Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 75

• 37 539
  • 773
  •   1
Отговори
# 420
  • Бургас / UK
Здравейте, преди 2 дни разбрахме, че дъщеря ми е бременна в 4 г.с.. Дълго чакано второ дете, имаме си едно момченце на 7 години. Днес се оплаква от силно главоболие и повръщане. Кръвно 120/60, правила си е БАТ за коронавирус - отрицателен .Чак в четвъртък има записан час за гинеколог. И понеже мина много време от последната и бременност, а аз съм супер притеснена, какви лекарства могат да се приемат за главоболие и повръщане?
Здравейте! За повръщане EMIL или Деган таблетки. Аз не намерих EMIL и си взех Деган, горе долу помага . Препоръчани са ми от приятелка аптекарка , която ги е пила при нейната бременност. Дано да помогнат 🤞🏽

# 421
Здравейте момичета тази сутрин преди да закуся корема ми започна да каркори адски много и не спира не чувствах гладна или нещо подобно дали е възможно човечето в мен да е доста активно тази сутрин до сега не ми се беше случвало чак толкова мнохо, ниско доло ми е къркоренето в 18г-с и 3дни съм.

Да, напълно е възможно да усещаш движенията. В тези седмици е нормално да започнат по-осезаемите движения.

# 422
Доволни ли сте от Д-р Борислав Иванов в Пловдив, за фетална морфология ?

# 423
Здравейте,

може да ми се стори глупав въпросът, но все пак да попитам, като си изберем АГ, който да следи бременността, при същия лекар ли правим и всички други изследвания като фетална морфология например?

# 424
Здравейте,

може да ми се стори глупав въпросът, но все пак да попитам, като си изберем АГ, който да следи бременността, при същия лекар ли правим и всички други изследвания като фетална морфология например?

Здравейте,

не е задължително. Може да си изберете друг доктор за фетална морфология, БХС.

При следящият ви АГ си пускате само нормалните изследвания - кръв, урина и т.н. Но пък, ако е добър специалнист, може и при него, ако ги прави.

# 425
  • София
Здравейте, момичета! Знаете ли дали има разлика в пакетите за проследяване на бременнност? Говоря за София. В един мед.център цената е 990 лв, а в друг - 600. И на двете места ми казаха, че са включени всички изследвания, които принципно правят, както и меренето на тонове накрая. Дали разликата идва от апаратура, специалисти, “престиж” и т.н. или самият пакет може да включва много повече изследвания. На сайтовете им няма подробна информация какво е включено. Благодаря предварително!

# 426
Здравейте. Имам един интересен въпрос. Имало ли е някой с двуплодна бременност и синдрома на изчезващия близнак? Става въпрос преди 12гс.
Аз съм в 8гс и се видя, че вторият сак и ембрион не се развиват. Искам да питам за колко време се резорбира, да очаквам ли кървене? За 2,3 седмици дали вече ще е резорбиран изцяло?

# 427
Няма гаранция, че ще се резорбира до 2-3 седмици. Повечето специалисти казват, че се резорбира до месец, но никой не дава гаранция. При мен имаше кървене, за което се съмнявах да не е от втория плоден сак, но така и не успяха да установят от какво е и двама лекари казаха, че вероятно е от шийката, защото не се вижда нищо в матката.

Здравейте. Имам един интересен въпрос. Имало ли е някой с двуплодна бременност и синдрома на изчезващия близнак? Става въпрос преди 12гс.
Аз съм в 8гс и се видя, че вторият сак и ембрион не се развиват. Искам да питам за колко време се резорбира, да очаквам ли кървене? За 2,3 седмици дали вече ще е резорбиран изцяло?

# 428
Става,да. Смятам , че обяснява вс необходимо. Не е желателно да го прекъсвате с въпроси,ако нещо ви притеснява или ви е любопитно,т .е обяснява си по калъп вс и тва е.Зависи от настроението му,аз лично ,когато плащам 140 лв ,мисля че имам право на въпроси 1-2 поне. Пуфтенето и арогантното му отношение,когато е наблъскал момичетата през 5 мин. не е проблем на бъдещата майка. Дава ви документ с описание какво сте гледали ,предполагам ,че вс д-ри дават такъв лист,за да си прегледате и вкъщи.Също дава и диск на всеки преглед,140  лв е феталната,80 обикновен преглед.Ако искате само за ФМ да се възползвате от услугите му ,ще го изтърпите 😄,има добра апаратура ,но ако сте качили и грам от това ,което е нужно за г.с ,в която сте -пригответе се за яко конско. Успех!

