Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 75

• 37 484
  • 773
  •   1
Отговори
# 570
Вероятно да. АГ вече ми изписа антибиотика Клиндавазин вагинално и каза да го започвам от сега, въпреки че на листовката пише да се използва към второ и трето тримесечие, но явно така е преценила.
Притеснителното ми е, че в интернет няма особено информация за този антибиотик, а аз обичам да си чета и разучавам на дълго и на широко Joy

Скрит текст:
А от коя седмица най-рано е допустимо да се започне антибиотик? Аз съм със стрептококи, но в 13-та седмица и очаквам и при мен да изпишат антибиотик.

Аз бях съвсем в началото на бременността (някъде 7г.с.) , когато ми се наложи да пия Аугментин (бях с инфекция на Бартолиновата жлеза), 3 седмици по-късно трябваше да пия по-силен антибиотик. Както са казали по-рано: в някои случаи е по-добре антибиотик, отколкото инфекция.

# 571
Момичета искам да попитам били ли сте при доктор Троянчев на ФМ, ако може да изкачете мнение като професионалист добре ли е , спазват ли се часовете за гр. Пловдив питам

# 572
Искам да попитам момичетета които са 19,20 седмица. Колко е пулса на вашите бебчета?

# 573
От сутринта ме боли главата, запушен ми е носа и ме втриса. Може би настивам.. Какво мога да пия? Инфлуцид? Някакви чайове?
Бусколизин за силни болки,панадол или парацетамол за темп.

# 574
  • Пловдив
Момичета искам да попитам били ли сте при доктор Троянчев на ФМ, ако може да изкачете мнение като професионалист добре ли е , спазват ли се часовете за гр. Пловдив питам

При него съм била за 5 D ехограф. Добре и обстоятелствено обяснява.

Самият той беше казал тогава (преди 11 години), че "часовете са за ред", да се знае кой след кого е, не толкова че се влиза на точното време.

Като цяло съм с хубави впечатления.

# 575
Здравейте, момичета! Моята женска консултация беше на 14.03, по ПРМ съм в 16+5 г.с, а по ехограф 17+4 г.с.
Лекарката видя в плексуса две кисти едната отляво, а другата отдясно, които по принцип са маркер за някакъв проблем, но тъй като пренаталният ми тест е наред ми каза, че течността  ще се резорбира в следващите седмици.
Прочетох стари теми във форума, в които майките пишат че до 28 г.с. изчезват, надявам се на следващата консултация на 14.04. поне да са намалили размера си, че имам още много седмици до 28 г.с.
Някоя от Вас сблъсквала ли се е с този проблем?

# 576
Момичета имам нередовен стомах/ констипацията.
Прясно мляко ,кисело  , топла вода , круши, тиква , чайове… нищо не помага. Мога ли да хапна шоколад Комфорт ? Позволен ли е при бременност. Приятелка ми каза че нейната акушерка е позволила, но четох че е противопоказно.
Безвредни при бременност да лактулозата(дуфалак) и свещичките Eva q. При мен к двете имаха ефект и ги взимах половината бременност при нужда.

# 577
Здравейте, момичета! Моята женска консултация беше на 14.03, по ПРМ съм в 16+5 г.с, а по ехограф 17+4 г.с.
Лекарката видя в плексуса две кисти едната отляво, а другата отдясно, които по принцип са маркер за някакъв проблем, но тъй като пренаталният ми тест е наред ми каза, че течността  ще се резорбира в следващите седмици.
Прочетох стари теми във форума, в които майките пишат че до 28 г.с. изчезват, надявам се на следващата консултация на 14.04. поне да са намалили размера си, че имам още много седмици до 28 г.с.

При мен много по-рано от 28г.с. се бяха резорбирали. И моят пренатален тест беше добре ,затова не се наложи да правя други изследвания. Често срещано е ,не се притеснявайте

# 578
Ще се ходи на спешен кабинет. Моля кажете ми в Токуда има ли спешен АГ кабинет или си е един? Май входа беше отвън от двора директно, нали?

# 579

При мен много по-рано от 28г.с. се бяха резорбирали. И моят пренатален тест беше добре ,затова не се наложи да правя други изследвания. Често срещано е ,не се притеснявайте
Много Ви благодаря!

# 580
Ще се ходи на спешен кабинет. Моля кажете ми в Токуда има ли спешен АГ кабинет или си е един? Май входа беше отвън от двора директно, нали?

За Токуда нз сигурно има, аз съм ходила в Надежда, другото място на което бих отишла ако ми се беше наложило е Майчин дом . Стискам палци всичко да е наред!

# 581
Здравейте, аз искам да попитам в 29 г.с. + 3 дни съм и днес не съм усещала бебето никъде освен доста ниско долу чак на триъгълника, ако мога така да го опиша и то не баш ритници, а все едно нещо бълбукащо и бодеж и след това започва да ми се ходи по малка нужда(когато са по-силни). Това неговите движения ли са чак там долу или пък повод за притеснение и утре да ходя при АГ? Около 23 г.с. ми се случи същото и отидох. Всичко си беше наред. Тогава ми обясниха, че е ниско долу все още бебето и е нормално, но вече би трябвало по-нагоре да е. Разбирате, когато нещо не е като предния ден и се шашкам😤

# 582
А в Надежда имат ли и други специалисти, тъй като май съм болна и ако се наложи да ме преглежда някой освен АГ, да не се разхождам из болниците... И правят ли ковид тест там  понеже главата ще ми гръмне и ако ни бъркат в носа ще е просто.....

# 583
Здравейте, аз искам да попитам в 29 г.с. + 3 дни съм и днес не съм усещала бебето никъде освен доста ниско долу чак на триъгълника, ако мога така да го опиша и то не баш ритници, а все едно нещо бълбукащо и бодеж и след това започва да ми се ходи по малка нужда(когато са по-силни). Това неговите движения ли са чак там долу или пък повод за притеснение и утре да ходя при АГ? Около 23 г.с. ми се случи същото и отидох. Всичко си беше наред. Тогава ми обясниха, че е ниско долу все още бебето и е нормално, но вече би трябвало по-нагоре да е. Разбирате, когато нещо не е като предния ден и се шашкам😤
Дали има повод за притеснение може само доктор да каже.Нямаш ли свои начини да го предизвикаш да се поразмърда? Например ,доказано е ,че след хапване на нещо сладко или  при слушане на класическа музика ,бебетата се превъзбуждат. Аз моето с тази музика от 17 г.с го тормозех ,щом се филмирах. Сега съм в другата крайност-реших ,че с тези мои експерименти излишно го превъзбуждам,като от музиката буквално откача и след сладко,и не му влияя добре на нервната система,та се спрях.Някой бременни казват ,че си почукват леко коремчето,за да усетят контакт. Пробвай нещо,все ще намериш и своя начин,даже да не се обади бебока,съм сигурна ,че си релаксира лежерно.Понякога са потайни 🥰

# 584
Аз като не усещах бебето си сипвах една чаша сок, изпивах я и лягах настрани. След малко се разбуждаше и се успокоявах.

Общи условия

Активация на акаунт