Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 75

• 37 423
  • 773
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, бременна съм в 28 г.с и всичко върви нормално. Но преди малко изведнъж като ме обля топла вълна и ми стана жега и сърцето ми се разтупка, като заедно с това и контракция Бракстън Хикс се усети. Мина ми за няма и минутка. Мерих кръвното - нормално 119/79. Утре по принцип ми е ред за кръвните изследвания и в сряда при АГ. Но при вас такива неща случвали ли са се!?!
Пия и Магнерот 2*1

Аз имах подобни усещания около 28гс... мисля че беше пулс/кръвно... ама бяха окей пулса беше висок но явно еднократно. Но и не се чувствах добре,  лек задух стягане в гърдите... беше за 1 ден. Запазих час за кардиолог и тя каза че през тази седмица много се увеличава кръвотока, защото плода вече е голям, но ми прегледа и урината, каза да следя пулс/кръвно, защото след 28гс се увеличава риска от прееклампсия. Задържам вода иначе и пиех протеин млечен изписан от кардиолога.

# 121
Здравейте, от днес усещам леко парене при уриниране а също така и кърмя. Не пия никакви лекарства все още а съм на лекар в сряда. До тогава се чудя да продължавам ли да кърмя?!

# 122
Аз не виждам причина да спрете да кърмите.

# 123
Здравейте. Днес бях на гинеколог, видя плодно сакче и жълтъчно тяло. 5+1г.с.се пада. Каза, че щом има жълто тяло ще се появи и ембрион, но аз нали съм малко паника и да питам тук така ли е.. Означава ли, че ще се появи и се чуе пулс след няколко дни Relieved

# 124
Въпросът е малко странен така зададен.
Разбира се, че не е задължително да се развие ембрион, да има сърдечна дейност и бременността да е успешна. Може да приключи във всеки един момент-днес, утре, след две седмици, след месец....
Важното е, че в момента се вижда точно това, което трябва да се вижда и всичко за момента е ок. Какво ще стане оттук-нататък обаче никой не може да каже.

# 125
  • Sofia
Здравейте. Днес бях на гинеколог, видя плодно сакче и жълтъчно тяло. 5+1г.с.се пада. Каза, че щом има жълто тяло ще се появи и ембрион, но аз нали съм малко паника и да питам тук така ли е.. Означава ли, че ще се появи и се чуе пулс след няколко дни Relieved
Само да уточня. Жълтото тяло се намира на яйчника и го има всеки път след овулация. Жълтъчното мехурче е в матката и се вижда вече при установена бременност и то е това, което "храни" ембриончето в съвсем начален етап.
Да, ако има жълтъчно мехурче, това означава, че се очаква да се появи и ембрионче.
За пулс - божа работа. Ако всичко е наред и пулс ще има. Но самото жълтъчно мехурче, както е написала Pistachio, не гарантира правилно развиваща се бременност.

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 20:50 от Brin de muguet

# 126
Момичета, може ли да ми подскажете какви други сокове мога да си цедя освен комбинацията цвекло, моркови и ябълки? Правя си такъв преди обед, а следобед или портокали, или грейпфрути на цитрус пресата. Иска ми се нещо разнообразно да добавя - сезонно и по възможност зеленчуци. Гледам, гледам сергията в плод-зеленчука и не ми идват други комбинации. Става ли примерно сок от тиква с нещо друго? Приемам всякакви идеи.

# 127
Аз само за селъри се сещам, но не знам дали е препоръчително за бременост.

# 128

Доколкото знам не може сок от селъри по време на бременност. Иначе щх да го пия нон стоп 😃

# 129
  • Седмото небе
Ян, тихичко честито засега! Дано всичко се развива нормално до край. Стискам палци!

# 130

Доколкото знам не може сок от селъри по време на бременност. Иначе щх да го пия нон стоп 😃

Това не е вярно. Пих го всяка сутрин, от средата на втория триместър още. Целината има доста витамини и няма логика да не е позволена по време на бременност.

# 131

Момичетата са ти отговорили. Само да добавя, че е много рано и на този етап няма как да де потвърди успешно развиваща се бременност. Лично за мен, прегледите толкова рано водят до повече притеснения отколкото успокоение и са безсмислени, освен ако няма някакви индикации за проблем. След около 2-3 седмици вече ще е възможно да се види сърдечна дейност и тогава ще могат да ти потвърдят развиваща се бременност.

# 132
Мами да ви попитам за марка колички която се ползвали или ваша приятелка която познавате и има добри отзиви.

# 133
Мами да ви попитам за марка колички която се ползвали или ваша приятелка която познавате и има добри отзиви.

Има теми за колички и за подготовка за бебето, пишете там. Тази е за бременност.

# 134
  • Sofia
Да ви попитам при вас бебетата кога се обърнаха с главата надолу?
При мен от самото начало си стои напречно и понякога застава седалищно.
Вече съм 29+4, а тя продължава да си седи напречно с гръбчето надолу. Започвам да се чудя има ли шанс да се обърне.

Общи условия

Активация на акаунт