Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 75

• 37 530
  • 773
  •   1
Отговори
# 240
Аз ходя на кола маска, отдавна нямам нерви да се занимавам сама, отнема ми твърде много време. Не знам да има противопоказания за кола маска при бременност.

# 241
Аз специално за крака и подмишници си се оправям с епилатора без проблем - е усеща се, че е малко по -трудно, но внимателно с желание стават нещата.
Но за триъгълника преди си бях на козметик с фотоепилация - но тя след това каза, че не иска да рискува с фото и ме остави да се оправям - аз се оправях със самобръсначка няма проблем.
Вече в 7 ми месец нищо не виждам от корема  Grinning  и ми е доста трудно натам не знам какво ще правя.
Доколкото знам за топлата кола маска не е препоръчително да се слага там - горещи неща не са препоръчителни

# 242
  • Пловдив
Здравейте момичета😊
Имам едно запитване към ваз, дали може да се прави топла кола маска на интим по време на 🤰

Аз ходя на топла кола маска, вече влязох в седми месец, до сега нямах проблем, моята козметичка е правила дъщеря си почти до раждането, така че не виждам проблем. Сама ще ми е трудно да действам, а от бръснач имам адски обриви. Не изпитвам по-силна болка от обикновено, не се притеснявам на този етап.  За сега коремът ми не е чак толкова голям, но тепърва предстои да порасна, та ще видим как е положението.

# 243
На мен ми забраниха кола маска, а преди ходех на фотоепилация. Кола маската ми я забраниха след серклажа, с довода че е възможно болката да предизвика контракции, които в моя случай биха били силно противопоказни. Сега с корема ми е доста трудно, но с огледалце успявам да видя къде съм пропуснала и се дооправям.

# 244
Здравейте момичета😊
Имам едно запитване към ваз, дали може да се прави топла кола маска на интим по време на 🤰

Аз си правих. Въпроса е, че бях по изнежена, заради хормоните.

# 245
  • София
Момичета, аз вече съм в 45-те дни преди раждане, но не съм получила направление за раждане от следващия АГ. Така се стекоха нещата, че няма да раждам при него и днес ще му го заявя, най-вероятно ще бъде доста сърдит и недоволен и може и да ме 'отреже'. Мисълта ми е, мога ли да искам от личният ми лекар направление за раждане? Благодаря предварително.

# 246
Момичета, аз вече съм в 45-те дни преди раждане, но не съм получила направление за раждане от следващия АГ. Така се стекоха нещата, че няма да раждам при него и днес ще му го заявя, най-вероятно ще бъде доста сърдит и недоволен и може и да ме 'отреже'. Мисълта ми е, мога ли да искам от личният ми лекар направление за раждане? Благодаря предварително.

Не може да ви "отреже". Длъжен е да издаде направление и да ви даде документите от изследванията / обменна карта, които се представят при постъпване за раждане. Направлението е за един месец и някои лекари изчакват с издаването им. Ако нямате направление и се наложи постъпване в болницата за раждане те си издават служебно такова.

# 247
  • София

Не може да ви "отреже". Длъжен е да издаде направление и да ви даде документите от изследванията / обменна карта, които се представят при постъпване за раждане. Направлението е за един месец и някои лекари изчакват с издаването им. Ако нямате направление и се наложи постъпване в болницата за раждане те си издават служебно такова.

Благодаря за отговора, за документите и изследванията знам, че е длъжен да ми ги даде, но ще видим дали ще ми издаде направлението. 🙂

# 248
Здравейте, имам едно питане към вас аз в 16г.с и гърдите ме болят още от момента в които разбрах че съм бременна като цяло и преди менструация винаги са ме боляли но в момента са като топки доста болезнени, мисълта ми  е такава до кога продължава до края на самото раждане или има вероятност и по рано да приключи това напрежение.

# 249
Здравейте, имам едно питане към вас аз в 16г.с и гърдите ме болят още от момента в които разбрах че съм бременна като цяло и преди менструация винаги са ме боляли но в момента са като топки доста болезнени, мисълта ми  е такава до кога продължава до края на самото раждане или има вероятност и по рано да приключи това напрежение.

Мен мисля, че ме боляха много до 4-тия месец някъде. Сега просто са големи, но в няма тази болки отпреди. Би трябвало и при вас да отмине скоро.

# 250
Здравейте момичета, в 26 г.с съм  след прекаран ковид.Тази сутрин пуснах кръвни изследвания, но D Dimer излезе завишен.Дали е нормално за тези срокове от бременността?Прикачвам снимка

# 251
Vania, кръвната захар не е добре. Посети ендокринолог за повече разяснения.

# 252
Аз гледам че до 6 е нормата и си мисля че е наред Simple Smile

# 253
Аз гледам че до 6 е нормата и си мисля че е наред Simple Smile

Не, за бременни е до 5.10 тавана. 6 е за небременни хора.

# 254
Това е индивидуално. Мен си ме болят още ,сутрин най-много.

Общи условия

Активация на акаунт