Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 75

• 37 461
  • 773
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, бременна съм в 15г.с, втора бременност. Попринцип през годините винаги съм била с чиста микробиология. Откакто съм бременна слагах вагинално естрофем, утрогестан и прочие. Излезе ми на едната микробиология Garnerella, лекувах с Арилин рапид, сега пак излезе същото. Почвам нов АБ. Въпросът ми е  за качествен пробиотик или някакъв съвет да си повлияя благоприятно на флората. Ясно ми е за сладкото, не консумирам.
Благодаря на отзовалите се!

Сайта е ZDRAVIS.com

# 616
Т ако не е висока,не е страшно.Ама само парацетамол 🤨,аз съм пила Осцилококиум,кято бях бременна.Црп щом е завишено,има някаква инфеция явно,поискайте второ мнение.

# 617
То ми е леко високо през цялата бременност но АГ каза, че не е страшно. Сега малко още се покачи от вируса. В понеделник моята АГ се връща на работа и ще говоря и с нея.
Т вече нямам всъщност главата само при резки движения ме боли. Но просто исках да знам дали е имало последствия при някой и като цяло изкаран вирус през бременността води ли до усложнения с плода?

# 618
  • София
Не води, трябва да е някакво огромно изключение. Щом и лечението е само с парацетамол, значи не са преценили, че инфекцията е много опасна.

# 619
И двете бременностти съм била с вирус. Първата миналата година след връщане от почивка на морето бях много зле, а дори още не бях чула пулса на бебетои изобщо бях на тръни доста време, но всичко е наред здраво е детето и в момента разхвърля Grinning сега отново съм бременна и около 13-14 г.с. изкарах ковид за втори път, засега всичко е наред Blush
Не се притеснявай излишно, почивай си и не го мисли, всичко ще е наред. Моите наблюдения са, че почти всяка бременна в началото на бременността изкарва някакъв вирус, защото имунната система отслабва, което е естествено и нормално. Трябва да минат поне 3-4 дни, за да има подобрение, до тогава си почивай, пий много вода и чай и мисли позитивно. Flowers Four Leaf Clover

# 620
Вземете си авирон рапид по схема. Ок е при бременност. Ако имате хрема, може спрей синулан. Не бива да допускате т. повече от 37,5, защото е вредно за плода.

33Hope, опитай с вагиналния пробиотик нарине. На мен ми помогна за тази гад, а антибиотика само ми докара допълнителни болежки.

# 621
Слагали ли са ви спекулум в края на 5ти месец ?

# 622
Наложи ми си да пия аналгин. Колко време след приема мога да давам кърма ? По-късно ще звънна и на педиатъра

# 623

Здравейте, дали има някой запознат, опасни ли са тези нитрити в урината , бременна съм в 16г.с. .Много се притеснявам лекаря ме насочи към стерилна урина, на която чакам резултати.
Интересуваме някой сблъсквал ли се е с този проблем и лечението е задължително болнично или се пие антибиотик.

# 624
Добър ден 😊 Някой имал ли е прескачане на сърцето в края на бременността? И евентуално да се е съветвал с кардиолог? Благодаря.

# 625
Добър ден 😊 Някой имал ли е прескачане на сърцето в края на бременността? И евентуално да се е съветвал с кардиолог? Благодаря.
Здравей, да аз имам нормално е, АГ ми увеличи дозата магнезий. Пия Магнерот 3*1 и намаля като цяло прескачането.

# 626
  • Sofia
Аз имам и преди и по време на бременност. Всеки път ми изписват магнезий. Засега помага.

# 627
Мами при вас кога започнаха да отичат глезените на краката, аз вече съм в 20г.с имам движение като цяло не съм само на едно място не ме болят, но вчера забелязах че да ми подути, това нормално ли е ?

# 628
Мами при вас кога започнаха да отичат глезените на краката, аз вече съм в 20г.с имам движение като цяло не съм само на едно място не ме болят, но вчера забелязах че да ми подути, това нормално ли е ?
Поговорете с АГ,ако са само глезените,би трябвало да няма нищо притеснително,пусни си албумин и намали солта.Но все пак се консултирай Simple Smile Моите мн се подуваха ,но в по-напреднала бременност.

# 629
има ли някоя мама, която е раждала секцио със спинална упойка, но е имала сколиоза и дискова херния? мерси

Общи условия

Активация на акаунт