Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 75

• 37 522
  • 773
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте! Не знам дали въпроса ми е глупав, но ще рискувам.
В начална бременност съм, а на сина ми ще му поставят ваксина за Морбили. Имам ли от какво да се притеснявам аз?

Ох... Срам не срам и аз си мислех същото и попитах педиатърката. Толкова абсурдно ѝ прозвуча, че според физиономията ѝ изглеждаше, че би ме плеснала зад врата. 😄

Добре, че каза. Обмислях да я попитам 😀😀 трябва да направим тема за глупави въпроси 😁😁

# 541
А аз не разбрах въпроса. Какво общо имат ваксините на децата ви с вашите бременности?

# 542
А аз не разбрах въпроса. Какво общо имат ваксините на децата ви с вашите бременности?

Макар да е много глупаво при мен се натрупаха няколко мисли - шарката е опасна за бременни, ваксината е жива, често детето се обрива след десетина дни. Иии като всяка бременна, дето ѝ е изпила кукувица мозъка реших, че може пък да има няяяакаква малка вероятност да ми се отрази.

# 543
Да, и аз такива мнения съм срещала във форума, но не съм се интересувала допълнително. Ето тук мисля, че е се коментира притеснението на авторката:

# 544
Хах в края на януари на сина ми му сложиха ваксината за морбили, а аз вече бях влезнала в 9 месец, чаках си термина. Е нямаше никави проблем. Даже и на детето нямаше поява на този обрив, дето е възможно да се прояви. Тъй, че не се притеснявайте. 😄

# 545
Момичета, някоя от вас с опит с холестаза по време на бременност? Ще си радвам да споделите как е протекла ситуацията.

При мен така и не се потвърди официално, че имам холестаза. От 4 месец, след изкаран ковид, получих зверски сърбежи по цялото тяло. АСАТ, АЛАТ, билирубин и алкална фосфатаза бяха в пъти над нормите. Това продължи до самия ден на раждането (кошмарният сърбеж) и мина окончателно седмица след раждането. Имам чувството, че се намирам в ада. Никой от лекарите не коментира нищо, нито потвърди имам или нямам, но чернодробните показатели седмица преди раждане бях примерно около 100-200 пъти над нормата. Така че няма да разбера дали съм имала холестаза или е било нещо от ковид, или и двете. Родих нормално 12 дена след термин.
На вас потвърдиха ли ви официално че имате холестаза и с какви изследвания?

При мен също не е официално потвърдено и доколкото разбрах няма тест специално за това в България. Като се замисля и при мен сърбежът започна след изкаран ковид ... АГ ми изписа урзофалак и след 10-тина спря. Ходих и на алерголог, според който проблемът е остра форма на уртикария - при разчесване кожата ми става на нещо като подути от опарено мехури. Изследванията ми за АСАТ, АЛАТ и т.н. засега са ОК. Сега тестваме без урзофалак, за да видим дали ще се върне сърбежът .. но съм доста притеснена, тъй като доколкото разбрах е много опасно за бебето.

# 546
Здравейте момичета, в 6 месец съм и тази нощ започна изненадващо болка в хълбока отдясно. Случвало ли ви се е нещо подобно, дали е повод за притеснение?

# 547
Здравейте момичета вече съм в 5ти месец и вчера започна една болка все едно те пронизва шиш точно от дясно до пъпа горе доло много неприятна болна единствено на дясно можех да спя ако се обърнех по корем или на ляво ме болеше, изпих един ношпа и след известно време ме отпусна, вие имате ли такива болки?

# 548
В 20 г.с съм. Снощи имах болки. Ниско долу+стягане и опъване. На няколко пъти се повториха.. случвало ли ви се е ?

# 549
Тони, това стягане може да е контракция, при мен така бяха от 18та седмица.

# 550
При мен ранните контракции освен тежест се усещаше и точно опъване, и леки бодежи. А вече като ми порасна корема към 7-мия месец видимо освен тях се виждаше и стягането.

# 551
Момичета, като резултат от микробиологията ми излезна стафилококова инфекция и ми изписаха антибиотик Аугментин 1000 мг. Някоя от вас да е била в подобна ситуация? Този антибиотик как влияе при бременност?

# 552
Момичета, като резултат от микробиологията ми излезна стафилококова инфекция и ми изписаха антибиотик Аугментин 1000 мг. Някоя от вас да е била в подобна ситуация? Този антибиотик как влияе при бременност?
Зависи в коя седмица сте,но щом доктора е преценил. По-опасно е да не се лекуват инфекциите.

# 553
Зависи в коя седмица сте,но щом доктора е преценил. По-опасно е да не се лекуват инфекциите.

27 гестационна седмица

# 554
Аз съм 19 сед. и при мен е така от няколко дена,  при условие че приемам магнерот 3×2.[/b]
В 20 г.с съм. Снощи имах болки. Ниско долу+стягане и опъване. На няколко пъти се повториха.. случвало ли ви се е ?

Общи условия

Активация на акаунт