Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 75

• 37 435
  • 773
  •   1
Отговори
# 135
Да ви попитам при вас бебетата кога се обърнаха с главата надолу?
При мен от самото начало си стои напречно и понякога застава седалищно.
Вече съм 29+4, а тя продължава да си седи напречно с гръбчето надолу. Започвам да се чудя има ли шанс да се обърне.

Има случай да се обърнат в 38 -ма та няма смисъл това да го гледате и мислите от сега.

# 136
Момичета искам да попитам някоя от вас имала е болки?Усещам една болки и едно напрежение,на моменти го имам и във влагалището.Рядко имам втвърдяване на корема,но тия болки ме притесняват.Много страни усещания.В 16 седмица съм. В четвъртък съм на консултация и ще питам. С първата бременост нямах такива усещания. С ниска плацента съм ако има значение! Пия нож па при дискомфорт. Тия болки ги имам от седмица и не са всеки ден,а през ден,два. Ще се радвам ако някое момиче сподели ако е имала сходен пробле.

# 137
Пак съм аз, вчера писах, че съм в 5гс,днес имам кървене. Какво да правя, моля кажете ми, че се паникьосах

# 138
Обадете се на лекаря, щом е установена вътрематочна бременност, най-вероятно ще ви изпише задържащи препарати.
Прогестерон изследвали ли сте? Ако не- пуснете един, може да е нисък и затова да прокървявате.
Как изглежда кървенето- светло, кафеникаво, обилно ли е? Болки имате ли?

# 139
  • Sofia
Пак съм аз, вчера писах, че съм в 5гс,днес имам кървене. Какво да правя, моля кажете ми, че се паникьосах
Опитай се да не се паникьосваш, това с нищо не помага.
Първо обаждаш се на твоето АГ. Ако не вдига, не чакаш, а отиваш в някой спешен АГ кабинет.
Трябва да се види от какво е това кървене.
И при други момичета (вкл и при мен) е имало кървене в ранна бременност, което е било овладяно с медикаменти.

# 140
Момичета искам да попитам някоя от вас имала е болки?Усещам една болки и едно напрежение,на моменти го имам и във влагалището.Рядко имам втвърдяване на корема,но тия болки ме притесняват.Много страни усещания.В 16 седмица съм. В четвъртък съм на консултация и ще питам. С първата бременост нямах такива усещания. С ниска плацента съм ако има значение! Пия нож па при дискомфорт. Тия болки ги имам от седмица и не са всеки ден,а през ден,два. Ще се радвам ако някое момиче сподели ако е имала сходен пробле.

Нормално е втората бременност да има повече болки. Аз имах доста повече болки в таза и в областта на влагалището. Носех и бебето по-ниско и заради това имах подобни неразположения. Всяка следваща бременност организмът се амортизира все повече. Коментирай го с лекаря, но предполагам, че не е нищо притеснително.

# 141
Ходих на спешен кабинет, отлепил се е сака и имам хематом. Трябва да лежа и пия сумати неща. Дано всичко се оправи......

# 142
  • Sofia
Yan, само спокойно.
Важното е, че сте взели мерки навреме. Не мърдай от леглото и си спазвай терапията. Много момичета са били така и нещата могат да се закрепят.

# 143
Много се надявам... Да питам сутринта имах розово кървене, сега е тъмно червено. Кое е по-добре и кое е по-притеснително?

# 144
Розово и червено са прясна кръв, кафяво е стара кръв, която се изчиства.
Какво е количеството, леко зацапване или като цикъл например? Пуснахте ли прогестерон?

# 145
  • Sofia
Много се надявам... Да питам сутринта имах розово кървене, сега е тъмно червено. Кое е по-добре и кое е по-притеснително?
Сутринта си имала розово кървене, защото тогава то едва е започвало и е било още слабо.

Само да ти кажа, че щом имаш хематом, ще кървиш или ще се налага да лежиш, докато той не се изчисти. Приготви се, че може и да е по-продължително. Червеното кървене трябва да бъде овладяно и целта е да стигнеш до кафява кръв и съответно спиране на кървенето.

# 146
Да, аз само лежа от обяд. Не бих казала, че е обилно, но е много червено. Изписаха ми прогестерон 3х2, бусколизин, но шпа и селен..

# 147
Здравейте, утре съм на БХС. Първа бременност ми е и не знам на гладно ли трябва да ми вземат кръв?

# 148
Здравейте, утре съм на БХС. Първа бременност ми е и не знам на гладно ли трябва да ми вземат кръв?

За това изследване, не е необходимо да сте гладна.

# 149
Хей, пак съм аз. Кървенето спря съвсем.. Не мога да повярвам чак. Може и да се появи пак де, но все пак за 3 приема на изписаните ми неща имаше ефект. Аз се бях настроила за 1 2 седмици. Дай Боже да се види ембрион следващият път..

Общи условия

Активация на акаунт