Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 75

• 37 611
  • 773
  •   1
Отговори
# 345
Милото, има тема за щитовидната жлеза, там може да намериш отговори, може и да споделиш своите резултати.
При всички положения всичко ще е наред с умственото развитие на бебето, споко 😉

# 346
Бях хремава мин. месец и си правех инхалации от отвара от лайка с няколко капки евкалипт, също така си правех гаргара от топла вода със сол.Ще се радвам ,ако съм била полезна😊
Здравейте момичета, в момента карам ковид в 24 гестационна седмица доста леко само с хрема, но не спирам да се притеснявам дали това може да навреди на бебето? Някоя от вас карала ли го по време на бременност и имаше ли последствия върху бебето? Проследяващият ми АГ каза, че е вирус и като такъв винаги крие опасност. Благодаря предварително.

# 347
Милото, има тема за щитовидната жлеза, там може да намериш отговори, може и да споделиш своите резултати.
При всички положения всичко ще е наред с умственото развитие на бебето, споко 😉
Ох,благодаря ти за успокоението! С първото дете не съм изследвала нищо. Сега съм след инвитро и толкова изследвания не съм пускала през живота си.Нямам здрава вена вече.Беше завишило малко ТСХ въобще не трябваше да се навивам да го почвам по време на трансфер,то сега стана ебаси хамалогията с извинение! Ф4 и то полудя и то към Долна граница в две лаборатории,в други две към Горна. И не спирам да чета колко са важни за умственото развитие на бебето 😔Мога да де побъркам

# 348
Момичета, през какъв интервал трябваше да се приемат магнезий и лекарства за хемоглобин (сорбифер в моя случай)? Мисля, че беше коментирано назад в темата, но не го откривам 😐

# 349
  • Sofia
АГ ми каза минимум 2 часа.
Аз ги приемам през интервал от 4ч.

# 350
Здравейте, вече съм в 13 г.с. до сега не съм имала гадене, ядях си всичко. От една седмица нищо не ми се яде. Като седна да ям, мога да си изям порцията, но е с нежелание и малко отвращение. Не съм повръщала и не е чак такъв проблем, защото все пак се храня. Но съм чела, че ако има гадене, то приключва до към 12-13 г.с. Възможно ли е от бременността да имам чак сега отвращение към храна или да търся някъде проблем, да изследвам ли нещо? Първа бременност ми е.

# 351
Спокойно, нищо ти няма. Това не е гадене, а липса на апетит. Но така или иначе и в двата случая няма общо с това дали всичко е наред с бременността.

# 352
Здравейте, вече съм в 13 г.с. до сега не съм имала гадене, ядях си всичко. От една седмица нищо не ми се яде. Като седна да ям, мога да си изям порцията, но е с нежелание и малко отвращение. Не съм повръщала и не е чак такъв проблем, защото все пак се храня. Но съм чела, че ако има гадене, то приключва до към 12-13 г.с. Възможно ли е от бременността да имам чак сега отвращение към храна или да търся някъде проблем, да изследвам ли нещо? Първа бременност ми е.
Аз започнах 18 седмица гаденето и повръщането продължават,бяха спряли за 4,5 дни и сега пак се започна. Имам чувството че ще изкарам така до край🤮

# 353
Привет, някой може ли да сподели как протича преглед при алерголог за направа на тест за алергии към упойки преди секцио? Понеже часът ми е за 17.00 часа следобед, предполагам не се взима кръв, а по друг начин се извършва изследването?

# 354
Здравейте момичета Simple Smile Вече съм ви споделяла, че съм в 11 седмица (от утре влизам в 12та) и от няколко дни усещам болки в корема. Понеже болката от слаба и епизодична, започна да става по настойчива, вчера отидох на лекар. С бебето абсолютно всичко е наред, Слава Богу! Проблема е някъде другаде и пуснах пълна кръвна с ЦРП, което излезе 12. Според мястото на болката е много възможно да е апендицит и утре имам час при хирург. Няма да излъжа, ако ви кажа че доста се притесних за последствията от такова възспаление. Има ли някоя от вас, която се е сблъсквала с подобно възспаление?

# 355
Здравейте!
Пусках си вчера профилактични изследвания и КЗ на гладно ми е 5.2. И като се зачетох едни неща в нета, ставах през нощта ( винаги хапвам малко като ставам за пишкане ), изядох 4 парчета шоколад, бебо се активизира и аз се депресирах да не му направя нещо с тва сладко. От 2+ часа не мога да заспя и само някви гадни неща си представям. Моля да се включи някоя с по-високи нива на КЗ, които е овладяла в последствие и ако имате препоръки за здравословни варианти за междинно хранене. Първа бременност, 25та седмица. Благодаря предварително!

# 356
Не сте спазили правилно подготовката при даване на кръв за КЗ!!! Трябва да е на гладно и жадно. Преди 10ч сутринта. Дори и да отидете след 10ч гладна, КЗ се вдига естествено след това. Не трябва да сте яли  поне 12ч преди това, да не сте пили хапчета и алкохол, влияещи на КЗ не помня вече колко време- 12ч или 24часа.
Има много инфо в нета какво да не правите преди определни изследвания. Така, че дали е в норма или не, не е реална тази КЗ 5,2.

# 357
Момичета след раждането като се взима последния болничен от личен лекър. След това подават ли се някви документи или автоматично ще се превежда майчинството.

# 358
Не сте спазили правилно подготовката при даване на кръв за КЗ!!! Трябва да е на гладно и жадно. Преди 10ч сутринта. Дори и да отидете след 10ч гладна, КЗ се вдига естествено след това. Не трябва да сте яли  поне 12ч преди това, да не сте пили хапчета и алкохол, влияещи на КЗ не помня вече колко време- 12ч или 24часа.
Има много инфо в нета какво да не правите преди определни изследвания. Така, че дали е в норма или не, не е реална тази КЗ 5,2.

Всичко описано горе е спазено. Не за първи път си пускам изследвания, просто досега са били в норма ( до 4.9 ми е било максимума ). Въпросното ядене през нощта, което съм описала е СЛЕД ИЗСЛЕДВАНЕТО.

# 359

Всичко описано горе е спазено. Не за първи път си пускам изследвания, просто досега са били в норма ( до 4.9 ми е било максимума ). Въпросното ядене през нощта, което съм описала е СЛЕД ИЗСЛЕДВАНЕТО.

Това е важно уточнение. В такъв случай е добре да се ограничат някои храни. Но кои, аз не се наемам да пиша. Ако се включи и някоя мама, вече преминала с това...

Общи условия

Активация на акаунт