Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 75

• 37 478
  • 773
  •   1
Отговори
# 585
Имат и други специалисти, ако имаш предвид УНГ, знам че има в мол Парадайс, за болницата не съм сигурна. Тест за ковид са ми правили преди трансфер и не ти бъркат в носа, а в гърлото, много по добре е....

А в Надежда имат ли и други специалисти, тъй като май съм болна и ако се наложи да ме преглежда някой освен АГ, да не се разхождам из болниците... И правят ли ковид тест там  понеже главата ще ми гръмне и ако ни бъркат в носа ще е просто.....

# 586
В болница Надежда, също има всякакви специалисти. Но все пак е болница за женско здраве, при прием правят ков. тест, и ако някой е с подобни симптоми също, както е казала дамата преди мен пробата се взима от устата. Simple Smile

# 587
Тези които се следят по ЗК при бременност. Всеки месец ли се взима направление от личния лекар. Или едното си важи до края на бремеността ?

# 588
Като се запишеш около 12та седмица на женска консултация, повече няма нужда от направления.

# 589
Добре, благодаря !

# 590
Взима се едно за първите прегледи. После АГ казва кога да се вземе следващото за ЖК. То си е до раждането. Взима се ново само ако искате да смените АГ. След записването направления за изследване и други специалисти могат да дават както ЛЛ така и АГ.

# 591
Да се има предвид, че някои ЛЛ са супер мизерници. Като отидох за направление за ЖК първо ме отряза, че абсурд да ми дава каквито и да било направления за изследвания, ако не са за ковид ... Понеже исках да си пусна ПКК. Второ, да внимавам много добре кой си избирам за ЖК, защото после няма да ми даде пак направление за смяна .

# 592
Нали като отидете на ЖК ви пускат ПКК и необходимите изследвания, защо от ЛЛ сте искали?

# 593
Защото с предната бременност жк ми даде час за след десетина дена и сега си мислех, че пак ще чакам повече време и исках да съм сигурна, че съм добре. Но сега ме записа веднага и ми пусна изследванията за следващия ден.

# 594
Момичета, в 36 г.с. съм и на изследванията днес излязоха кетони в урината. В понеделник ми е часа, някой сблъсквал ли се е с такова нещо и на какво може да се дължи? Започнах да пия повече вода. Също така утайката е 60, не е ли много, знам че при бременните физиологично се завишава, но чак толкова 🤔 Не съм боледувала, в момента също се чувствам добре. Преди две седмици беше 16.

# 595
Пак аз. Направо съм шашинг вече. След зверското главоболие от вчера и Т, отидох на преглед в Надежда. Казах им, че съм с оплаквания, но не ме взеха на спешен кабинет, а си чаках за редовен преглед.... Платих си и 60лв за ковид защото не съм през спешното.. Интересно, че досега съм била 4 пъти при моята АГ и си беше двуплодна бременност, ясно се виждаха 2 сака, дори втори ембрион. Но тя каза преди точно седмица, че той се резорбира. Днес този лекар ми каза, че няма втори сак, нито остатъци да е имало такъв... Как за 7 дни го имаше, сега не?! Доктора каза и че нямам зацапване, но като се прибрах хоп кафяви малки слузести неща по хартията... Това зацапване ли е, нещо от матката ли е? Там всичко беше ок, и после почнаха тези неща и се притесних..всеки ден ли да ходя егати.... Болки нямам.... За другуте оплаквания нищо. Отидохме до друг спешен кабинет и ми назначиха изследвания, казаха, че съм с вирус. Лечение никакво. АГ ми каза по телефона да пия парацетамол. Ии направо съм много притеснена, само с него ще мине ли вирус?! Да настоявам ли за още нещо? Как така за 1 седмица ту има 2 сака, ту не?! Няма как за 7 дни да се е резорбирал..

# 596
И аз бях така на предните изследвания с кетони. Сега нямам. Казаха ми повече течности.

Момичета, в 36 г.с. съм и на изследванията днес излязоха кетони в урината. В понеделник ми е часа, някой сблъсквал ли се е с такова нещо и на какво може да се дължи? Започнах да пия повече вода. Също така утайката е 60, не е ли много, знам че при бременните физиологично се завишава, но чак толкова 🤔 Не съм боледувала, в момента също се чувствам добре. Преди две седмици беше 16.

# 597

големи количества чай от шипка според мен биха помогнали, но истинската шипка, а не на пакетчета.

# 598
Момичета, нося очила от години, като основната причина е астигматизъм, но имам и леко късогледство. Желанието ми е по възможност да раждам нормално. Разбрах, че трябва да се консултирам с офталмолог, най-вече заради късогледство. Тези от вас с опит могат ли да споделят препоръка за очен лекар в Пловдив, който има опит в такива прегледи и съответно нужната апаратура? Разбрах, че ако апаратурата е специализирана, мога да се размина и без разширяване на зениците. В 32 г.с съм, ако това е от значение. Благодаря!

# 599
TulipFlower, аз съм с -5 диоптър и астегматизъм  и си родих нормално, живот и здраве сега и второто искам да е така. Не съм от Пловдив за да дам насоки за лекар.
Отидох при една лекарка, която само като видя, че съм с очила написа секцио. После записах час за друга. Помня, че трябваше да съм влязла в 8 месец на моя преглед 2020 и ми слагаха капки, но не знам защо си виждах нормално след тях. Лекарката щеше да пише, че съм показана за секцио, но реших да попитам какъв е реалният риск. След като ми отговори 5 % поисках да запише, че мога да родя нормално и това я очуди. Явно са свикнали да ги търсят нарочно за причина за секцио.

Общи условия

Активация на акаунт