Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 75

• 37 578
  • 773
  •   1
Отговори
# 390
Аз също не мисля, че е рано за симптоми, особено при многоплодна бременност.
Но се консултирайте с лекаря ви, ако ви притеснява.

# 391
Здравейте, момиччета в 18г.с съм попринцип и преди това имах главоболие но не беше чак толкова силно, от вчера на сам цял ден и цяла нощ ме боли главата изпих един парацеталом които уж ме успокой до някъде успях да заспя и ето тази сутрин отново с главоболие при някоя от вас това случвало ли се е да ми препоръчате нещо за пиене ?

# 392
Здравейте, момиччета в 18г.с съм попринцип и преди това имах главоболие но не беше чак толкова силно, от вчера на сам цял ден и цяла нощ ме боли главата изпих един парацеталом които уж ме успокой до някъде успях да заспя и ето тази сутрин отново с главоболие при някоя от вас това случвало ли се е да ми препоръчате нещо за пиене ?
За пиене не мога да препоръчам. На мен ми помагаше разтриване на врата и тила с Тендивал.

# 393
Момичета ,вие измаряте ли се лесно ? Аз преди да забременея си бях активно спортуваща винаги и сега ми е адски странно и нз,дали е чак нормално. Днес ,след като изчистих вкъщи ,тръгнах до близкия магазин и направо ми запариха очите -толкова ми се доспа и нямах търпение само да си легна. Мисля си ,че съм се разлигавила или разпуснала ли ,кво да кажа нз. Може ли да се чувствам така ,заради това ,че бебчето ми натежава вече или не е нормален този мързел(неприсъщ за мен)?! Може би да изследвам нещо?

# 394
  • Пловдив
Момичета ,вие измаряте ли се лесно ? Аз преди да забременея си бях активно спортуваща винаги и сега ми е адски странно и нз,дали е чак нормално. Днес ,след като изчистих вкъщи ,тръгнах до близкия магазин и направо ми запариха очите -толкова ми се доспа и нямах търпение само да си легна. Мисля си ,че съм се разлигавила или разпуснала ли ,кво да кажа нз. Може ли да се чувствам така ,заради това ,че бебчето ми натежава вече или не е нормален този мързел(неприсъщ за мен)?! Може би да изследвам нещо?

Аз по принцип имам навика от работа да ходя с по-бърза крачка. Вече не е толкова бърза, защото се задъхвам и ми се разтупква сърчицето, сякаш съм тичала. Като кача едно стълбище (да кажем до първи етаж), е същата работа- трябва да спра за малко да си поема дъх.
Отделно, че понякога ми се случва да се опитам да поема дълбоко въздух и не мога.
А за самата умора.. достатъчно е да седна малко на дивана, да се кротна и съм заспала 🙂

# 395
Благодаря за отговора! Това със стълбите го бях забравила ,да ..и то спада към новите ми трудности 😁

# 396
Това е нормално - увеличава се потока кръв, особено към развиващата се плацента, и сърцето (на майката) бие по-силно и по-бързо. Сънливостта пък се дължи на хормоналните промени или по-точно на прогестерона Simple Smile

# 397
Аз не се изморявам, но вървя бавно тъй като ако съм с по-бърза крачка започват едни пристягания в корема. Относно сънливостта като стане обяд започвам да се прозявам. Последния път като бях при АГ забравих да го питам дали не ми трябват някакви допълнителни витамини за повече енергия... Вие приемате ли нещо в тази връзка?

# 398
Здравейте, бебето ми се храни с изцедена кърма. Как трябва да давам капки Колийф ?
В листовката виждам, че пише за начин на даване при кърмене - 4 капки в 15 мл кърма или при хранене с АМ - 4 капки в приготвеното количество

# 399
Щом е на кърма му ги слагаи в лъжичка преди хранене. Ако е на АМ слагаш ги в шишето и изчакваш 15 мин а при кърмата не се чака. Аз така ги давам, но при нас няма ефект.

# 400
В 15 мл кърма ли да сложа 4 капки ?
Вие открихте ли нещо ефикасно ?

# 401
Аз не мисля, че трябва да се сложат в 15мл, сложете си ги в шишето. Според мен това 15мл е за бебета, които сучат от гърда и няма как да им се дадат капките. След като давате от шише не виждам разлика дали ще е е АМ, или кърма.

# 402
Аз не мисля, че трябва да се сложат в 15мл, сложете си ги в шишето. Според мен това 15мл е за бебета, които сучат от гърда и няма как да им се дадат капките. След като давате от шише не виждам разлика дали ще е е АМ, или кърма.
Честно казано и аз така подразбирам от листовката, но реших да питам, ако някой е давал

# 403
Щом е на кърма му ги слагаи в лъжичка преди хранене. Ако е на АМ слагаш ги в шишето и изчакваш 15 мин а при кърмата не се чака. Аз така ги давам, но при нас няма ефект.

Sunshine P аз също съм ги слагала в шишето, но си пиеше цялата доза. Със сина ми бяхме на АМ. Забелязах, че ако ги давам след хранене или между храненията, му предизвикваше запек или разтройство.  
Затова и горния съвет е подходящ, според мен.
 И ние ползвахме Колийф, но нямахме много и силни колики.

# 404
В указанието си пише ако е АМ се слага в шишето и се изчаква преди да се даде, ако е кърмабв лъжичка. За съжаление не дъм открила нашите капки а имаме зверски колики.

Общи условия

Активация на акаунт