Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 75

• 37 603
  • 773
  •   1
Отговори
# 360
Направи консултация с ендокринолог. Най-правилно е да ти назначат обременяване с глюкоза. В някои държави това е сред задължителните изследвания на всички бременни.

Най-важното е да не се шашкаш. Дори и да имаш ГД, не е толкова страшно. Ще ти назначат диета, която да спазваш до края на бременността и ще те следят. Междувременно ограничи сладкото, най-добре яж плодове. Особено през нощта не е препоръчително да ядеш сладко, а най-добре не яж нищо. А бебето е нормално да се активизира след ядене на шоколад. Той така действа. Но може и да няма връзка, тъй като отнема време докато преработиш храната.

# 361
ДЕТСКИ МАТРАК AMBER BABY/ АМБЪР БЕЙБИ С КЕХЛИБАР на марката ТЕД - Някой може ли да сподели мнение за този детски бебешки матрак, ако го има ? Благодаря!

# 362
Момичета след раждането като се взима последния болничен от личен лекър. След това подават ли се някви документи или автоматично ще се превежда майчинството.
Погледни тук
https://www.maikomila.bg/%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D1%87%D0%B8%D0%BD%D1 … 0%BE%D0%B3%D0%B0/

Надявам се съм дала малко светлина по въпроса 🙂

# 363
На някой изписвали ли са му желязо Бетър Ю? Бях чела, че като се впръсква във вътрешната страна на бузата, се усвоява през лигавицата и тогава не е нужно да се изчаква да минат 2 часа за прием на млечни и яйца

# 364
Направи консултация с ендокринолог. Най-правилно е да ти назначат обременяване с глюкоза. В някои държави това е сред задължителните изследвания на всички бременни.

Най-важното е да не се шашкаш. Дори и да имаш ГД, не е толкова страшно. Ще ти назначат диета, която да спазваш до края на бременността и ще те следят. Междувременно ограничи сладкото, най-добре яж плодове. Особено през нощта не е препоръчително да ядеш сладко, а най-добре не яж нищо. А бебето е нормално да се активизира след ядене на шоколад. Той така действа. Но може и да няма връзка, тъй като отнема време докато преработиш храната.
И плодовете според мен не са вариант. Макс два пъти седмично. Аз в началото бях с  голямо повръщане и предимно определени плодове и картофи ми понасяха и захарта ми стигна 4.6 . Сега обаче спрях плодовете,особено мангото. Позволявам си три пъти седмично плодове,а картофи си ям защото пак имам повръщане на моменти и захарта последно ми беше 3.6 което е супер. При мен в рода ми всички са с диабет и прендта бременост родих голямо бебе,не развих ГД но АГ иска да следим този път да не развия защото отново бебето за сега върви наред и грамажите са и големички. Принципно не съм качила много в 17семд и2 дни + 3 кг,62 съм в монета☺

# 365
Кръвна захар 4.6 не е ли добре? Всъщност, на гладно или час след хранене е това? Кръвна захар 3.6 не е ли хипогликемия?

# 366
Кръвна захар 4.6 не е ли добре? Всъщност, на гладно или час след хранене е това? Кръвна захар 3.6 не е ли хипогликемия?
Не на гладно сутрин е. При бременни нормата е друга. Затова когато е над 5 пращат за обременяване с глюкоза. Моя приятелка е в 21 седм и тя е с кръвна захар 3.6.Преди бременоста ми е вариава захарта от 4.6 до 5.3☺

# 367
  • Пловдив
Аз имам инсулинова резистентност и съм бременна, захар на гладно 4,6 ендокринологът каза че е ок, а имайте предвид, че ме следят внимателно, измерваме редовно тези стойности. Не мисля, че за бременни 3,6 на гладно е идеалната норма, не мисля че и намалените стойностти са нормални. Вие имате ли проблем, имате ли причина да се притеснявате за развитие на гестационен диабет? Не мисля, че от написаното има повод за притеснение, но не пречи да  направите обременяване. Дори при приемането на метформин (глюкофаж) преди забременяването на гладно поддържах стойност 4,2-4,5 т.е. не е необходимо захарта да ви е в най-ниския интервал, доколкото моята ендокриноложка обясни опасно е ако е над 5,00 за бременни(референтните стойности на лабораториите са до 6,2 ако не се лъжа). При всички консултации лекарите казаха, че изследванията ми са чудесни, отделно имах добри стойности на гликиран хемоглобин.
За плодовете - съветите на ендокринолога са да се ядат до обяд, като се избягват банани, грозде т.е. сладките плодове и количеството да е разумно, но е категорично че бременната трябва да яде плодове. Нормално е след хранене кръвната захар да се вдигне, по-важно е два часа след това да е в норма. Имайте предвид, че не е хубаво да не се качват много килограми, но е хубаво и да се храните пълноценно т.е. да не се ограничавате в този период с изключение на храни които не носят ползи - сладко, тестено, пържено. Плюс 3 кг. в 17 г.с. е добре, аз също въпреки  инсулиновата резистентност не съм качила много.

# 368
Явно всеки ендокринолог е различен. Моя за кръвната захар каза че е супер. Преди съм се ограничавала от захарта,заради  яйцеклетките макар да имаме и мъжки фактор.Все пак съм инвитро и съм изчела доста. Толкова варива моята захар в момента,приемам плодове три пъти седмично и това е.Хапвам всичко без сладко.Съмнения имат леки спрямо това че майка ми,лели те ми и баба ми са диабетички. Сина ми е роден  ден преди термин 4350 и затова обмислят че има вариант да се развие този път ГС.Не помня да съм казала че е идеална стойност кръвна захар 3.6, а че е супер. За мен е супер,чувствам се перфектно!

# 369
Момичета помагайте. Бременна съм с близнаци в 5г.с. и от събота ми е много зле. Повръщане, гадене, нямам апетит, то и да имам нищо не мога да хапна. И най-важното е, че имам световъртежи. Не мога да изляза от нас. Обща отпадналост, постоянно лежа и спя, от спане главата ме боли.
Някоя мама с подобни симптоми дали е имала? Не е ли много рано да са от бременността

# 370
Пробвай да хапваш сухи неща, препечени филии, бисквити и кисело мляко и аз бях много зле, общо взето почти нищо не помага, яж по - малко и по на често, пии вода за да не се обезводниш, ако повръщаш няколко дни повече от 4,5 пъти на ден се обърни към лекар, защото може да се обезводниш, за световъртежа.... Сигурно ти е ниско кръвното, премери го ( за ниско кръвно - айрян) така процедирах аз ☺️ дано скоро ти отмине гаденето 😉

Момичета помагайте. Бременна съм с близнаци в 5г.с. и от събота ми е много зле. Повръщане, гадене, нямам апетит, то и да имам нищо не мога да хапна. И най-важното е, че имам световъртежи. Не мога да изляза от нас. Обща отпадналост, постоянно лежа и спя, от спане главата ме боли.
Някоя мама с подобни симптоми дали е имала? Не е ли много рано да са от бременността

# 371
И аз горе долу това правя.
Само, че кръвното ми е добре, меря го постоянно, а ми се вие свят.

# 372
Може да е от нисък хемоглобин, при двуплодна бременност може да е нисък от самото начало

# 373
Възможно ли е Алеракт да предизвиква диария?
Не съм сменяла нищо друго и от както го приемам съм от едната крайност в другата.

# 374
Възможно ли е Алеракт да предизвиква диария?
Не съм сменяла нищо друго и от както го приемам съм от едната крайност в другата.
Аз също го приемам от скоро 15 дни и  за сега нямам проблем.

Общи условия

Активация на акаунт