Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 75

• 37 618
  • 773
  •   1
Отговори
# 330
И аз си мислех, че ще ям супер здравословно - много смутита, фрешове, салати, месо, сложни въглехидрати. Това продължи точно един месец след което имах такова гадене, че започнах да се храня предимно с тестени храни, а от месото ми се гадеше. Сега вече в седмия месец гледам да е сравнително здравословно, но си позволявам и сладки неща понякога Grinning

# 331
Здравейте,

Мой е пропускат - моят цикъл не е на 28 дни, а на доста повече. Стигала съм и 40 дневен цикъл даже. Последният благодаря ше точно такъв - дойде ми на 40 ден от предишна М.
Извинявам се, че не го уточних в началото, просто не се сетих.

Тогава ситуацията е съвсем друга. При толкова дълъг цикъл, със сигурност овулацията е много по-късно от обичайното и съответно терминът е по-късен.

Но наистина при стандартен цикъл, дори и да е с няколко дни по-къс или по-дълъг от 28 дни, терминът не се сменя. Прието е, че терминът е по дата на ПРМ. Отклонения в развитието на ембриона не означават непременно по-ранна или по-късна О и съответно по-различен термин. Ембрионът не е машина и съответно отклонения винаги може да има. Например, преди първата ми бременност цикълът ми беше съвсем нормален, между 28 и 30 дни, и на прегледа в 8-9г.с. ембрионът вървеше с 2 седмици напред. Но терминът ми се запази, защото при редовен нормален цикъл, няма никакви индикации за ранна или късна овулация. И на следващите прегледи започна да си отговаря на седмиците, а накрая дори изоставаше с няколко дни.

Така че термин се сменя само и единствено при големи отклонения в дължината на цикъла. Във всички други случаи се следва дата на ПРМ и не е коректно да се сменя всеки път, когато ембрионът не отговаря с точност на седмицата. По тази логика всеки път ще имате различен термин, защото ембрионите няма как всеки път да отговарят на точния ден(не са роботи, все пак).

Здравейте, бременна съм в 4-та г.с., ще успея да отида на първи преглед (за установяване на бременност) чак в 6-та г.с, тъй като АГ няма свободни часове преди това. Според вас късно ли е?
Пия витамини за бременни, ще се консултирам и с личен лекар относно правилното хранене. Има ли какво още да направя през тези 2 седмици?

Аз и двете бременности съм ходила на първи преглед в 8г.с., когато вече трябва да се види сърдечна дейност.

# 332
При мен на прегледи излизат термин според менструацията и термин според размера на бебчето и лекарката каза, че следим размера на бебето и по-скоро това е датата, а не тази обвързана с цикъла.

# 333
Здравейте момичета може ли да ми кажете дали някоя от вас е слагала вагинално полижинакс понеже на микробиология ми откриха бактерия която лекуваме с това, дали и при някоя от вас се е случвало има ли опасност за бебето?

# 334
Здравейте момичета може ли да ми кажете дали някоя от вас е слагала вагинално полижинакс понеже на микробиология ми откриха бактерия която лекуваме с това, дали и при някоя от вас се е случвало има ли опасност за бебето?

Да, аз съм слагала в 8 месец.

# 335
  • гр.Пловдив

Не се притеснявай,проведи лечението,Полижинакс се изписва на бременни редовно,даже по няколко курса се правят...друг е въпроса дали ще има ефект,защото при мен нямаше никакъв..явно всичко си зависи от вида бактерия,гъбички и т.н..

# 336
Момичета пак съм аз, по препоръка на АГ направих обременяване с глюкоза, 27 г.с.
Качвам снимка на резултатите , ако някой може да ми кажа дали са Ок , ще бъда благодарна Simple Smile

# 337
. https://xn--80achgm7d.xn--90ae/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B7% … D0%B1%D0%B5%D1%82
Източник:

Ваня, предния път на гладно и жадно ли даде пробата? Питам от любопитство.
Лекар ще се изкаже най-точно, но мисля, че можеш да си отдъхнеш.

Полижинакс слагах във втори и сега, в трети триместър. Много АГ започват лечението с него и ако не подейства, се минава на друго.
Затова, Мирела, лекувай смело тези гадинки. Разбирам те добре. Шест месеца вече (календарни) съм на един, а често и на два антибиотика. Нямам търпение да излиза бебка и да видя, че не са й повлияли и всичко е било за добро🙂

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 16:24 от palmi4kata

# 338
# 339
Момичета искам да попитам някоя от вас знаели какви трябва да отималните нива на tf4 и tf3 по време на бременост? Както знаем те са важни за умственото развитието на бебето! И от кой месец,седмица започва жлезата на плода да работи сама?

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 17:40 от Милото

# 340
Здравейте момичета, в момента карам ковид в 24 гестационна седмица доста леко само с хрема, но не спирам да се притеснявам дали това може да навреди на бебето? Някоя от вас карала ли го по време на бременност и имаше ли последствия върху бебето? Проследяващият ми АГ каза, че е вирус и като такъв винаги крие опасност. Благодаря предварително.

# 341
Здравейте момичета, в момента карам ковид в 24 гестационна седмица доста леко само с хрема, но не спирам да се притеснявам дали това може да навреди на бебето? Някоя от вас карала ли го по време на бременност и имаше ли последствия върху бебето? Проследяващият ми АГ каза, че е вирус и като такъв винаги крие опасност. Благодаря предварително.
Здравей, аз го карах в 13 г.с май бях и аз бях само с хрема. Като след положителния резултат се обадих на личната лекарка и проследяващия ме АГ, като той специално ми изписа Кверцетин и Натаспин, като това са добавки изключително полезни с антиоксидантни свойства, които предпазват сърцето и също образуване на тромби и сгъстяване на кръвта. Много леко го изкарах, като изключим досадната хрема, но иначе бебка беше наред и след това имах и фетална морфология, всичко беше ок. Личната лекарка ми каза веднага да започна да хапвам лимони със сода. Нарязвам си лимон на кубчета с кората и си топя в содата, това пречело да слезе вируса в дробовете и да имаш кашлица. Моите поне АГ и личната са против антибиотици, ако няма наистина наложителна причина, антибиограма и тн.
Стискам палци всичко да е наред при вас, но веднага още в началото вземете мерки. 🌷👍✨😇

# 342
Аз бях дочула докрора,когато обясняваше на една жена преди мен ,че червата на бебето имали странен блясък или лъскали -нещо подобно. При правилно лекуване на вируса и много витамини не се отразявало.Аз не съм го карала ,но жената на която го казваше го била прекарала.

За щитовидната жлеза след 20-та седмица знам ,че на бебчето произвежда хормона,все пак изследването си е нужно и продължаване на терапията,ако има отклонения.Ф3 и Ф4 една ендокриноложка ми беше казала,че ако ТСХ е мн не в норма,тогава се гледали останали 2 хормона. Колко  е вярно това твърдение не е ясно.

# 343
Здравейте момичета. Бременна съм в 18 г.с. Имам страшно много черни точни и пъпки. Според вас препоръчително ли е да отида на почистване на лицето  , вие ходили ли сте по време на бременност ?

# 344
Здравейте момичета. Бременна съм в 18 г.с. Имам страшно много черни точни и пъпки. Според вас препоръчително ли е да отида на почистване на лицето  , вие ходили ли сте по време на бременност ?
Аз си ходя на почистване на лице през 2 месеца.Без дарсонвал,само мануално.Маските за лицето след това са без Вит А.

Общи условия

Активация на акаунт