Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 75

• 37 646
  • 773
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте. Има ли някой, при който бебето да е имало нисък пулс в ранните седмици? В 6гс съм, но установиха малко слаба сърдечна дейност, искам да питам някой в такива състояние дали всичко се е развило нормално после и каква може да е причината?
Колко слаб е пулса ? НЕ искам да те плаша ,нно при предишната ми Б (неуспешна) пулса пак около 6та седмица беше 59-60. Още тогава доктора ми каза , че не са добре нещата  ,но все пак ми изписа ацетизал кардио - явно кръвотока не е бил добър.За съжаление не помогна и загубих Б.Явно проблемът е бил генетичен.После ми се установиха ниско рискови мутации за тромбофилия.

# 271
Здрасти, 121 е пулса. Аз съм с тромбофилия и съм на терапия, тъй че май няма какво повече да направя.... Били са 2 сакчета, но само едното е оцеляло. Не знам дали не е нещо свързано с това...

# 272
Здравейте, имам въпрос относно съхранението на кърма. Бебето ми все още е в болницата, аз цедя кърма, за да мога да я задържа. Въпросът ми е как да я съхраня ? След всяко цедене да я слагам в пликче и във фризера или на края на деня да сложа в плик цялото събрано количество ? Ако е така, шишето, в което цедя в хладилника ли стои през деня ?
Когато дойде време за даване на замръзената кърма по какъв начин я съхранявам, ако е останало количество в плика след храненето.
Дано въпросът ми се разбира😀
Благодаря ви предварително.

# 273
  • Sofia
Здрасти, 121 е пулса. Аз съм с тромбофилия и съм на терапия, тъй че май няма какво повече да направя...
Еднааа идея е по-бавен. Но по принцип пулсът на ембриончетата варира от 120 до 160/170.
Когато бях в 6гс+2 пулсът на моето ембрионче беше 104. Сега съм в 31гс.
Имай предвид, че когато сърчицето започне да бие, пулсът започва бавно и постепенно се ускорява.
Не я отписвай тази бременност. Следвай си терапията.

# 274
Sunshine, за съхранението ще ти кажа какво ми каза моята акушерка. Взимаш пликчета и 2 шишета - едно за цедене и едно за хладилника. Кърмата може да седи цял ден в хладилника и до 6 месеца във фризера. Цедиш и прехвърляш в пликче в хладилника. На следващото цедене слагаш в шишето за хладилник. Като се охлади, добавяш в пликчето, което също е в хладилника (шишето за цедене си го ползваш само за цедене). Като ти е пълно пликчето - слагаш във фризер. Пликчетата надписваш с дните и даваш след това от най-старите към най-новите. За размразяването - вадиш от фризера и оставяш в хладилника цяла вечер и преди хранене само притопляш. Прави пликчетата по-малко милилитри, защото веднъж размразено, ако не се изпие, вече не става. Остатъчна кърма може да слагаш в банята на бебето, хидратира кожата и пази от инфекции. Тоест ако детето ще пие приблизително 500 мл на ден например, размеазявяш предната вечер само 5 пликчета по 100 мл и каквото остане може да сложиш във ваничката му. Дано да обясних достатъчно ясно 😂

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 23:00 от Rayli

# 275
Здрасти, 121 е пулса. Аз съм с тромбофилия и съм на терапия, тъй че май няма какво повече да направя.... Били са 2 сакчета, но само едното е оцеляло. Не знам дали не е нещо свързано с това...
Мисля , че има голям шанс за нормална Б ,стискам палци!

# 276
В 6+2 бях точно с пулс 120
Никой не ми е споменавал,че е нисък.
А сега преди 7 дни в 12 +2 бях с 178 и съответно се притеснявам,че е много висок.
Няма спокойствие, определено.

# 277
Много ви благодаря, надявам се поне това ембрионче да се пребори Heart

# 278
Sunshine, за съхранението ще ти кажа какво ми каза моята акушерка. Взимаш пликчета и 2 шишета - едно за цедене и едно за хладилника. Кърмата може да седи цял ден в хладилника и до 6 месеца във фризера. Цедиш и прехвърляш в пликче в хладилника. На следващото цедене слагаш в шишето за хладилник. Като се охлади, добавяш в пликчето, което също е в хладилника (шишето за цедене си го ползваш само за цедене). Като ти е пълно пликчето - слагаш във фризер. Пликчетата надсмиваш с дните и даваш след това от най-старите към най-новите. За размразяването - вадиш от фризера и оставяш в хладилника цяла вечер и преди хранене само притопляш. Прави пликчетата по-малко милилитри, защото веднъж размразено, ако не се изпие, вече не става. Остатъчна кърма може да слагаш в банята на бебето, хидратира кожата и пази от инфекции. Тоест ако детето ще пие приблизително 500 мл на ден например, размеазявяш предната вечер само 5 пликчета по 100 мл и каквото остане може да сложиш във ваничката му. Дано да обясних достатъчно ясно 😂
Благодаря ти много !
Това беше най-точното и опростено обясниние, което получих Grinning

# 279
Здравейте, искам да ви попитам понеже в момента ходя на женска консултация при лекар които и преди съм посещава, но от известно време се замислям да го сменя мисълта ми е каква е процедурата трябва да си поискам документите който са ми пре него и след което да взема отново направление от личния лекар и да отида при новия гинеколог ?

# 280
Отново съм аз...
Какво количество изцедена кърма е нужна на новороденото ? Има ли някаква формула ? Ако кърмата ми не е достътъчно с АМ ли се дохранва ?
Ще задам всичките си въпроси и на педиатър, но ми се иска да съм подготвена.

# 281
  • София
Здравейте, в 36 г.с съм и от няколко дни ме боли 'срамната кост', болката е най-често вечер като си легна едвам се завъртам, понякога боли и като вървя, днес ще питам и доктора. Чудя се дали това е сигнал, че скоро ще родя, някой има ли подобно оплакване? 🙃

# 282
Отново съм аз...
Какво количество изцедена кърма е нужна на новороденото ? Има ли някаква формула ? Ако кърмата ми не е достътъчно с АМ ли се дохранва ?
Ще задам всичките си въпроси и на педиатър, но ми се иска да съм подготвена.

Здравейте, в 36 г.с съм и от няколко дни ме боли 'срамната кост', болката е най-често вечер като си легна едвам се завъртам, понякога боли и като вървя, днес ще питам и доктора. Чудя се дали това е сигнал, че скоро ще родя, някой има ли подобно оплакване? 🙃

Мен ме боли от 17-та седмица. Може и да наближава раждането но тази болка не е показателна. Тя се появява заради разширяването на таза.

# 283
  • София
Здравейте, искам да ви попитам понеже в момента ходя на женска консултация при лекар които и преди съм посещава, но от известно време се замислям да го сменя мисълта ми е каква е процедурата трябва да си поискам документите който са ми пре него и след което да взема отново направление от личния лекар и да отида при новия гинеколог ?

Взимаш си направление от личен лекар за преизбор на лекар за женска консултация (можеш само веднъж, затова бъди сигурна, че искаш да си при новия). Аз смених моя в 5-ти месец и документите си бяха в мен, просто спрях да ходя. В твоя случай просто си вземи документите и на следващия преглед отиваш при новия с направлението.

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 16:58 от gigi91

# 284
Здравейте да попитам днес направих кръвен тест за бременност излезе че 0.74 какво значи това?

Общи условия

Активация на акаунт