Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 75

• 37 548
  • 773
  •   1
Отговори
# 405
А според теб защо се слага кърмата в лъжичка?
Защото попринцип бебето суче от гърда, обаче няма как да се добавят капките, затова може да се изцеди минимално количество, в което да се добавят. След като жената дава изцедена кърма, не виждам защо не си ги сложи в шишето, а да ги дава отделно с лъжица и после да дава шишето?

# 406
Здравейте, момичета. Аз съм в 28 г.с. и нямам никакви контракции. Навсякъде чета за контракции още от 16-18 г.с. 🤔 И другият ми въпрос е вие внимавате/внимавахте ли с какво се храните? Ограничавате ли тестени продукти, сладко? Аз ям каквото ми се яде, без нещата, които са забранени като суши, риба тон и др. Наскоро ядох макдоналдс за първи път през цялата бременност.

# 407
Радвай се, че нямаш контракции!
Първо, че са много неприятни, второ, че могат да доведат до преждевременно раждане.
И аз си ядях каквото си исках, но не качвах много килограми. Ограничения трябват, ако качвате много или има някаква здравословна причина като гестационен диабет.

# 408
А ако давам капките с АМ как точно да процедирам ? Приготвям водичката на нагревател след което слагам дозата от АМ. Пише да изчакам 30 минути, после пак ли стоплям в нагревателя или мога направо да оставя шишето в него за 30 минути ?

# 409
Здравейте! Имам въпрос бременна съм в 8 седмица и тази сутрин като станах бях прокървила но нямам болки. Имали и други който са били така и дали да отида до спешното или мога да изчакам във вторник съм на лекар.

# 410
Здравейте, момичета. Аз съм в 28 г.с. и нямам никакви контракции. Навсякъде чета за контракции още от 16-18 г.с. 🤔 И другият ми въпрос е вие внимавате/внимавахте ли с какво се храните? Ограничавате ли тестени продукти, сладко? Аз ям каквото ми се яде, без нещата, които са забранени като суши, риба тон и др. Наскоро ядох макдоналдс за първи път през цялата бременност.

Подготвителните контракции не са нещо задължително. Много бременни изобщо нямат. При първата ми бременност започнаха няколко дни преди самото раждане.

Ограничаването на въглехидратите може да се направи с цел качване на по-малко килограми. Но ако засега качваш нормално и не се тъпчеш, а си ядеш нормални количества, няма нужда да ги ограничаваш.

Здравейте! Имам въпрос бременна съм в 8 седмица и тази сутрин като станах бях прокървила но нямам болки. Имали и други който са били така и дали да отида до спешното или мога да изчакам във вторник съм на лекар.

При кървене аз не бих чакала, а бих отишла веднага на преглед. Може да има отлепване и да ти изпишат препарат за задържане. Така че е добре, ако има проблем, веднага да се вземат мерки, а не да чакаш.

# 411
  • София
Здравейте, не знам дали е подходящо, но ще питам тук. Вече съм в 37 г.с и от месец се следя при доктора при който ще раждам, не искам вече да ходя при доктора от женската консултация, защото прегледите ми са чести и няма смисъл да ходя на двете места. Въпроса ми е мога ли просто да спра да ходя на ЖК или има някаква процедура? Имам направление за раждане и необходимите документи.

# 412
  • Пловдив
Здравей! Аз съм вече в 29-та седмица и нямам контракции, не е притеснително, а наистина трябва да се радваме, те не са твърде приятни като усещане. А отделно и рискът от преждевременно раждане е още едно безпокойство. Всяка бременност е различна и няма как при всички ни да протича еднакво. Аз например почти нямах гадене, само лек дискомфорт сутрин, преодолявах го бързо с чай от джинджифил, сега понякога се появява дискомфорт също, не ми се гади от кафе, ограничавам го, но много жени не пият и защото не го понасят.

# 413

Отидете на лекар още днес! Дори и нищо притеснително да няма, аз няма да мога място да си намеря от притеснение до вторник.

# 414
Здравейте, не знам дали е подходящо, но ще питам тук. Вече съм в 37 г.с и от месец се следя при доктора при който ще раждам, не искам вече да ходя при доктора от женската консултация, защото прегледите ми са чести и няма смисъл да ходя на двете места. Въпроса ми е мога ли просто да спра да ходя на ЖК или има някаква процедура? Имам направление за раждане и необходимите документи.

Щом направлението и обменната карта са във вас няма нужда да го посещавате. Ако не родите до края на направлението, което важи 1 месец, отидете за ви издаде ново.

# 415
Тези лигавници, които от задната страна имат найлоново покритие, могат ли да се сушат в сушилня или не е препоръчително?

# 416
Тези лигавници, които от задната страна имат найлоново покритие, могат ли да се сушат в сушилня или не е препоръчително?

Суших ги всичките в сушилнята, не съм имала драма с тях.

# 417
  • Пловдив
Здравейте, преди 2 дни разбрахме, че дъщеря ми е бременна в 4 г.с.. Дълго чакано второ дете, имаме си едно момченце на 7 години. Днес се оплаква от силно главоболие и повръщане. Кръвно 120/60, правила си е БАТ за коронавирус - отрицателен .Чак в четвъртък има записан час за гинеколог. И понеже мина много време от последната и бременност, а аз съм супер притеснена, какви лекарства могат да се приемат за главоболие и повръщане?

# 418
За главоболие парацетамол, за повръщане - утре да звънне на АГ, няма нужда да чака до четвъртък.

# 419
Здравейте момичета тази сутрин преди да закуся корема ми започна да каркори адски много и не спира не чувствах гладна или нещо подобно дали е възможно човечето в мен да е доста активно тази сутрин до сега не ми се беше случвало чак толкова мнохо, ниско доло ми е къркоренето в 18г-с и 3дни съм.

Общи условия

Активация на акаунт