебо ще е доста трудно, така че поне по време на бременността ми се иска да не губят контакта с приятелите, колегите, обкръжението ми . Но това е моят избор, който не бих натрапила на никого, не бих била така рязка в изказването си, както по-горния коментар. Друг е въпросът, че доста от лекарите сами съветват бременните да останат вкъщи, на мен също ми предлагаха болничен, моята АГ се притесняваше от стреса на работа. Не взех, тъй като успявам да се справя,но много жени предпочитат този вариант. Друг е въпросът, че половинката, ваксинирана или не може да зарази майката, ако се среща с хора. Та няма гаранция, но малките деца са потенциален риск, със сигурност.

# 107
Всеки си преценя как да процедира. Аз съм инвитро,много дълго чакана бременост. Още след трансфер бях в болничен и след положителен тетс съм си в нас. Имам син от предишен брак,който е тинейджър и мъжа ми работи. Имат контакт с други лица и мога да ми лепнат нещо въпреки че си стоя у дома,но така съм решила. Излизам до магазина и на прегледи. Не посещавам заведения и места с много хора. Разходки правя рядко и то в парка, на въздух. Всеки си определя,но смятам че щом сте в детска градина вероятноста за зараза с вирусчета от дечицата е голяма.

Последна редакция: нд, 13 фев 2022, 17:23 от Милото

# 108
И аз след положителния тест се изолирах. 2 пъти само си позволих на кино ,през останалото време разходки на въздух. Бременната жена трябва да се пази,особено сега във времена на пандемия. Само по празници излизам,колкото и скучен да ми се струва животът.Не бих и работила през бременността,излишен стрес,дали няма да ме коронясат .Добре ,че имаме село,често го посещаваме сега ,в този ми период.

# 109
Аз съм на същото мнение. Въобще не бих рискувала да съм между мн хора. Изолирала съм се ,за добро или зло. Чувствам се най-сигурна вкъщи или разходки на чист въздух.

# 110
За работата няма да коментирам, но аз изобщо не съм се изолирала, когато бях бременна миналата година. Единствено в първите седмици на пандемията, когато всичко беше все още несигурно покрай вируса, малко се притеснявах.
Излизах си и по магазини, и по заведения, и на разходки, срещах се всекидневно с приятели, правех всичко, което съм правила и преди да съм била бременна. И сега с детето също постоянно се срещаме с приятели и други деца.
Толкова месеци изолация по време на бременността, после предполагам ще се изолирате с децата, за да ги пазите, аз не бих могла, честно казано. Освен ако няма някаква сериозна здравословна причина/високо рискова бременност, но всеки различно гледа на нещата.

# 111
  • Пловдив
Пистачио и аз така мисля, без това покрай пандемията рязко намаляха контактите, а и да се затворя вкъщи...  Има доста негативни последици върху всички хора тази изолация
    И при мен е чакана и желана първа бременност, на 35 г. съм, но така съм решила за себе си. После и с детето няма да се изолирам, естествено в рамките на нормалното.

# 112
Болейн , на Ваше място бих излязла много бързо в болничен. Като родител на 5г дете, смятам, че средата в детските заведения е идеална за разпространението на всякакви вируси и зарази.
Аз също излязох в болничен още от 6 г.с. защото бременността ми беше след инвитро, имах кървене, а и ЛЛ ги знаеше тези неща. Първо тя ми даде 14 дни болничен с някаква нейна диагноза, а след това вече ме прати на АГ от където си продължих БЛ.

# 113
Аз също съм след инвитро бременна с близнаци, за мой късмет вече съм почти на финала. В 9 г.с. моя мъж се разболя от Ковид и бяхме всички, включително и сина ни на 4 г, под карантина, живеем в двустаен апартамент и няма как да се изолира от нас. До 16-17 г.с. ходих на работа, където се срещах с много хора. Излязох в болнични, понеже бързо се уморявах. Сега рядко излизам, но причината е огромната тежест и препоръката на доктора да огранича движенията, за да може да износя още малко бебоците. Сина ми ходи на градина, през две седмици е болен, но според мен така си изградих имунитет. След като се родят и бебетата не мисля да го спирам от градина, стига да е здрав, защото с три деца в къщи ще ми бъде трудно да се справям. Когато бремена със сина ми, който също е инвитро излязох отначало в отпуск и след това в болнични, но тогава също работех с деца и работата ми беше по-рискова. Сама си преценете дали за Вас и бебенцето е по-добре да сте в къщи.

# 114
Момичета, извинявайте, но едно е просто да се срещаш с хора, съвсем друго е да работиш с деца в детска градина. Имам дете в градинска възраст и откакто ходи, нон стоп се носят вируси у дома, и малкото ми дете или аз и мъжът ми, се разболяваме. Аз лично, никога преди това не съм боледувала толкова често. Детските градини са най-големия развъдник на вируси, така че учителките там са изложени на най-голям риск от заразяване с всякакви вируси. Абсолютно нищо общо няма с това да работиш и да се срещаш с възрастни хора. Отделно, е хубаво бременните в ранна бременност да се пазят от вируси, защото тогава се развиват органите на плода. Тук не става дума само за Ковид, а за всякакви вируси. Затова, според мен, е разумно жената да излезе в болничен докато е в ранна бременност и докато отмине грипния сезон, а и Ковид вълната. До 12г.с. се развиват органите и е рисков период за бременността.

# 115
  • гр.Пловдив
АГ, който ме следи или личния лекар може да ми даде направление за какъвто специалист ми е необходимо?

# 116
АГ, който ме следи или личния лекар може да ми даде направление за какъвто специалист ми е необходимо?
Да, може. Понякога излизат с номера, че е работа на другия. Но щом сте бременна, и двамата могат да ви дадат направление.

# 117
Привет момичета ! В 16+1 съм. Преди малко си стиснах леко гърдата и ми потека коластра. Не е ли много рано ? Има ли и други като мен ?

# 118
  • София
Привет момичета ! В 16+1 съм. Преди малко си стиснах леко гърдата и ми потека коластра. Не е ли много рано ? Има ли и други като мен ?

Нормално е, не се притеснявай. При мен също от рано започна, после спря и сега отново има.
ПС не стимулирай много гърдите, тъй като може да предизвикаш контракции Simple Smile)

# 119
Момичета, бременна съм в 28 г.с и всичко върви нормално. Но преди малко изведнъж като ме обля топла вълна и ми стана жега и сърцето ми се разтупка, като заедно с това и контракция Бракстън Хикс се усети. Мина ми за няма и минутка. Мерих кръвното - нормално 119/79. Утре по принцип ми е ред за кръвните изследвания и в сряда при АГ. Но при вас такива неща случвали ли са се!?!
Пия и Магнерот 2*1

Общи условия

Активация на акаунт