Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 75

• 37 466
  • 773
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Тези от вас с опит могат ли да споделят препоръка за очен лекар в Пловдив, който има опит в такива прегледи и съответно нужната апаратура? Разбрах, че ако апаратурата е специализирана, мога да се размина и без разширяване на зениците. В 32 г.с съм, ако това е от значение. Благодаря!
През 2018 ходих при Марияна Инджева (вижте в нета координати). Аз също съм с астигматизъм и тя ми беше казала, че мога да родя нормално.

# 601
Здравейте мамчета, моя преглед мина тази вечер, в 32 г.с записваха ми тонове, всичко ок, но бебка още не се е обърнала. Още е с дупето надолу, знам че има още време, но мъъъъничко ми е притеснено. Искам да родя естествено. 🙄👶💟

# 602
Тези от вас с опит могат ли да споделят препоръка за очен лекар в Пловдив, който има опит в такива прегледи и съответно нужната апаратура? Разбрах, че ако апаратурата е специализирана, мога да се размина и без разширяване на зениците. В 32 г.с съм, ако това е от значение. Благодаря!

Доколкото знам, нито астигматизма, нито диоптъра сами по себе си са предпоставка, НО повишеното очно налягане е. Задължително се проверява налагянето за родоразрешение! Не знам защо точно, но на мен ми направиха и оглед на Голдман, което ми беше неприятно. По време на предишната си бременност правих в София и ми разширяваха зениците. Без да имам кой знае какви познания за специалисти в Пловдив съм сигурна, че Луксор е подходящо място.

# 603
Аз също съм с късогледство и 5 диоптъра, но лекаря си ми даде становище за нормално раждане, каза че диоптър не е основание за секцио, важни са очните дъна. От София съм и не мога да препоръчам за Пловдив.

# 604
Момичета, нося очила от години, като основната причина е астигматизъм, но имам и леко късогледство. Желанието ми е по възможност да раждам нормално. Разбрах, че трябва да се консултирам с офталмолог, най-вече заради късогледство. Тези от вас с опит могат ли да споделят препоръка за очен лекар в Пловдив, който има опит в такива прегледи и съответно нужната апаратура? Разбрах, че ако апаратурата е специализирана, мога да се размина и без разширяване на зениците. В 32 г.с съм, ако това е от значение. Благодаря!

Д-р Кючуков, клиника Луксор. Бях миналата година, много е любезен и внимателен, обяснява, прегледа е обстоен. Млад и много симпатичен лекар Grinning Heart Eyes

# 605
Очното изследването, което се прави в тези случаи е оглед с Голдман. При него се разширяват зениците. Неприятно е, но самия оглед става бързо. Най-добре е да се прави в 8ми месец.

Аз също съм късогледа, но след такова изследване заключението беше, че мога да родя нормално, тъй като нямам изменения в ретините. Имам две нормални раждания.

# 606
И аз съм с късогледство и астигматизъм, обаче не това е фактор, а състоянието на ретината. При мен се установи че имам увреждане по периферията на ретината, което представлява риск, в зависимист от това как ще протече раждането, ама то никой няма как да знае как ще протече и дали си заслужава човек да рискува.

# 607
Бихте ли ми препоръчали книги, в които пише всичко за отглеждането, кърменето и т.н. на новороденото? 🙂

# 608
За кърменето препоръчвам "Всичко за кърменето" на Христина Янева - Хедра

Благодарение на тази книга и онлайн лекциите на Ася Демирева успях да закърмя веднага сина си след секцио и успешно кърмих 11 месеца. (Отбих по мое желание)

# 609
Мами, с вирус съм някакъв.. В 9гс. Почнах да се филмирам много ли е опасно за плода... Някой карал ли е вирус в първия триместър и имало ли е последици? Много ми е гадно и много го мисля Confused

# 610
Мами, с вирус съм някакъв.. В 9гс. Почнах да се филмирам много ли е опасно за плода... Някой карал ли е вирус в първия триместър и имало ли е последици? Много ми е гадно и много го мисля Confused
Какъв вирус по-точно?Имате ли температура?Консултирахте ли се с АГ-то?

# 611
Здравейте, бременна съм в 15г.с, втора бременност. Попринцип през годините винаги съм била с чиста микробиология. Откакто съм бременна слагах вагинално естрофем, утрогестан и прочие. Излезе ми на едната микробиология Garnerella, лекувах с Арилин рапид, сега пак излезе същото. Почвам нов АБ. Въпросът ми е  за качествен пробиотик или някакъв съвет да си повлияя благоприятно на флората. Ясно ми е за сладкото, не консумирам.
Благодаря на отзовалите се!

# 612
Не знам какъв е вируса, ходих на преглед и само пуснаха Пкк и още нещо. Имам леко високо црп, Т, главоболие.

# 613
Не знам какъв е вируса, ходих на преглед и само пуснаха Пкк и още нещо. Имам леко високо црп, Т, главоболие.
Ами редно е лекар да ви предпише лечение. Все пак сте бременна. Какво ви назначиха?

# 614
Парацетамол.

Общи условия

Активация на акаунт