Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 75

• 37 510
  • 773
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, имам бързи 2 въпроса.
1. Защо не е препоръчителен прием на магнезий в ранните седмици?
2. Колко време след терапия за нарушена влагалищна флора (бактерии) , може да те даде вагинален секрет за изследване?
Благодаря 🤗
При ранен прием е добре предварително да се в направило изследване с установен дефицит . Магнезий ми бяха изписали за крампи в краката ,контракции и т.н. в по-напреднала г.с. В ранна бременност но-шпа.Предполагам ,че хроничното приемане ще намали терапевтичния му ефект,ако по-късно наистина бременната има нужда. Вероятно се изписва и за др,някоя мама може да допълни ,ако й е бил изписан по-рано .

# 226
На мен ми предписаха Биозин Фем - хапчета. Пия ги през цялата бременност и МБ винаги е чиста, а съм със серклаж и съответно доста податлива. Единствената МБ с Ешерихия коли ми беше точно след серклажа (в 16г.с.), от тогава всичките са чисти, но не съм спирала приема на Биозин фем. Преди време ми бяха изписали Лактажин заради намалени лактобацили, но не мога да кажа доколко помага.

На мен ми правят микробиология поне след 4-5 дни. Най-скоро са ми правили след 3.
По първия въпрос и аз не мога да отговоря.
А и аз да питам. За възстановяване на флората след лечения с антибиотици, какви глобули сте ползвали, които да действат ефикасно? Чета за Лактажин  и някакви други, но има много марки.
Благодаря!

# 227
Здравейте, бременна съм в 12 +4 и от около 4 5 дни както нищо не усещах, така изведнъж корема ми сякаш почна да ми тежи, странна тежест, боцкания от време на време.
Бях в петък на преглед бебето е добре, отговаря си, изписаха ми Алеракт 2 по 1 и нош па при нужда. Нищо не каза доктора за тази тежест.
Корема ми е мек, не става твърд или нещо подобно. Но все едно порастна за последните дни и усещам някакво постоянно подуване.
Ще се радвам за мнение дали е ок това?

# 228
Здравейте, бременна съм в 12 +4 и от около 4 5 дни както нищо не усещах, така изведнъж корема ми сякаш почна да ми тежи, странна тежест, боцкания от време на време.
Бях в петък на преглед бебето е добре, отговаря си, изписаха ми Алеракт 2 по 1 и нош па при нужда. Нищо не каза доктора за тази тежест.
Корема ми е мек, не става твърд или нещо подобно. Но все едно порастна за последните дни и усещам някакво постоянно подуване.
Ще се радвам за мнение дали е ок това?
Аз съм по същият начин и се видя на ехограф че са контракции. Започнах 17 седмица и наистина са всеки път различни болките. Алеракта го пия трети ден и ще видим дали има ефект. Иначе АГ на частно рои който му се иска да почна магнезий чист към 20 седмица. Аз съм и с ниска плацента незнам дали има значение☺

# 229
Милото, благодаря. А в какви дози го пиеш?
Аз този път си бях по спешност на преглед при репродуктивният, с хубава апаратура е, но нищо не каза за контракции, а ми много странна тази тежест. И от време на време някакво изтръпване около влагалището навътре. Ох не мога да го обесня.
На мен само ми каза предна плацента. Може и моята да е ниска, знам ли?
А препоръчва ли нещо при тези контракции толкова рано? Лежане? Опасни ли са?

# 230
Момичета, моят корем пък е много твърд и на моменти много опънат. След 3 месеца лежане, започнаха смени на работа по 14 часа, къде седнала къде права, много време си е. От първия ден се усетих така,към края деня не можех да си поема въздух хубаво, уплаших се. Прегледа наближаваше, отдадох го на умората. Следващите дни пак така, като простоя права повече от 2 3 часа същото, твърд и опънат много, все едно кожата ми ще се скъса.
Дойде прегледа попитах от какво е, изсмяха ми се и ми казаха, че съм бременна. Сега на 14март пак съм на преглед, пак ще кажа, но не се надявам на нищо чесно казано, Англия все пак.... Нито мога да си предпиша нещо сама, като незнам какво е, нито има кой да каже какво е Disappointed

# 231
Ами в тоя случай е добре да пиете магнезий и ще ви се отпуска корема. Не знам какви са тия АГ-та в тая Англия и какви са тия консултации и прегледи дето правят. Аз така бях с втвърден корем и много опънат и ми стагаше страшно и то към 5 месец и АГ веднага ми предписа магнерот по 3 пъти на ден. Та след като мина седмица, две и се отпусна постепенно коремчето.

