Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 75

• 37 597
  • 773
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте бременна съм в 12та седмица , нормално ли е да усещам ниско долу ,нещо подобно на къркорене и на какво се дължи ,прегледа ми е чак другата седмица а на мен ми е малко притеснително…?

# 376
Възможно ли е Алеракт да предизвиква диария?
Не съм сменяла нищо друго и от както го приемам съм от едната крайност в другата.
Аз мисля, че е възможно, защото съдържа магнезий (макар и малко). Случайно да приемаш още нещо, което съдържа магнезий? Или по повече от 1 таблетка дневно? При някои жени той действа така.

Pufi_moni, или са газове, или - макар и много рядко срещано - може да усещаш първите движения на бебето Simple Smile (ако си по-слаба, със задна плацента, по-перцептивна, или не ти е първа бременност)

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 18:55 от Celesté

# 377
Попринцип съм доста слаба , и това ми е първа бременност , аз точно това си мислих да не би случайно да усещам първите движения , но мислих че си внушавам , та заради това реших да попитам тук , благодаря .

# 378
Възможно ли е Алеракт да предизвиква диария?
Не съм сменяла нищо друго и от както го приемам съм от едната крайност в другата.
Аз мисля, че е възможно, защото съдържа магнезий (макар и малко). Случайно да приемаш още нещо, което съдържа магнезий? Или по повече от 1 таблетка дневно? При някои жени той действа така.

Pufi_moni, или са газове, или - макар и много рядко срещано - може да усещаш първите движения на бебето Simple Smile (ако си по-слаба, със задна плацента, по-перцептивна, или не ти е първа бременност)

Приемам само него, не пия друг магнезии. По 2 таблетки дневно.

# 379
2 таблетки стават 450 мг., значи е възможно да е от него. Все пак си го пий, както са ти го изписали, аз също го пиех ☺

# 380
Здравейте, доста късно разбрах , че не е желателно да се прави орален секс при бременност , но уви правихме … По темата в интернет пишат страшни неща и се притесних много… Минаха 8 часа и няма нищо , трябва ли да се притесняваме?

# 381
Я, кажете и на нас защо не е желателно.

# 382
От както съм бременна мъжа ми кара само на свирки,нито на мен ми има нещо, нито на него...

# 383
# 384
Говоря за този текст

За начало, може да възникне сериозно усложнение, ако партньорът ви вкара въздух във влагалището. Притеснението тук е, че кръвоносните съдове във влагалището са разширени и въздухът може да навлезе в съдовете и да предизвика емболия. По същество, въздухът може да блокира кръвоносен съд, който може да повлияе негативно на сърдечно-съдовата система и дори да причини смърт в много редки случаи. Въздушният балон също може да достигне до плацентата и да повлияе на нормалното развитието на плода.

# 385
Ами недейте да духате, освен ?
Досега за жена си не се притеснявахте, че може да умре от орален секс, ама като е бременна, вече е друго 😆

# 386
Ами,правете го внимателно 😂 Аз по-скоро си мисля,че е по-опасно пренасянето на бактерии през бременността,от колкото вероятността да ви вкара някакъв въздушен балон.

# 387
Оралния секс няма нищо общо с текста,който цитирате... Четете прекалено според мен, факт хубаво е да се пазите,ама...
Говоря за този текст

За начало, може да възникне сериозно усложнение, ако партньорът ви вкара въздух във влагалището. Притеснението тук е, че кръвоносните съдове във влагалището са разширени и въздухът може да навлезе в съдовете и да предизвика емболия. По същество, въздухът може да блокира кръвоносен съд, който може да повлияе негативно на сърдечно-съдовата система и дори да причини смърт в много редки случаи. Въздушният балон също може да достигне до плацентата и да повлияе на нормалното развитието на плода.

# 388
Момичета помагайте. Бременна съм с близнаци в 5г.с. и от събота ми е много зле. Повръщане, гадене, нямам апетит, то и да имам нищо не мога да хапна. И най-важното е, че имам световъртежи. Не мога да изляза от нас. Обща отпадналост, постоянно лежа и спя, от спане главата ме боли.
Някоя мама с подобни симптоми дали е имала? Не е ли много рано да са от бременността

Наистина е рано за такива симптоми и не е изключено и да е вирус. В момента върлуват ротавирусни инфекции.

# 389
Ако имате възможност звъннете на ЛК и му кажете всичко. Както са ви казали има всякакви вируси.Не е рано за симптоми. Аз още преди теста имах гадене , виене на свят , умора и т.н …Бъдете спокойна, и си почивайте!

Общи условия

Активация на акаунт