Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 75

• 37 406
  • 773
  •   1
Отговори
# 645
Добре е В12, но не го пия в момента. Не знам каква доза да взимам като ми е в норма, а АГ не се вълнува много от витамини..

Отидете на ендокринолог, щом АГ не се вълнува. Не е важно само да е в норма, и моят беше в граници, но пих допълнително, за да се покачи.

# 646
Момичета да споделя аз преди 20 дни 120 хемоглобин.Започнах всеки ден да пия Биозин Мама,една от мамите ми го препоръча за хемоглбина и го пия също профилактично,както виждате доста вирусчета има. Вчера хемоглобина ми беше 124. Покачването е за прием от 15 дни,изследванията са правени в една лаборатория.Сега след 20 дни ще видя как е дали има спад или повишение.😊

# 647
  • Бургас / UK
Добре е В12, но не го пия в момента. Не знам каква доза да взимам като ми е в норма, а АГ не се вълнува много от витамини..

Отидете на ендокринолог, щом АГ не се вълнува. Не е важно само да е в норма, и моят беше в граници, но пих допълнително, за да се покачи.

В12 трябва да е към горната граница.Аз пия В12-метилкобаламин на Натурал Факторс по 1 на ден . Приемате 1 месец ,после една седмица почивка и правите изследване ,за да се види дали се движи на горе.
Аз също имам тромбофилия и не усвоявам витамините от В група.За 3-4 месеца от 300 се качи на 600.
Освен това пия и неофолик мета 2х1.

# 648
Момичета да споделя аз преди 20 дни 120 хемоглобин.Започнах всеки ден да пия Биозин Мама,една от мамите ми го препоръча за хемоглбина и го пия също профилактично,както виждате доста вирусчета има. Вчера хемоглобина ми беше 124. Покачването е за прием от 15 дни,изследванията са правени в една лаборатория.Сега след 20 дни ще видя как е дали има спад или повишение.😊

И аз първата бременност пиех биозин мама  от третия месец до края и проблеми с хемоглобина не съм имала, чак към края взе да пада, но не беше нещо кой знае какво, а пък и е нормално. Освен това и не съм боледувала. Не се бях сетила, но ето подсещане, че може да пробваш и Биозин мама Blush

# 649
С първата бременност си повиших хемоглобина за няма и 2 седмици с ампули Тотема, но бяха предписани от АГ. Сега с втората бременност ми помогнаха хапчетата Малтофер. Пак назначени от АГ. Пробвайте с Тотемата, аз бях много доволна за краткото време ми повиши с доста единици (вече нямам спомен точно с колко), но задължително след консултация и не на своя глава!

# 650
Аз също успях да повиша хемоглобина с тотема ампули. Последно преди раждането (секцио) беше 124, а след - 115. Шегуваха се с мен, че след някой ден ще ставам за кръводарител, въпреки операцията. 😅

# 651
Здравейте момичета ,тези от вас ,които имат котки -какво смятате да правите ? Аз не мога да си представя да гледам новородено и котка ,всичките тези косми и тоалетната им …. !

# 652

Котаракът ни е вкъщи преди детето и е част от семейството. На снимките е с първото ни бебе. Живот и здраве с второто нямам намерение да е по-различно.

# 653
  • София
Аз не мога да си представя да гледам новородено и котка ,всичките тези косми и тоалетната им …. !
Май сама си отговаряш. Ако има на кого да си дадеш котката - дай я.

Взехме котарак когато първото ми дете беше на 2г. Котаракът беше на 5 когато забременях с второто.
Беше късокосмест, но пускаше страшно много косми. Прахосмукачка, бърсане на под... всекидневно.
По време на бременността ММ чистеше тоалетната. Пуснах изследвания за токсоплазмоза и на двама ни.
В началото обичаше да е до бебето. След като проходи започна да страни от него.
Почина миналата година през юни на 19г.

# 654
Ние също имаме персийски котарак.
За момента не мисля да го давам на никой. Ще помисля като наближи термина. Иначе имам предложение. Имаме прахосмукачка робот, която върви всеки ден, за да почиства след всички ни и да няма косми поне по пода.

Последна редакция: нд, 20 мар 2022, 13:35 от Ifchetu

# 655
Здравейте майки и бъдещи майки! 🌸😋
Може би въпросът ми за някои ще бъде глупав, но ми е за първи път.
Бременна съм, направих днес дигитален тест за бременност на Clear Blue - този който отчита и седмиците, но мен ме обърка нещо.
Когато на теста излезе 2-3 седмица тоест отговаря на 4-5 гестационна седмица ли?

# 656
Нямам желание да обидя въпроса Ви, но то е написано ясно от производителя. Освен това е написано и от Вас. Наистина не разбирам кое е объркващото 🙄

# 657
Нямам желание да обидя въпроса Ви, но то е написано ясно от производителя. Освен това е написано и от Вас. Наистина не разбирам кое е объркващото 🙄

Здравейте,
Просто исках потвърждение, може да греша и аз. Не виждам нищо лошо за всеки случай да попитам!

# 658
Кое по-точно ви обърква? Ясно си е написано, тестът показва преди колко седмици сте заченала, а гестационните седмици се смятат според началото на последната менструация.

# 659
Кое по-точно ви обърква? Ясно си е написано, тестът показва преди колко седмици сте заченала, а гестационните седмици се смятат според началото на последната менструация.

Написано е когато излезе на теста 2-3 означава че е 4-5 гс, това е и въпроса тоест съм 4-5 седмица така ли ?!

Общи условия

Активация на акаунт