# 429
  • Пловдив

Аз съм доволна от отношението му, от прегледа, от апаратурата, обяснява всичко, което е нужно. Спряла съм се на него за сега за раждането, тъй като моето АГ не изражда за съжаление. Не срещнах арогантно поведение, не ме претупа с прегледа, въпреки че срещам и такива мнения, бях два пъти и съм доволна, предстоят ми още посещения. При мен нямаше забележки за теглото,  а имайте предвид, че ако имате ИР например или тръгвате от по-високо тегло, поради опасност от гестационен диабет тези неща се следят, препоръката му беше за обременяване с глюкоза в 28 г.с., което така или иначе трябваше да направя. Не видях и напрежение по време на прегледа заради натоварен график. Но съм установила, че трудно има две еднакви мнения за един и същ специалист, понякога пациентите съдят строго лекаря.

# 430

Аз съм доволна от отношението му, от прегледа, от апаратурата, обяснява всичко, което е нужно. Спряла съм се на него за сега за раждането, тъй като моето АГ не изражда за съжаление. Не срещнах арогантно поведение, не ме претупа с прегледа, въпреки че срещам и такива мнения, бях два пъти и съм доволна, предстоят ми още посещения. При мен нямаше забележки за теглото,  а имайте предвид, че ако имате ИР например или тръгвате от по-високо тегло, поради опасност от гестационен диабет тези неща се следят, препоръката му беше за обременяване с глюкоза в 28 г.с., което така или иначе трябваше да направя. Не видях и напрежение по време на прегледа заради натоварен график. Но съм установила, че трудно има две еднакви мнения за един и същ специалист, понякога пациентите съдят строго лекаря.
Малко е нагло да казвате,че пациентите го съдели  строго,след като вие може да изказвате мнение единствено за вашия случай. Казах,че става за ФМ и нахвърлих някои мои впечатления .Съжалявам ,че не ви допада моето мнение,но съм го посещавала повече от 2 пъти.

# 431
Няма гаранция, че ще се резорбира до 2-3 седмици. Повечето специалисти казват, че се резорбира до месец, но никой не дава гаранция. При мен имаше кървене, за което се съмнявах да не е от втория плоден сак, но така и не успяха да установят от какво е и двама лекари казаха, че вероятно е от шийката, защото не се вижда нищо в матката.

Благодаря ти. Имаш ли идея дали този месец като период се гледа от зачеването или от момента, в който е почнал да се резорбира? Малко ми е притеснено, защото АГ каза, че двата сака са много странно разположени и този пречи да се види хубаво първия. А след 3седници съм на ФМ и се надявам да се вижда добре вече и да не е проблем този втория сак...

# 432
Месецът се смята след като е установено, че не се развива. Но не се притеснявай, често срещано явление е, най-вече при ин витро. Щом сте чули сърчице в другия сак, няма какво да те притеснява Simple Smile
На феталната ще видиш вече движения на крачета и ръчички Heart Eyes

Благодаря ти. Имаш ли идея дали този месец като период се гледа от зачеването или от момента, в който е почнал да се резорбира? Малко ми е притеснено, защото АГ каза, че двата сака са много странно разположени и този пречи да се види хубаво първия. А след 3седници съм на ФМ и се надявам да се вижда добре вече и да не е проблем този втория сак...

# 433
Благодаря Simple Smile аз не съм инвитро, но четох, че често се случва. Малко се притеснявам дали другия ембрион е добре.. Засега така изглежда. Надявам се ФМ да мине добре.

# 434
  • Пловдив
Не съм тръгнала да споря, а споделям своето мнение, човек който нарича друг потребител "нагъл" и търси конфликт не мисля, че може да е обективен. Две различни гледни точки, като в моя коментар нямаше квалификация на лична основа към даден потребител, още повече бих нарекла някого "нагъл". За моите посещения съм доволна, няма значение дали са две или двеста, нито съм чула сумтене, нито съм имала забележки към теглото си, а не забременях 50 кг. Някой ще остане с впечатлението че при всички пациенти е така както сте описали, а лекарят няма причина да се отнася с мен различно от други свои пациенти. Намекнах, че понякога е важно при бременната да се следи теглото заради рисковете от качване на много килограми и именно тук е ролята на специалиста.

Общи условия

Активация на акаунт