Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 75

• 37 563
  • 773
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
Здравейте мами, пак съм аз 🙂
В 31 г.с съм и искам да ви попитам вие правите ли си чести разходки, поддържате ли някакъв тонус? Аз преди да забременея цяла година спортувах и сега с това време, сняг и дъжд и нямам много варианти за разходка. Пускам си вкъщи бягащата пътека за ходене и с нея намерих алтернатива. Вие как поддържате все пак нормална и не натоварена разбира се за последния триместър физическа активност? 😇😁🌷

Вкъщи имам комплект гирички по 5 и по 3 кг, както и диск 10 кг и степ. Преди да забременея, правех силови упражнения у дома. Признавам, не много редовно, но като ме тръшне мисълта, че съм надебеляла, веднага си влачех фитенс джаджите да тренирам.
Спрях с тези тренировки, щом забременях. Само се движа. Ако е хубаво времето, доста обикалям, но като е лошо, пак ме устройва, защото още ходя на работа, а там въртя задължително по 4-5 км на ден, което засега ме устройва като движение.
Замислям се за тези кегел упражнения дали си струват, дали са достатъчно ефективни.

# 481
Момичета ,имате ли идея до коя седмица от бремеността е позволено да се прави секс ?
Забравям да питам АГ .

# 482
Момичета ,имате ли идея до коя седмица от бремеността е позволено да се прави секс ?
Забравям да питам АГ .
До колкото знам, ако не е проблемна или рискова бременност, няма кървене и тн, може по всяко време. Особено в края й е препоръчително. Като разбира се се внимава разбира се. 😇🙂 Това го знам от лекциите на Елена Василева и списание Кенгуру, също от една старша акушерка не помня от кое лечебно заведение беше. Те даже препоръчваха последните месеци, защото се поддържал добър тонус на матката и мускулите.

# 483
Здравейте,отново! Имам един странен въпрос,който по -скоро е към жените ,вече станали майки ,но не само 🙂 Мн ми е интересно до колко % това,което виждаме на ултразвук  (личицето ) си прилича,когато бебчето е вече родено. Смисъла във въпроса ми е ,че имам чувството ,че всеки път е различно бебето .Днес бях при др доктор и снимката ,която ми даде е малко странна. Не се вижда особено ок,но др пътища ми се струваше мега сладко ,а сега на едната снимка  все едно е направило някакви гримаси 😂нз ,дали е възможно.Виждала съм го усмихнато ,ама на тая снимка хич не мяса да се смее. Ще се радвам да споделите вашия опит с огледа на бебчетата ви или поне в коя седмица най-ясно можем са оприличим на кой от двамата родители прилича (като ми е ясно,че ще се променя тепърва,но все пак..).На предните снимки в профил прилича на мъжа ми,днес обаче нищо не определям.

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 21:51 от Mariah 7

# 484
  • София
Ariell, първата ми бременност беше безпроблемна и АГ не ми е забранявала секс, казваше, че до последно е съвсем позволено. Следващия път питай все пак.
Mariah7, моят син в 31ва седмица имаше една много ясна снимка и като се роди си приличаше точно на нея. Но за това на кого от двамата ще прилича - след раждането ще стане ясно, и то няколко месеца след това.

# 485
Arielll, при нормална бременност, когато няма изрична забрана от лекар, сексът е позволен до края. Дори около термин и при преносване, лекарите го препоръчват за предизвикване на раждане.

Andreaborisova, същото като за секса се отнася и за мастурбацията.

Mariah 7, няма как по ехографския образ да разбереш как изглежда бебето. То дори като се роди, в началото ще е трудно да прецениш чертите на лицето му. Бебетата много се променят през първите 3 месеца. Някъде около 4тия месец вече си проличават по-характерни черти и както се казва, започват да приличат на себе си.

Chancharanka, движението е много полезно, особено ако ще раждаш нормално. Наистина е неприятно, че в студа е по-трудно да се разхождаш за дълго. Ходенето по пътеката е супер. Може и да си пускаш и да правиш леки тренировки за бременни. Друг вариант са танците. Може да си танцуваш у дома. Те се препоръчват също за подготовка за нормално раждане, тъй като помагат бебето да застане в най-подходящата позиция.

# 486
Момичета, притеснявам се за килограмите. Питам от любопитство , да си сверим часовниците…. Колко килограма качихте до 20 г.с.?

# 487
Аз май около 5кг бях качила. Общо 12 за цялата бременност.

# 488
  • София
Около 5-6кг бяха тогава, вече съм 38 г.с и съм качила общо около 10-11 кг. Имай в предвид,че всяко тяло е различно и е най-добре да попиташ следващия доктор до колко кг. е допустимо да качиш спрямо телосложението ти. Най-добре е да не качваш много, защото накрая много тежат, в момента тези 10 кг ги усещам много, но аз съм нисичка и това също има голямо значение.

Момичета, притеснявам се за килограмите. Питам от любопитство , да си сверим часовниците…. Колко килограма качихте до 20 г.с.?

# 489

В 20-та бях +6-7кг.
А сега в 35-та г.с. съм +12кг. Следящия ми АГ всеки път ми се кара като кажа, че съм качила повече от 2кг на месец. Да съм спряла тестено, газирано и сладко, а от изброените си позволявам по 1-2 филийки пълнозърнест хляб от време на време и сладко, рядко, което приготвям вкъщи, здравословно. Изследванията ми са наред.

Израждащата АГ само ме попита колко съм качила от началото и нищо друго не каза, което малко ме успокои. Честно казано, напрягащо ми е всеки път да ме посрещат с “Колко кг качи? Ох, много са” 🤷🏻♀
Ако бебето е добре и нямаш завишени стойности при изследванията, не го мисли много.

# 490
Аз до тук общо съм качила 10 кг. В 31г.с + 2 дни съм. Сега на 16.03 ще видим АГ какво ще каже, мисля че е нормално тези кг. Меря се всеки понеделник на гладно сутрин и качвам около 200-300 гр на седмица. Но миналата не качих и грам.

# 491
Аз съм качила до момента 18 седм и 3 дни -5кг което си е бая! Въпреки че съм с повръщане си качвам,но имам апетит.
Искам да попитам момичетата бебчетата ви в 18 седм или 18 седм + Колко тежаха?

# 492
Срам не срам, ще кажа... +12 кг в 20седмица... Но преди за забременея бях 49 кг , започнах и аз да не се харесвам. Менюто ми беше 3 сандвича на ден от оризовки, не от хляб, с малко кашкавал. И от време на време хапвах нещо друго. И много физическа работа. Изведнъж започнах да се храня като нормален човек и това също е фактор.

# 493
  • гр.Пловдив
Спокойно,момичета ,аз съм 160см и 90+ кг Smiling Imp

До момента съм качила 15кг ,до финала ще съм +25,но аз съм си по принцип и заводско по-едричка,а и с миналата бременност бях по същия начин,адски апетит ,после глад и така ...Wink

АГ -то ми я интересуват изследванията,кръвното и захарта да в ред ,както и бебето естествено,оттам нататък не ми е правила забележки за теглото Yum

# 494
Аз съм висока1.83 -72 кг. За сега съм качила 2 кг и то за 2 седмици , а не ям много, движа се…. Доктора каза да не качвам повече от 83 кг..
Моето бебе в 17 седмица беше 220 гр ,в 19 та вече е 315гр

Общи условия

Активация на акаунт