# 232
Аз също бях в Англия, ходих в 18та седмица на преглед, заради контракции, само преслушаха пулса на бебето, нищо не ми изписаха.
По-късно в България ми изписаха Магнерот, но изобщо не ми подейства и докрая си имах контракции.

# 233
За съжаление, никакви прегледи никакви доктори. Не дай си боже нещо сериозно, не искам да си помислям какво ще правя Confused Първа бременност ми е, всичко ми е непознато и притеснително. А това безхаберие, влияе страшно много. Благодаря за информацията, аз знам че се пие магнезий, чета че повечето мами го пият, но не смея сама да го започна. Ще се тръшкам и ще лъжа на  другия преглед  (както за да ми вземат секрет).
С риск да хукна още утре да им се моля, какви може да са последвията, ако не се приема магнерот (ако имат такова)?

# 234
В някои случаи, честите контракции могат да доведат до скъсяване на шийката и преждевременно раждане. Затова е добре често да се следи, но за съжаление в Англия няма такова нещо.
Иначе при мен шийката не се скъсяваше и си родих малко преди термин, само беше доста неприятно с тези постоянни контракции.

# 235
Милото, благодаря. А в какви дози го пиеш?
Аз този път си бях по спешност на преглед при репродуктивният, с хубава апаратура е, но нищо не каза за контракции, а ми много странна тази тежест. И от време на време някакво изтръпване около влагалището навътре. Ох не мога да го обесня.
На мен само ми каза предна плацента. Може и моята да е ниска, знам ли?
А препоръчва ли нещо при тези контракции толкова рано? Лежане? Опасни ли са?
Аз съм по същия начин във влагалището напрежение,едно пулсиране и придърпване около яйчниците,боцкане абе и аз не мога да го обесня,точно. Иначе имам втвърдяване понякога като топчица пколо пъпа за секунди,но е рядко.При мен както казах на ехограф ме видя докторката на фетална,посещавам я веднъж месечно,защото знае че съм инвитро и си имам притеснения.Видя и ми показа контракциите. За сега ще съм на Алеракта 2х1 и нож па  3х2,днес ми е трети ден и съм добре.Доколкото знам магнезия е с натрупване и дозата не е кой знае колко трябва време за да има ефект. Като намалеят болките ще намаля и нож па,при мен бяха ужасни няколко дни. Следи си шийката при мен беше ОК,но сега ще ходя пак тази седмица при АГ по здравна каса че той никога нищо не вижда милия на ехограф🤷поне шийката да следи и микробиология да пусна,да не излезе нещо там.Аз също съм с предна,но ниска плацента

# 236
Да и аз се притеснявам за шийката.
За сега е 37мм, каза че е перфектна. Надявам се е прав.
На 10 януари беше 39мм.
С какво темпо трябва да се скъсява и изобщо това скъсяване норнално ли е ?

# 237
Да и аз се притеснявам за шийката.
За сега е 37мм, каза че е перфектна. Надявам се е прав.
На 10 януари беше 39мм.
С какво темпо трябва да се скъсява и изобщо това скъсяване норнално ли е ?
Имам един скрйншот от фейса на енда дама която е писала за милиметрите и шийката. Качвам ги,но незнам дали трябва да е така. С предната бременост която е естествена съм нямала проблеми,контракции,симптоми и прочие единствено имах нисък хемоглобин в края на 7 месец като при по-голямата част от бремените. Ако има момичета които са по запознати с размери за шийката нека се включат☺

# 238
Здравейте момичета😊
Имам едно запитване към ваз, дали може да се прави топла кола маска на интим по време на 🤰

# 239
Аз пък имам личен въпрос 🙂 Ако не ходите на кола маска за триъгълник и крака  ,то тогава лесно ли се справяте сами? На мен отдавна ми е трудно да се свивам и неприятно. Също ми е неприятно да си стоя така,но се притеснявам да не заклещвам бебчо. Голяма дилема .

Общи условия

Активация на акаунт